Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 039 (Tabernacle of Meeting)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

в) Шатъра за срещане и за създаване на Храма (Деяния 7:44-50)


ДЕЯНИЯ 7:44-50
44 "беше с бащите ни скинията на свидетел в пустинята, както Той е определил, инструктира Мойсей да го правят според модела, че е видял, 45, който бащите ни, след като го е получил от своя страна, също донесе със Джошуа в земята, притежавал от народите, които Бог изгони пред лицето на нашите бащи до дните на Давид, 46, който намери благоволение пред Бога и поиска да намери жилище за Бога на Яков. 47 А Соломон Му построил къща. 48 Въпреки това, Всевишният не обитава в ръкотворни храмове, както казва пророкът: 49 "Небето ми е престол, а земята е Мое подножие. Какъв дом ще изгради за мен? Казва Господ, или какво е мястото на Моя покой? 50 Не Ръката ми направи всички тези неща?"

Стивън потвърди, че Бог не е първият живее във великолепния храм, но се срещна с Мойсей в изградената скинията на свидетелството. Това се случва особено по време на великите дни на завета с пророк Моисей, но също така и по време на победите на Исус Навин и възраждането на времето на Давид. Бързоразвалящи красотата и блясъка на храма не са сами по себе си, символите на присъствието на Бог сред мъжете, а на шатъра за срещане, изградени в пустинята, се дължи на преходен период от Стария Завет, който се стопи в края на краищата.

Тя се появява на Стивън, че Божията благодат е попречил Давид от построяването на храм. Това е индикация, че Бог не е в необходимостта от злато, изкуствени величествени сгради или структури, за да може той да живее сред Неговите последователи. Прост, скинията на пустинята е доказателство, че Бог се срещна с лоши мъже. Йоан Богослов, използван в неговия гръцки език Евангелието (Йоан 1:14) най-общия термин "Логос", за да обясни същността на Исус, казвайки: "Логосът или Словото стана плът и или живя между нас." Това смирение показва великата благодат на Бога, Който е слязъл и се засели в храма на нетрайни тяло.

Мъдрият Соломон построил известния храм, използване на хората в голяма степен за тази цел, докато нацията се раздели след него. Храмът е построен, за да обедини хората, да бъде център на еврейски ритуали на поклонение и култура. Резултатът, обаче, е разделението и дисперсия, защото Бог не живее в едно определено място, нито пък Той живее в камъни. Всички куфарите си и материалните обекти са излишни, за Бога, защото Той е с вас, където и да сте, независимо дали по море или по суша, във въздуха или под земята. Който слуша словото Му и действа съответно продължава в Божието присъствие и общение.

Стивън даде показания пред съдиите си, че не е богохулстват срещу храма, ако той не се покланят на златни камъни, за Всевишния не живее в човешкото затвор, и цялата земя е Негово подножие. Творецът няма нужда от ръчно изработени къщи на прах за почивка Неговото място. Който е направил небето и земята, морето и водните извори, е в нужда от нищо.

Днес ние знаем, че земята не е цялата вселена, но е само един атом на прах в средата на милиони слънца, плуване и завъртане около милиарди групи на планетата. Скъпи братко, да проникне дълбоко в тайните на Вселената. По този начин, умът ви ще стане открита и сърцето ви ще се покланят на величие и слава на Бога. Нашия Създател изпълва целия свят; на къщата не е нещо, което може да го съдържат. Той е по-просторна от всички океани и звездите заедно. В същото време, Той контролира всеки електрон на атома. Онзи, който изследва съвременните природни науки внимателно няма да стане атеист, но смирен поклонник на Бог.

Библията казва, че на великия Бог е готов да живее в сърцето си, така че тялото ви може да стане храм на Светия Дух. Волята ви стане обиталище за Бог? Или все още сте свърталище на нечисти духове? Ще ви очисти кръвта на Христос, ако се отворите за дизайна му. Святия Дух ще ви изпълни, докато си студен егоизъм завършва и вие ставате, заедно с всички останали вярващи в общението на Неговата любов, храм на същността и присъствието на Бога. Изпитвали ли сте на красотата и величието на този духовен храм? Неговите характеристики са любов, смирение, радост, кротост, мир, коректност, самоконтрол, и всичко що е право. Били ли сте се украсена с плодовете на християнската вяра? Ако имате ще величаят Бога чрез поведението си в средата на един свят, изпълнен с нечисти духове.

МОЛИТВА: O великия Бог, ние Ви благодаря, че не живеем в църква или храм, или къща, направена от камъни, но живее в всички онези, които истински вярват в Христос. Ела в сърцето ми, очисти съвестта ми и изпълни ума ми с Твоя Свят Дух, че може да се центрира в мен завинаги и мога да Ти се покорявам с постоянна радост.

ВЪПРОС:

  1. Защо Стивън предпочитат палатката на скинията до златисто, славния храм?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)