Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 016 (Edification through the Ministry)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

7. Назидание чрез Министерството на апостолите (Деяния 2:37-41)


ДЕЯНИЯ 2:39-41
39 "За обещанието е за вас и за вашите деца, както и за всички, които са отдалеч, тъй като много, тъй като на Господа, нашия Бог, ще призове". 40 И с много други думи заявяваше и ги увещаваше, казвайки: "да се спаси от това извратено поколение." 41 Тогава тези, които с радост приеха поучението му, са били кръстени, и оня ден около три хиляди души са били добавени към тях.

Петър казал на обезпокоен, покаял се множество, че те биха могли да дойдат при Христос. Това, което е необходимо, е истински завой и кръщение вяра, условията за получаване на Светия Дух. Той ги подкрепи в това знание, и изяснени да ги величието на Божията любов, като казва:

"Светият Дух е дар, а не заплатите. Никой не е достоен за Бога, за да дойде при него, за да обитава сърцето му. Живеещия в нас е голяма привилегия, която Христос, закупени за нас със Своята кръв. Ако Христос не е умрял на кръста, никой не би заслужавала на Светия Дух. Той не умре, и избърса греховете на всички хора. Всеки може без затруднение да получим Светия Дух. Той трябва, но знам си състояние пред Бога, да се покаем, изповядват, и с цялата решителност, оставете греховете си зад. Светият Дух е свят и не може да бъде в съгласие с нашите примеси или лъжи. Това достоверна Дух прославя Сина и не дава възможност за гордост в нас. Когато предадем на Неговата цел и вярват в Христос, Божия Син, ще получите Неговото изкупление. Тогава Вие сте оправдани и осветени. Колкото повече се даде на Христос и отворете сърцето си за любовта на Неговия Дух, толкова повече ще се изпълни със силата на Бога. Не се противете на гласа на Светия Дух, защото Той иска да ви превърне в подобие на Бог Отец,. Той иска да стане милостив, Той е милостив. Вашият трансформират в образа на Бога е целта на освещаване на Светия Дух,.

Тази част от обещанието на Отца не е само за евреите, но и за всички хора, които са чули Божия призив, повярва в Спасителя, и се разкая за злото си минало. Това прави без да се прави разграничение в техния цвят, интелигентност, или житейски опит. Светият Дух не прави разлика между деца и родители, мъже и жени, бедни и богати. Който се покае и да поеме кръста на Христос става един на Бога приет. Той идва да знаете Христос, Божия Син, чиято пълнота участва. Днес Святият Дух ви се обажда и милиони други да влезе в Христовото спасение. Мотото на нашето поколение е призивът на Светия Дух на всички хора. Свободното си оферта към вас е да влиза в семейството на Бог. Кой е този, който чува? Кой е този, който идва? Кой е този, признава греховете си? Това е човек, който вярва в Христос и започва да живее в пълния-ност на Неговата сила?

Петър и другите апостоли говори много за физическите лица, и лично изяснени, за да им тайните на спасението. Опроверга съмненията си, им показа нечестивите си сърце, и потвърди пред величието на Божията любов. В тези отчети, Светият Дух ги просвети да се обадя на всички мъже извратено. Никой човек не е в изправено положение. Всички разходка в заобиколни пътища и са покварени в своето битие. Никой не е добро и право в този свят. Всички те са привързани към лъже, несправедливост, измама, мошеничество, омраза, убийство, завист и лични интереси.

Светия Дух, обаче, ни освобождава от нашия песимизъм, ни призовава към Исус Христос, и ни спасява от нашия егоизъм. Той не реформира света, но промени вярващи в съкровената си същност. Вие не сте в необходимостта от реформиране на вашия герой, но от първостепенно спасение. Са отбелязани разруха от Божия гняв, и са загубени, както и другите хора са загубили. Апостол Петър призовава "да се спаси от това извратено поколение." Той не ви казвам "остане половин перверзно, а другата половина запазени", или "вярвате в Христа, и да продължи в лекота в греховете си." Не! за Светия Дух, дошъл на този свят в Деня на Петдесятница. Христос спасява чрез Неговата сила, който вярва в Него истински и напълно. Спасението е завършено на кръста. Светият Дух ще реализира тази привилегия в себе си всеки ден, ако се отворите за блясъка на Христовата сила, се в Неговата любов.

На рождения ден на християнската църква, броят на тези, които чуха призива на Светия Дух, в размер до три хиляди. Малцина от проповедниците в историята на мъжете са имали в техните министерства такива изключителни резултати като Петър, неграмотен рибар, чрез които Бог сам лично говорих.

Смути и да се покаете веднага повярвали в Исус, Светия Дух отвори очите на сърцата им и техните умове. Колко прекрасно е, че апостолите не им се даде време за размисъл или размисъл, че може да се върне. Нито пък ги задълбочи в пълнотата на Божието слово, но вместо това, незабавно да ги кръсти, на същия ден, в който те са вярвали. Тази вяра е нито повърхностно, умствено убеждения, нито умен, духовна идея. Светия Дух изля Неговото благоволение на вярващите, и се практикува Неговата присъда в непокаяните. В своята проповед, Петър обявяват принципите на нашата вяра с цялата яснота: живота на Христос, на кръста, възкресението, възнесението на Господа на небето и Неговото седи отдясно на Отца. Той подчерта, както и истината за Светия Дух във вярващия. Онзи, който признава тези истини и вярва в тях умира за себе си в кръщението на Христос. Той става достоен да получите веднага на Светия Дух.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме за чудото на Светия Дух, Който живее в нас, перверзен и извратен. Благодаря Ти, че си ни е простил на всички наши грехове и ни пречиства. Изпълни ни с Твоята истина и любов, така че да можем с голямо смирение, обадете се на всички хора да ви следват. Сте запаметили всеки индивид и закупени за него правото да получим Светия Дух. Води ни на живот, трайно, и изобилие вяра.

ВЪПРОС:

  1. Кой е достоен за получаването на Светия Дух? Защо?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)