Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 015 (Edification through the Ministry)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

7. Назидание чрез Министерството на апостолите (Деяния 2:37-41)


ДЕЯНИЯ 2:37-38
37 Като чуха това, те са били ужилени в сърцата си, и каза на Петър и на другите апостоли: "Братя, какво ще правим?" 38 А Петър им рече: "Покайте се, и нека всеки един от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете дара на Светия Дух".

Светият Дух не могат да живеят в един мъж, освен ако той наистина се покае и отхвърля миналото си. Всеки грях е прегрешение против Бога и против неговия Помазаник. Ето защо, преди Святият Дух идва да живее във вас, той счупва неподчинение в сърцето си, защото само тогава можеш да станеш осветен. Това решение на Светия Дух, в същото време, голямо благословение, наистина най-голямата от всички благословии. Който разкаяние получава укор и решението на Светия Дух не влиза в последното решение, но е преминал във вечния живот.

Евреите, след като изслуша бурята на настъпващата Светия Дух, се втурна към къщата на учениците. Те са били засегнати с мъка и тревога от какво е казал Петър. Те се възприемали като малотрайни и непокорни убийци, стоящи пред живия Бог. Те не се опитват да се оправдаят, нито пък поставя под въпрос истинността на тяхната вина. Вместо това, те уплашено промърмори: "Какво ще правим?" Този въпрос ни разкрива две неща:

първи, тя отразява невъзможността на човека да се намери начин за излизане от предварителното му, след като той е бил осъден от Духа на Бога и е убеден, че ще заблуди. Самоувереността му започва да се разпада, точно както Петър е имал, когато петелът пропя, когато той отрекъл, че познава Христос.

втори, е разбит човек не осъзнава, че всичко, което има да се знае за Бога и за това, което Той прави за нас. Всичко, което той може да направи, е да мънка на нарушено сърцето си: "Какво трябва да направя, за да бъде спасен", знаейки, че той не може да направи нищо, за да спаси себе си. Всички наши дела изглеждат безполезни и нечисти пред Светия. Всеки човек е подли в самата си същност. Той иска да направи всичко и за себе си и не позволят на Бога да го спаси. Естественият човек се стреми да се реформира от себе си. Той се опитва трудно да се оправдае и да допринесе за самостоятелно изкупление. Той иска да живее от собствената си сила до самия край. Зъл и корумпирани его се здраво за него, дори до последния момент на Страшния съд.

Слава Богу, че Петър не предложи на покаялия се, това, което трябваше да направя. Вместо това, той изисква от тях промяна в мисленето и лична вяра в Исус. Преобразуване не се включва физическа промяна в тонуса на мускулите или в мозъчната функция, но е свързано с промяна в отношението и ще промени, които се извършва дълбоко в съзнанието. Тя включва промяна и обновление на пълни нашите мисли, чувства, и ще. Това не е направено неохотно, като промиване на мозъка в диктаторски страни, но с желание, както е разкрито в Новия Завет, където на покаялия се отворени за пречистващата сила на Бога. Той започва да се чуят и разберат думите на Христос и Неговите апостоли с радост и благодарност.

Петър сърцесъкрушените каза: "Отвърни от лошите си дела, да се откаже от себе си изкупление, и си признавам открито неуспехите в живота си и неподчинение към Бога. Ангажиране себе си в ръцете на Светия. Само тогава ще ви цели, очаквания и дизайн намерите тяхното изпълнение, и едва тогава Божията воля ще надделее във вас. Преобразуване означава пълно завъртане в хода на живота, отвръщане от земните дизайн и егоизъм и обръщане към Бога. Само тогава човек може да бъде притежавана със Своята любов.

Очевидно е, че нашето идване на Бога означава изкупление и ни обръщат към Светия означава освобождаване от отчаяние. Покаялия се човек се нуждаят от Божието присъствие и закрила. Ето защо Петър предложи на своите слушатели те да бъдат кръстени в името на Исус Христос. Това означава, духовно самоубийство от страна на стария, грешен човек, и умишлено вход в простори на Изкупителя. Този, който е кръстен в Христос е като разпуснат, удавник, който е бил регенерирана от Божията благодат. Той се превръща в новото създание и се повишава до нови висоти. Той е надарен с Христовата правда, за прослава на Бог, Отец. Очистване от греха в най-вътрешното ни същество е първият плод на кръщението. , Които са обединени с Христос получава невидимия надпис на името на Господа на челото му. Той е осветен чрез съчетаването на Божия Син.

Вторият плод на кръщението е приемането на Светия Дух. Йоан Кръстител е знаел точно, че кръщението си с вода за покаяние е просто символ, и че нищо няма да ни помогне, освен готовността ни за кръщението на Христос. Той открито заяви: "Този, Който идва след мен, е по-силен от мен. Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън" Сега, по повод на това първата Петдесятница, че моментът е дошъл този момент от историята да бъде реализирани в спасението. Божият Син кръщаваше със Светия Дух покаялите Неговите убийци, които са били готови да вярват в Неговото име чрез символ на водното кръщение. Те бяха напълно разбити със себе си и влезе в широките пространства на вярата. Божията любов надмина всички тяхното разбиране.

Били ли сте били кръстени, скъпи братко? Получавали ли сте на Святия Дух? Външният спазване на кръщението не автоматично да осигурява за обитаването на Светия Дух, за кръщението не работи като инжекция на болните. Светите удари дух, когато той поиска, и кръщение без вяра е безполезна. Затова, потвърдете вашето кръщение че удавяне на вашия егоизъм, така че Христос може да се възвиси във вас и стават видими чрез любовта си. Един ден вие ще живеете с Него завинаги. Знаете ли отличителните черти на тези, които са били кръстени със Святия Дух? Тези функции са любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, правда, вяра, кротост и самоконтрол. Получавали ли сте тези дарби от Светия Дух?

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти, че изля обещанието си върху мъжете чрез Твоя Син възлюбен. Ние Ти се покланяме, Вие хвалят, и да ви помоля да попълните всеки вярващ с вашия дух. Изпълни ни с Твоята любов и истина, така че да не може да се спори за истините на Твоя Свят Дух, но стоите твърдо в името на милостивия Твоя Син.

ВЪПРОС:

  1. Как да получим Светия Дух? Какви са условията за Неговите обитаващия вярващи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)