Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 259 (Jesus Crucified Between Two Robbers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

25. Светият бе разпнат между двама разбойници (Матей 27:35-38)


МАТЕЙ 27:35-38
35 Когато те Го разпнаха, разделиха дрехите си сред тях, леене партиди, 36 И седяха да Го пазят там. 37 Те поставиха над главата Му обвинението срещу него писмено, "Това е Исус, Юдейският Цар. 38 Тогава там бяха разпнати с Него двама разбойници, един на дясната му ръка и един в ляво.

Писалката тръпки и умът спира, когато ние си спомняме как смъртните мъже разпнат Божият Син. Ние всички сме виновни, нечестивите, невежи, и безпощадна. Ако бяха представени, бихте попречило войниците от Него заковаване на кръста? Щеше ли да се поставите на негово място? Защото всички ние сме егоистични, рядко е всеки, който желае да умре за друг. Само Христос е чиста любов, готови да страдат и умират за другите. Нашите сърца са студени и мъртви, но Той умря, за да ни даде живот и ни изпълва със Своята любов.

Войниците не са много загрижени за тези, които разпнаха. Единствената им грижа е тяхната печалба. Тъй като дреха на Христос е изработен от солидно парче плат, тя ще го загуби стойност, ако тя е разделена. Ето защо, те се съгласиха да я държи в едно цяло парче и много гласове за него. Те не знаеха, че тази дреха не е обикновен, но беше безпроблемно кърпа на първосвещеника. Както Исус висеше на кръста, за да изкупи цялото човечество, Той се моли Неговата велика застъпническа молитва, "Отче, прости им, те не знаят какво правят" (Лука 23:34).

Пилат присмя се на юдеите и заглавие над главата на Разпнатия обявяване на официалното съдебно решение срещу Него: "Исус от Назарет, цар на евреите" старейшините на Израел се оплаква на Пилат, че те не признават Исус като Цар и възрази срещу какво е написал Пилат. Не техен цар някога ще бъде окачен между двама разбойници, те настояваха. Независимо от това, войниците висеше Исус в средата, за това е място за главен. По този начин символизира, че царят на юдеите главата на всички престъпници.

Някои възразяващите казват, че Христос не е бил разпнат в лицето, и че Юда, предател, е бил разпънат на негово място. Те твърдят, че Бог е поставил характеристиките на сина на Мария по лицето на Юда и да характеристиките на Юда върху лицето на Христос. Предполагам, че римляните са объркани и разпнат на предателя, вместо на праведния Христос.

Тези, които вярват по-горе история са погрешни, защото Писанието потвърждава, че Юда се обеси, и бе погребан още преди Христа, бил прикован на кръста. Ако това, което те казват, че наистина се е случило, след което Юда би извика, се защити, и обяснява на войниците, че той не е бил син на Мария, но предател. От тези факти става ясно, че това твърдение е басня, че не е исторически вярно, в съответствие с доказателствата и потвърждения на очевидци.

Също така, майката на Исус стоеше под кръста. Мислите ли, че тя гледаше смъртта на Юда, не може да се направи разграничение между предател и сина си? Измислената история на разпъването на Юда вместо Христос е лъжа.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ноктите, които са пробити ръцете и краката трябва да са Прободоха ръцете ми и краката. За името на вашата голяма любов, ти ме освободи и безопасно. Можете роди моята вина и наказание, и Ти ме оправда. Не знам как да ви благодаря. Помогни ми да бъдат осветени от Светия Духа Си, живеят според Твоите заповеди да прослави Твоето име, и очакваме вашите скорошното завръщане.

ВЪПРОС:

  1. Какви са основните причини за разпятието на Господ Исус Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)