Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 256 (They Cursed Themselves and Their Children)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

22. Проклет себе си и децата (Матей 27:24-26)


МАТЕЙ 27:24-26
24 И тъй Пилат като видя, че нищо не е опит, но че по-скоро смущение е започнал, той взе вода, уми си ръцете пред народа, казвайки: "Аз съм невинен сто от кръвта на този праведен човек. Виждате ли към него. "25 Всички хора отговориха:" Нека кръвта Му нека бъде върху нас и на нашите деца! "26 Тогава той пусна да ги Варава, а Исуса бият и Го предаде на разпятие.

Пилат знаеше, че Исус е просто и са изповядвали Неговите иновации няколко пъти. Той не е готов да го осъдят на разпятието и си изми ръцете с вода публично да символизира невинността си от кръвта на Христос. Той, от вината на хората и свидетелствали за невинността на Христос. Въпреки това, той направи голяма несправедливост към Исус, защото той не го освободят.

След Пилат изми ръцете си на положението на Исус, хората донесе проклятие върху себе си, понеже те викаха заедно "кръвта Му нека бъде върху нас и върху чедата ни." Ако те е говорил едни и същи думи в контекста на вярата в Неговото изкупление, те щяха да бъдат спасени. Но те извика тези думи, за да се проклина. Бог ще вземе предвид всяка несправедливост, ако смъртната присъда да бъде решен от съда, без ясни доказателства. Проклятие, че евреите върху себе си и своите деца, е една от тайните на своята история. Всеки, който иска да разбере евреите трябва да признае Божието проклятие Авраамово потомство, което е настъпило по тяхно искане. Горчива история на евреите е доказателство за Божията правда и справедливост.

Евреите свалиха наказанието за този грях върху тях самите и техните деца, дори и тези, които са все още нероденото. Те не ограничава степента на проклятието, както Бог, на трето и четвърто поколение. Това беше лудост да поставите този отворен проклятие върху себе си.

Пилат се страхува, че евреите може да повдигне оплакване срещу него на римските власти, така че той осъжда Исус да бъде разпнат. Всички хора взеха участие в неговата несправедливост. Също така, ние от време на време да разгледа нашия комфорт и храната по-важна от защитата на правата на другите. За постигане на собствените ни права, ние защитаваме и се борят до последната искра на живот. Но по отношение на тъмнина, която пада върху другите, ние мием ръцете с фалшива невинност. Ако Исус бяха осъдени днес, бихте се изправи срещу множеството и се доближава до управител, за да търсят освобождаването му?

Преди Исус да е взето на войниците, да бъде разпнат, Той Роман бичуване. При тази процедура, те ще се вмести желязо или костни парчета в джапанки на камшици, така че да се откъсне месото от костите. Невинен Син на Бога се превръща в заместител за нас. В него, е изпълнено пророчеството на Исая "Той наистина беше родила нашите скърби и понесе нашите недъзи; все пак ние Го счетохме за ударен, поразен от Бога и наскърбен. Но Той беше наранен поради нашите престъпления, беше бит поради нашите беззакония, на Него дойде наказанието докарващо нашия мир, и с Неговите рани ние се изцелихме."

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, Вие сте моя Цар и моя Господ, и аз съм Твой. Се поставя на ваше разположение. Прости ми, ако съм се опитал да вземе душата ми на ръката си. Прости ми всяка несправедливост в мисъл, слово и дело. Прости ми, ако съм се пренебрегва правата на моите братя у дома, в училище, или в бизнеса. Обучение на съвестта ми да живеят в правотата и послушание на Твоя Свят Дух. Простете ни, съгрешава против вас, нашия жив Господ, Който е умрял за нас на кръста.

ВЪПРОС:

  1. Защо Пилат изречение Исус да бъде разпнат?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)