Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 255 (The Choosing of an Insurgent)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

21. Избор на бунтовника (Матей 27:15-23)


МАТЕЙ 27:21-23
21 Но управителят им отговори: "Кой от двамата искаш да освободи към вас?" Те казаха, "Варава!" 22 Пилат им каза: "Тогава какво да направя, за да Исус, Който се нарича Христос?" Те му каза: "Да бъде разпнат!" 23 А той каза: "Защо? Какво зло е сторил? "Но те още повече закрещяха, казвайки:" Нека той да бъде рания!"

Пилат седеше в съдилища да решат които един от двамата затворници той трябва да се освободи. Той беше изненадан и ядосан, когато множеството извика, че те искаха Варава, който се възприема избавител на нацията и голям герой.

Губернаторът знаеше, че е нито добро, нито разумно да убие невинен човек, така че той се позовава на решение на еврейския народ. По този начин, той се опитал да помогна на Исус чрез разбъркване на религиозните чувства на хората, които се отнасят към него с "очакваната Христос".

След ужасната дума избухна за първи път: "Разпни Го!" Свещениците насърчи хората да викат.

Когато Исус първоначално влезе в Ерусалим, имаше толкова много акламации на възхвала, че човек би си помислил, че не е имал врагове. Сега, както Той е довело до съдилището на Пилат, виковете на вражда бяха толкова огромна, че човек би си помислил, че той не е имал приятели.

Пилат се ядоса заради търсенето на хората за разпятието, без да предизвика не само, защото това е несправедливо и нечестно, но и защото може да стане причина за осъждането на несправедливия съдия. Той попита евреите да докажат вината на обвиняемия, но те не може да откриете, че Той е направил никакво зло. Те избраха вместо да отговори в бунт, вълнение на дивите викове на "Разпни Го! Разпни Го!"

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си истинският Христос. Помълча пред хората, излекувани болните им, дал живот на мъртвите, и да изгони демоните от сърцата и телата им. Въпреки това, те не благодаря Ти за тези велик. Те не ви защити, но вас е намразил. Те се страхували, общественото мнение, се изплашил лукавството на главните свещеници, и предпочита да измъчваш и ще ви убият, а от лицето на изневери на своя народ. Помогнете ни да не отрече по време на изкушението. Води ни на един мъдър свидетелство за вас, че ние може да защити Вашата истина в средата на лъжите, злобата и омразата. Ни помогне да продължим да бъдем верни към Вас в силата на Твоята благодат.

ВЪПРОС:

  1. Каква е степента на повреда на евреите при представянето на политически убедителни доказателства, за да осъдят Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)