Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 257 (Roman Soldiers Mock Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 5 - СТРАДАНИЯТА И СМЪРТТА НА ХРИСТОС (Матей 26:1 - 27:66)

23. Римските войници гаврят с Исус (Матей 27:27-30)


МАТЕЙ 27:27-30
27 Тогава войниците на управителя заведоха Исуса в преторията, и събраха целия гарнизон заедно срещу него. 28 Те го съблякоха, облякоха в червена мантия върху него. 29 Те сплетен венец от тръни и го сложи на главата си, и туриха тръст в дясната си ръка, и те коленичи пред него и му се присмиваха, казвайки: "Здравей, цар на евреите!" 30 изплю върху него, и взе тръстика и го удари по главата.

Виждали ли сте някога безценна корона в картина или в? Изглежда красива, изработени от злато и инкрустиран със скъпоценни камъни, които представляват слава, власт и богатство на главата, че той носи. И все пак, нашият Господ и верен Спасител носеше венец от тръни, която заби дълбоко в главата му, така че да му потече кръв. Короната му е с далеч, най-доброто от всички корони на небето и на земята.

Исус е бил беден и презрян. Е боядисана червена мантия с кръвта Си. Римските войници Го подиграваха с пръчка на захарна тръстика, които те поставят в ръката му. Те изля цялата си омраза върху Него, се изплю в лицето му, го удари по главата, и се поклони на колене пред Него като че ли Той е цар. Как ужасно се хванат тези езически войници страх и ужас в деня на съда, когато видят, че тази измъчена Човешкият Син е могъщата им от съдия, цар на царете!

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние ви обичаме и страдат с вас, когато ние признаваме, несправедливостта и мъчения издържа. Вие сте Един Всемогъщия, който изпразни Неговата слава и стана човек, поразен несправедливо за нашите грехове. Ние сме тези, които заслужават инсулти и всички обиди, които са попаднали върху вас. Понесе наказанието ни, за да ни спаси от Божия гняв. Ние считаме короната на най-скъпоценната корона в този живот и живота да дойде, защото е уникална корона на любов и мир, оцветени с капки от ценното си кръв. Позволете ни да ви благодаря, че чрез извършване на живота ни на посочен от Вас услуга. Благодарим Ви за вашето страдание.

ВЪПРОС:

  1. Защо римските войници измъчват Христос, така силно и подигравателно?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:05 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)