Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 226 (Are You Talented?)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС
13. Притчата за талантите (Матей 25:14-30)

a) Са талантливи? (Матей 25:14-18)


МАТЕЙ 25:14-18
14 Защото това е като мъж, в друга държава-членка, който свиква своите слуги, и поверените му стоки да ги. 15 На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според собствената си способност. После отиде по пътя си. 16 Веднага този, който получи петте таланта, отиде и търгува с тях, и още пет таланта. 17 По същия начин, той също който получи двата спечели още два. 18 Но който получи единия, отиде и вкопана в земята, и скри парите на господаря си.

Ние имаме тук притчата за талантите, ангажирани с трима слуги. Това означава, че трябва да сме в състояние на работа и бизнес, точно както предишната притча предполага, че трябва да сме в състояние на очакване. За първи път показа необходимостта от постоянна подготовка, а втората на старание и стопанисване в сегашната ни работа и обслужване. В първата, бяхме увещава да подготвим нашите собствени души, а във втория, за да подготви пътя за работа на Бог в душите на другите.

Всеки човек е Божие чудо, създадени по Негов образ. Са уникално надарен в тялото, ума и душата. Вие сте били дал много таланти и дарби. Вие не сте като камък или растение - охотно се движите. Ще се почувствате болка и удоволствие. Били ли сте благодари на Господ за големи подаръци, които Той ви е дал? По-лесно е да се оценят Божиите дарове, когато се опитате да си представим живота без тях. Колко ценим вашето зрение? Или слуха? Вие сте по-богати, отколкото можете да си представите, са благословени. Когато се ще да падне на колене, да благодаря и да се поклонят на вашия Създател? За всеки, който благодари на небесния Отец е в съгласие с Него. Който го хвали за подаръци, дадени му му служи радост. Егоистичен човек не мислят за Бога, а на собственото си благополучие, търсейки почит и уважение. Благодарен човек, обаче, почести и служи на своя Господ с всичката си сила, смирено и скромно. Какво ще правиш за твоя Господ? Целта и смисъла на живота си е да се даде оценка на нашия небесен Отец. Е духовно мъртъв и коравосърдечен човек, който не е благодарен. В благодари на Господ, показват, духовна мъдрост и любящо сърце.

Трима слуги в притчата не бяха дадени едни и същи, защото не всички имат същите способности. Бог е свободен агент ", разпространение на всеки един поотделно, както си иска" (1 Коринтяни 12:11). Някои хора са предназначени за един вид на услугата, други друг, както и частите на физическо тяло са предназначени за различни функции. Всеки човек и всеки подарък и талант е полезно в служба на Христос, така ход, работят и служат на твоя Господ с ръцете си, краката, вещи, време, и пари. Всичко, което трябва е от полза за жертвената служба на Бога и човеците. Посъветвайте се с вашия Създател, за да ви даде мъдрост, която може да Му служим в по-плодотворен начин.

Сложете всички подаръци преди небесният ви Отец. Почитай него и той ще ти се обадя Неговият син или дъщеря. Ако дадете на бедните във вашата общност от богатството на вашите дарове, Той ще увеличи вашата благословия. Неуморно, за да служат на Господ в дома си, в училище, работа и свободно време, и ще се превърне в приятен и весел служител. Егоистичен човек, който прилепва към всичко, което има, е като бутилка, пълна с кисел оцет,, но верния слуга на Господа, Който дава на всички, е като тамян парфюмирана. Практика, тогава следното правило на св. Павел: "И каквото и да правиш, го правят от сърце, като на Господа, а не на човеци". (Колосяни 3:23).

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние Ви благодаря, защото ни е дал, от вашата пълнота, благодат за благодат, и подарък за подарък. Кои сме ние? А ти кой си? Ние не сме достойни за потопа на Вашите благословии. За името на Христовата кръв, ние сме възможност да живеят пред Тебе, и в силата на духа си, който дишаме. Помогнете ни, че животът ни може да бъде един от благодарност към вас, и да ни помогне да споделят благословенията Ти с тези, които живеят около нас, че вземаме от радост и моление пред Тебе.

ВЪПРОС:

  1. Какви са подаръците, които са надарени с

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)