Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 222 (Watch!)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

11. Внимавай! (Матей 24:42-51)


МАТЕЙ 24:45-51
45 Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си, да им дадат храна им в съответния сезон? 46 Блажен е оня слуга, когото господарят му находки това, когато той дойде. 47 Най-вероятно аз ви казвам, че ще го постави над целия си имот. 48 Но, ако оня слуга е зъл и каже в сърцето "Моят Господ е забавяне идването си" 49 и започва да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците, 50 господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква, и в час, когато той не знае, 51 и, като го бие на парчета, ще определи неговата участ с лицемерите. Там е мястото, където ще бъде плач и скърцане със зъби.

Децата на Бога представя Христос, и наричат себе си Неговите слуги, защото Той е техния Господ. Тази връзка не се основава на страх, а на любов и благодарност за Неговото изкупление. Вярващите не се ангажират на Христос, тъй като те са принудени да, но го приемат на любовта. Тези, които се представят на Господа безусловно ще бъдат квалифицирани от Христос, да служат в Неговото царство и Неговата църква. Един важен начин да служат, е да даде духовна храна на младите и новите членове на семейството на Господ. Христос може да доведе да даде ясно свидетелство във вашето училище, насърчаване на твоите съученици от думите. Има ли някой във вашата общност, който е гладен за Евангелието за спасение? Вашите приятели във вашата фабрика чу смисъла на кръста? Ли приятелите си своя Спасител, защото ти обясни Неговата любов към тях? Ли сте верен в службата, надарени с вас? Ако са верни в това, което е най-малко, тогава Господ ще ви повери повече души и няколко министерства. Ето защо, питам Господ да ви накара да се верни и разумно във вашата служба, без съмнение или -изъм, но изпълнен с молитва, вяра и надежда.

Евангелските служители са като надзиратели на едно домакинство, а не принцове (Христос има протест срещу това). Тяхната роля е по-близо до на слуга или стюард. Те не са господари, но водачите - да не предписват нови начини, а да покаже и олово в начина, по който Христос е назначил. Това е смисъла на "тези, които владеят над вас" (Евреи 13:17). Те се назначават от Христос. Каква сила са се извлича от Него и само Той може да го вземе от тях.

Работата на евангелски служители е да даде домакинството на Христос духовна храна в съответния сезон, тъй като стюардите. Тяхната работа е да даде на семейството на Учителя, не за себе си, да освободи това, което Христос е закупил. На министрите се казва, "По-блажено е да даваш, отколкото да получат" (Деяния 20:35). Горко на онзи, наречен от Христос, да служат, който живее за себе си и не се вслушат в призива на Бог. Горко на онзи, който не показва любов към Христос и пренебрегва своите членове. Подобно поведение показва, наред с други неща, че такъв човек е забравил предстоящото идване на своя Господ. Да се очаква идването на Христос ни предпазва от мързел и безразличие, и ни води към повишаване и смирение. Тя ни кара да продължаваме да живеем живота на жертвата и служението, че ние може да бъде осветен и е в състояние да застане пред Него в Неговото идване. Който копнее за идването на Божия Син, подготвя всички неща от живота си, къща и църквата, и се надява на това, което е обещано с радост.

Който забравя истинската си цел в рамките на света поради мързел, желания и тревоги, развива закалена сърце. Не бъдете един от тези мързеливи служители! Те ще бъдат унищожени и Господ ще ги съди. Онези, които пренебрегват служба на Господ няма да се възползват от всички предишни духовни преживявания, нито от много молитви, нито изобилие от техните предложения. Христос желае тяхното постоянство в искрена и вярност. Той беше съвършен слуга, смирен, и верен.

Сте верен в обслужването на тези, които Господ поставя се грижите? Или искаш да търсят уважение и чест за себе си? Търсите ли към идването на Господа? Или пък са егоистични и загрижени за собствените си притеснения? Не е неутрална зона между небето и ада. Или живеем вечно с Господ в истинска радост или изберете страх и ужас на ада, където ще има голям плач и скърцане със зъби.

МОЛИТВА: Господи Исусе, признавам, че не бях нито мъдър, нито винаги верни в услугата, от която ми се обади и ми възложи. Прости ми небрежност и повтарящите се неуспехи и освети ме за подновен в началото на Вашият доставчик на услуги чрез силата на Твоя Свят Дух. Нека Твоята любов ми се засили в моя слабост, която може да стане наистина верен, тъй като Вие сте верни на мен в голяма Твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос ни, за да гледате и държи буден, докато Му служим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)