Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 223 (Parable of the Wise and Foolish Virgins)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

12. Притчата за мъдрите и неразумните девици (Матей 25:1-13)


МАТЕЙ 25:1-5
1 Тогава Небесното Царство ще бъде като на десет девици, които взеха светилниците си и излязоха да посрещнат младоженеца. 2 Пет от тях са глупави, и пет бяха мъдри. 3 Тези, които неразумните, като взеха светилниците си, не взеха масло с тях, 4 Но разумните взеха и масло в съдовете си със светилниците си. 5 Сега докато младоженецът забави, всички те бедняшки квартал-Варад и заспа.

В еврейския обичай, чакаше булката на младоженеца да дойде при нея с приятелите си, късно през нощта. Тя присъстваха шаферките (девици), които подготвиха и зачака младоженеца. При подхода на младоженеца, те трябва да отидат с лампи в ръцете си и си запали начин в къщата, с церемония и формалност, така че той може да влезе с голяма радост в светите тържества.

Някои спекулират, че в тези случаи, имаше десет шаферки. Спекулация им се основава на факта, че евреите никога не проведе среща в синагогата, извършват обрязване, направиха пасхата, или договорени брак, освен ако най-малко десет души са присъствали. Вооз, когато той се жени за Рут, имаше десет свидетели (Рут 4:2).

Божието царство се оприличи на десет девици, пет от тях мъдри и другите глупаво. Всичките десет били избрани. Всички те са получили Светия Дух, поставен върху сватбените дрехи на прошката на Христос, и чакаше за идването на Божия Син. Всички те повярвали в Христа и да Го очаква.

И все пак, точно както младоженецът не дойде по време на разгара на обяд, но късно през прохладата на нощта, така и Христос не ще дойде по време на просперитета на църквата, но през нощта от преследване. Както четем в притчата, всичките десет девици заспаха, защото те са били радост за дълги часове преди сънливост ги преодоля. Така както мъдрите и неразумните християни ще се доспи, докато чакат. Божият Син не ще дойде, когато те очакват. Това е слабостта ни в надежда. Ние не постоянстват в очакване за Христос, но губят надежда, забрави и се доспи. Църкви, които са заспиване в тези последни дни са като шаферките, които се умори и заспа, когато настъпвал мрак. Как учудващо, че Христос не смъмри им сънливост, но се очакваше, знаейки, че дългото чакане, липсата на осветление и изкушението тежат на всички вярващи!

Въпреки това, има голяма разлика между спящите църкви края на времето. Някои от тях са пълни със Святия Дух, а други са празни. Масло в притчата показва на Светия Дух, и фитила е Словото на Бога, защото силата на Светия Дух идва при нас чрез Словото на Бога и да ни просветлява.

Това е глупостта на девиците, че те не са напълно подготвени, като взеха светилниците си, но малко масло с тях. Те имаха достатъчно масло за светилниците си изгори за настоящето, за да направи шоу, ако те възнамеряват да посрещнат младоженеца. Те не разполагат с достатъчно петрол с тях в случай, че младоженецът е бил дълго време в следващите. Те имаха лампа на професия в ръцете си, но му липсваше магазин на солидни познания, и вярност, е необходимо да ги изпълнява чрез натиск и пробна версия на новата ситуация, те са инча Те са действали под влияние на външни стимули, но бяха празни на духовния живот.

Очевидният въпрос за всички църкви, "Възможно ли е да пълни със силата на Божия Дух и Божието слово, или искаш да разчита на традиции, ритуали, комисии, вноски и дарения?" Земни доктрини, усилия и съкровища са празни на властта да просвещават, за силата на Светия Дух, сам носи божественото и вечното осветление в сърцата ни.

Скъпи приятели, вие непрекъснато четете Словото на Бог за вашия назидание и го научи наизуст? Да бъдат насърчавани! Такова дълбоко проучване ще ви даде силата да преодолее много изпитания в този свят.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос ни прости, ако сме ви забравили и да стане заети с други въпроси. Прости църкви и групи, ако те са посветили вниманието си към ежедневните проблеми и пренебрегвани наближава връщане. Помогнете ни да разберем и хванете Твоите обещания, и да ги споделяте с други хора, че те могат да се утешат с думите си, получават опрощение, да се възражда от Светия Дух, и се научи на търпение и надежда. Смили се над нас, че не можем да станем мъдри, глупаци.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между мъдрите и неразумните вир започва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)