Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 221 (Watch!)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

11. Внимавай! (Матей 24:42-51)


МАТЕЙ 24:42-44
42 Затова бдете, защото не знаете в кой час дойде вашият Господ. 43 Но това да знаете, че ако стопанинът на къщата знаеше, в кой час на нощта щеше да дойде крадецът, той щеше да гледаше, и не би трябвало Ал последван домът му да бъде разбита. 44 Следователно, за да бъде готов за в час, че не очаквате, Човешкият Син ще дойде.

Христовите заповеди ни да гледате и държи нащрек, чакащи за Неговото идване. Никой не знае точно кога Исус действително ще дойде. Някои смятат, че той никога няма да дойде. Други казват, че той вече е дошъл и че сега той е скрит сред нас. И все пак, Христос ни предупреждава и ни заповядва да бъдат готови и духовно буден, защото Той ще дойде неочаквано, тихо, като крадец през нощта. Затова мотото на нашето време трябва да бъдете внимателни бдителност, така че не пропускайте нашата среща с Господа.

За да гледате предполага не само вярата, че Господ ще дойде, но също така и постоянна подготовка в духовен членка, в която биха искали да намерят в нас, когато той пристигне. За да гледате трябва да бъде наясно с първите признаци на неговия подход, че ние може незабавно да се обърне към задължението на среща с него. Докато сме в този свят, той е като че нощта е около нас, и ние трябва да се старае да се държи буден. Как да се подготвим за идването на Христос?

Като Го обичаме и наистина копнеят за Него.

С подготовката на нашата къща и сърце, за да бъдат чисти и организиране на всичко перфектно за Него.

Чрез изучаване на знаците на времето, които показват Неговото идване в Стария и Новия завет.

Чрез молитва и да питате Господа, Неговата воля е, че през целия ни живот може да се превърне в подготовка за Неговото идване.

Казват нашите съседи и приятели за Неговото идване, че те могат да бъдат подготвени да получат Господ на господарите.

С подготовката на хвалебствени химни да получавате нашия милостив Спасител.

Възможно ли е да се подготвят за идването на Исус? Или живееш егоцентричен живот, без гол? Разгледайте своя наука, и да видим, ако има някакъв грях там, или негодувание срещу някой, който все още не са простени. Побързайте, че можете да получите пречистване чрез благодат за себе си възможно най-скоро. Поиска прошка, докато имате възможност да го направят.

МОЛИТВА: Небесни Татко, Простете ни, ако сме пренебрегвали идването на любимия си Син, защото ние сме били заети със земни неща. Вдигнете главите ни към настъпващата Изкупител, които ще ни спасят от преследване, изкушенията и смърт. Помогнете ни да подготви пътя на Господа ни роднини и приятели, че те могат да бъдат готови да приемат Христос също. Укрепване ни чака, че не може да заспи или да забравят час на пристигането му.

ВЪПРОС:

  1. Как да се подготвите практически за идването на своя Господ Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 10:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)