Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 209 (The Hardheartedness of the People of Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

12. Хардхеартеднесс на народа на Ерусалим в предната част на милосърдието и състраданието на Христос (Матей 23:37-39)


МАТЕЙ 23:37-39
37 Ерусалиме, който избиваш пророците, и с камъни тези, които са изпратени до нея! Колко често бих събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилата си, но не искахте! 38 Ето, вашият дом се оставя пуст. 39 Защото казвам ви, няма да ме видиш от сега нататък, докато не каже "Блажен е оня, който идва в името на Господа!"

Христос пострада за всички хора. Той е страдал най-много в ръцете на религиозни фанатици, които държеше на своето собствено тълкуване на закона на Мойсей. Това не бяха обикновени грешници, които всъщност са убили Исус, а лицемери и злобни религиозни лидери. И все пак, Христос ги обичаше и ги повика след време. Той се опита да ги привлече към Него, и колко често той проявява признаци на Неговата любов и сила! И все пак, в края се приближиха, Исус описва Ерусалим като "Онзи, който избиваш пророците, и тези, които са изпратени до нея." Той призова центъра на цивилизацията и покровител на Божия дом ", който убива". Колко тежко ще е наказанието върху Ерусалим!

Христос е постоянно се опитвали да се съберат бедни души, да ги събират в своите странствания, ги събера у дома при Себе Си. Писанието казва: "да го събирането на хората трябва да бъде" (Битие 49:10). Той би събрал целия еврейски народ в неговото духовно царство под крилото на божественото величие. Той искаше да ги събере, с нежност и обич,, както кокошката не я пилета; инстинктивно, но със загриженост. Христос желание да направите това идва от Неговата любов (Еремия 31:3). Пилета на кокоши събират под крилата си за защита и безопасност, както и за топлина и комфорт. Мизерни души, които се събират в ръцете на Христос намерите същите, заедно с освежаване. Като кокошка ще защити своите пилета, така че Исус е готов да умре за онези, които търсят закрила от греха и смъртта му.

И все пак, мнозинството отказа да се смирят или да се покаят и да изповядат греховете си. Те не разпознаете Божията любов показани чрез Неговото милостиво, свята Син. Те не само Го отхвърлиха, но Го разпнаха. Мнозина също умишлено не обърна внимание на гласа на Светия Дух, така че решението на Бог слезе върху Ерусалим. Светия град бил унищожен и разрушен през 70 г. сл. Хр. След бунта на евреите срещу римляните. Между 132-135 г. сл. Хр, а останалата част на страната пострада от същата съдба. От този момент, по-голямата част от старите членове на Конвента са разпръснати сред народите, които са презрените от тях. Къщата им ще остане в разруха и те няма да видят своя Месия (Христос), който е надеждата им, ако не се покаят от опозицията си и вярват в разпнат Божият Син. Само тогава божественото проклятие ще бъдат повдигнати от тях. Тогава живите води на свещения град Ерусалим може да се влеят в мъртвата пустиня около него (Захария 12:10-11). Но преди това да се случи, Ерусалим ще стане чаша пиянство и препъни-камък за всички народи (Захария 12:2-3). Ето защо, ние се молим, "Ела, Господи Исусе! Идват в нашата Земя, и ние, които ви очакват. Дойде скоро, защото без теб, не може да има мир в Ерусалим."

МОЛИТВА: Свят Господ, ние сме част от горд поколение, но Твоя Син обича тези, които са разбити и в необходимостта от Него. Простете ни несъвършена любов, и ни изпълни с Твоята сила, че ние може да ви служи с покаяние сърцата, и да проповядват царството ти, че всеки трябва да се покаят и да участват в молитвата: Дойди, Господи Исусе! Благословен е този, който идва в името на Господа."

ВЪПРОС:

  1. Какво означава Христос ни научи за град на Йерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)