Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 210 (Christ Leaves the Temple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
В - ПРОПОВЕД НА ХРИСТОС НА ЕЛЕОНСКИЯ ХЪЛМ (Матей 24:1-25:46) -- ШЕСТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

1. Христос напуска храма (Матей 24:1-2)


МАТЕЙ 24:1-2
1 като излезе Исус от храма и си отиваше по пътя си. Учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 22 Но той им отговори: "Виждате ли, всички тези неща, нали? Най-вероятно ти кажа, няма да бъдат оставени тук един камък на друг, че няма да се срине."

Христос тръгна от храма, който е възстановен от Ирод Велики, и не се върнете към него отново. С напускането на храма, Той изпълнява пророчеството на Езекил за излизането слава на Господа от храма на Елеонския хълм (Езекиил 10:18-29, 11:23).

До времето на Исус, Божията слава се засели в този храм, скрит в Светая Светих. Тогава неподчинение на еврейския народ, решение по тях. Светият си отиде от тях, като ги оставя уязвими за атака на техните врагове. Голям храм с неговите златни куполи остава да свети отвън, но празна от вътре, лишени от Божия Дух, като лампа без светлина, и мираж без истина.

Учениците не осъзнават, че в храма са били изпразнени от Божията слава. Те бяха впечатлени от златото, което обхвана орнаменти и поведоха Исуса, за да ги видите. Господ ги е уверил, че Светият се е отклонила от дома си, като Неговата защита с Него. Христос предсказал разрушаването на храма и че нито един камък ще бъде оставен върху друг, за да предупреди учениците си. Всички обещания на Стария завет, че славата на Господа ще обитава в храма предизвикани от човека е приключила поради коравосърдечието на хората от този завет. И все пак, Бог обитава в Христос напълно. Исус, сега е храм на Бога, Който ни е дал обещание, че телата ни заедно ще се превърне в храм на Светия. Това ще бъде, след като Той изля вкусно Дух като благословията на Неговото изкупление на Неговите последователи. Напускането на Исус от храма означава, страхотно движение от Стария завет в Новия Завет, тъй като Стефан, първият мъченик в християнството, е ясно признал (Деяния 7:47-53).

Какво ще кажете вие? Тялото си храм на Бога? Неговия Дух живее във вас? Ли силата на Светия Дух се излъчват от вас, или са празни и мъртви, които живеят без защита, и изложени на унищожаване, да дойде? Неговата сила очевидно в святост и приятно поведение ли е? Или искаш да се държат като мъртъв, с егоизъм и грубостта на другите? А какво да кажем за вашата църква? Ли да благодарим за обратно изкупуване с голяма похвала, или лишени от любов, радост и покаяние? Старейшините и да реши какво трябва да се направи, а не да се направи в ръководството на Божия Дух?

МОЛИТВА: Светия отец, колко голяма е Твоята любов и търпение. Ние Ви прослави, защото ви е дал църква, за да се срещнат в името на Христос и да ви хвалят в силата на духа си. Простете ни, ако ние не ходим в любов и надежда. Ако сме слаби и погрешно, не отнемай Духа далеч от нас, защото нашата малка вяра. Почистете от духа на мързел и непослушание, и никога не ни оставят, защото ние не искаме да се превърне в пустота храма на властта и защитата на Господ.

ВЪПРОС:

  1. Какво е окончателното отпътуване на Христос от храма в Йерусалим означава това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)