Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 208 (Jesus’ Prophesy about Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

11. Исус пророкуват за Ерусалим (Матей 23:34-36)


МАТЕЙ 23:34-36
34 Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници. Някои от тях ще убият и ще разпънете, и някои от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град; 35, че на вас може да дойде всичката праведна кръв, проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, син на Варахиевия, когото ти уби между светилището и олтара. 36 Най-вероятно ти кажа, всички тези неща ще дойде върху това поколение.

Исус предупреди еврейските лидери казват: "Вие сте едно поколение от змии, не може да избяга от осъждането в пъкъла." Човек би си помислил, че той ще продължи, "Ето защо не трябва да има предупреждение пророк, изпратено до вас вече." Но чуваме точно обратното: "Затова аз ще ви пращам пророци да ви призова към покаяние, или пък да ви остави без извинение пред Бога." Това обещание е въведена с нотка на увереност - "наистина". Този термин става ясно, че Христос ще ги изпрати. Той декларира, че самият той е Господ, които имат правомощието да се обадите и пророците на Комисията. Христос ги изпрати като Свои посланици, да научи за състоянието на душата. След възкресението Си, Той изпълни обещанието си: "Аз също да ви изпрати" (Йоан 20:21).

Исус разкри, че Той, в Неговата сила, ще изпрати, след смъртта му, пророци, пратеници, мъдреци и книжници към евреите. Той даде да се разбере, на Своите последователи, че си надут и самодоволен врагове ще гонят, бият и камък тях, а също и ги преследва от град на град, разпъването някои. Който иска да чете за изпълнение на това пророчество трябва да учат книгата Деяния на апостолите (или "Деяния на апостолите"). Това Новия завет книга, между другото, разказва на омраза и жестокост от невежи последователи на Мойсеевия закон, които са мислели, че служат на Бог, когато те нападнат и убит последователите на Христос (Йоан 16:1-3).

Христос не само им казах за злите и нечисти техните творби, но също така и за Божията присъда от тях, защото те проляха кръв на министрите на Господа. Тази кръв вика към Бога (Битие 4:10, Евреи 12:24), както душите на убитите мъченици на Стария Завет очакват само Божията присъда (Откровение 6:9-11).

Днес, някои църковни лидери и религиозни хора не живеят според покаяние и променя духа, но живеят според собствените си стандарт на праведност. Те категорично отхвърлят посланици на Христос, които ги насърчават да се откаже от фалшива святост. Те трябва да се покаят и да следват примера на Христос, кротък и смирен.

МОЛИТВА: Свят Господ, ние ви благодаря, защото Вашият син говори откровено и строго самодоволен и изсипа осем неволи върху тях, че те могат да се покаят. Простете ни, нашата гордост и лицемерие, ако се държим като тях, ако не го правим наистина се покаят или промяна от Ваше Светейшество. Защитете всеки, който вика в покаяние и вяра в единствения Спасител от преследването на тесногръди, самодоволен лидери, че те няма да се откаже от правдата на кръста и благодатта на спасението. Благодаря Ти, защото Ти ни потвърди Единението на Исус в средата на съдебно решение срещу тези, които ви се противопоставят и тези, които са напълно безразличен.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос изпрати Своите слуги учени на своя народ?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)