Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 201 (The Second Woe)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

4. Втората Горко (Матей 23:14)


МАТЕЙ 23:14
14 Но горко на вас, книжници и фарисеи, лицемери! Бъдете причини млъкнеш Кралство на небето против мъжете, защото не влиза в себе си, нито да ви позволи тези, които влизат, за да влезете.

Строгите евреи чест пари като доказателство за Божието благословение в живота си. Те са заети в молитва да се обогатят знанията си на закона и тяхното умение. Те отидоха на богати вдовици, за да дават съвети по отношение на наследяване закони, и затвори своите предложения с дълги молитви, които са научили наизуст. По време на молитвите, техните умове центъра на размера на парите, които ще получи от вдовицата. Христос представи тази лукавство и лицемерие в обществото, и призова резултат на тези молитви, "безсмислено", и дори "Божия гняв и осъждение" на лицемерите.

Христос не осъжда дълги молитви лицемерно в тях самите. Ако не беше нещо добро в себе си, те не биха били използвани за показ. Те са били използвани, за да заблудят хората и това е, което го прави нечестив практика. Самият Христос се моли цяла нощ към Бога, и ние сме окуражени да се моли непрестанно. Тъй като има много грехове, за да се изповяда, много трябва да се молят за и многобройните милости да благодаря за, там е много повод за дълги молитви. Но дълги молитви фарисеите бяха повторения, претенциозно и мотивирани от алчност. Като се молят по този начин те са се възхищавал като набожни, благочестиви човеци, и любимците на Небето. Тези благочестиви мъже, може със сигурност да се вярва! Следователно, вдовица се радвам да се фарисей за нея попечител и настойник на децата си. Междувременно, окото на фарисея е като окото на хвърчило търсят плячката си. Погледът му често почива на къща на около или имуществото на вдовицата.

Който се опитва да се обогатяват чрез служене на Бога, или да се възползва от тези, които пренебрегват закона получава горчив осъждане, което Христос нарича "по-голямо осъждане." Бог е любов и саможертва, и онзи, който не жертвува и служат обръща същността на Светия. Ако някой печалбите от другите от неверни благочестието му, тогава той е истински лицемер.

МОЛИТВА: Светият отец ни помогне никога да не използват религията за печелене на пари, но нека ни дари и да даде много, че Вашето име се прослави. Изпрати верни слуги на вдовиците, че те могат да получат добри насоки. Простете ни, ако ние не се грижи за самотни лица, които имат приятели, нито съседи. Помогнете ни да им предложи истинска помощ, непрекъсната молитва и време за обслужващите ги.

ВЪПРОС:

  1. Защо е мразен от Бога Всяко използване на религията?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)