Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 158 (Clarification of Elijah’s Promised Coming)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

о) За изясняване на Илия обещал Очаквайте (Матей 17:9-13)


МАТЕЙ 17:9-13
9 Тъй като те слизаха от планината, Иисус им заповяда, казвайки: "Не казвайте на никого какво си видял, докато Човешкият Син е възкръснал от мъртвите." 10 учениците Му Го попитаха, казвайки: "Тогава защо думат книжниците, че Илия трябва да дойде първо? 11 Исус им отговори: "Илия наистина е на първо място, и ще възстанови всичко, 12 Но Аз ви казвам, че Илия е вече, и те не го познаха, но постъпиха с него каквото си искат. Дори и така Човешкият Син ще пострада от тях. "13 Тогава учениците разбраха, че им говореше за Йоан Кръстител.

Когато учениците слезе от извисяващия планината Ермон до дълбока долината на река Йордан, умовете им се бореше с всички неща, които Исус говори и с всичко, което е видял.

Исус наредил на трима ученици, за да не каже една дума за това какво са видели на Неговата слава, а не да пишат за него изчакате, докато той е възкръснал от мъртвите, в който всеки път да разберем кой е той. Но учениците не разбират това, което Христос означава възкресението, въпреки това, те мълчаха за това в съответствие с волята на своя Господ. Те не разбират възкресението на Исус, защото Светият Дух все още не са се засели в тях.

Учениците, като чуха от книжниците, че Илия ще се появи и че появата му е свързан с идването на Христос. Те вярвали, че Исус ще установи Своето царство и свалят огън от небето, както бе сторил Илия, и да получи победа като пророк на Кармил, когато той унищожени лъжливите свещеници. Въпреки това Исус направи ясно на учениците Си, че Неговото царство не е политическа и Неговите последователи да не получават политическа власт.

Исус им обясни, че Йоан Кръстител проповядвал в духа на обещания Илия. Той проправи пътя за Христос от неговия призив към покаяние, а не от военното обучение на последователите му в пустинята. Това един, който вика в пустинята, умира в ръцете на Ирод, на тиранина.

За задълбочаване на това правило, Исус заявява отново, че ще бъде потискани от лидерите, изоставени от хора, осъдени от Бога и да умре за нашите грехове. Исус не насърчават учениците Си да направи политическо въстание или икономическото развитие, но ги увери, на някои съкрушеност и пълен отказ на светските си надежди.

Учениците станаха някои от Неговата слава и святост, които са видели вечен живот, който дойде в нашия свят. Смъртта на Исус не е краят. Неговото възкресение ни превръща в партньори на живот на Бога. Ли светски цели и преходни надежди, които все още гнездят в сърцето си? Или сте пристъпва към живота на Бога, че е обявен във вярващите при идването на Христос Спасителя? Молете се на Него, за да реформира живота ви и да ви изпълни със Святия Си Дух, че можете да стоите твърдо завинаги.

МОЛИТВА: O Холь Син на Бога, ние Те прослави, защото Ти умря под Божия гняв на наше място и е отнел нашите грехове. Благодарим Ти, защото Ти ни донесе живот на Отца. Животът ви никога няма да умре, защото вие сте в Светая. Нашата вяра ни обединява с Вас и Вашата сила се влива в нашата слабост. Вие сте трайно в сърцата ни. Дръжте ни в часа на смъртта ни, че можем да живеем в, който умря за нашите грехове и прости ни недостатъци. Вие сте нашата сигурна надежда и спасение. В сме прослави!

ВЪПРОС:

  1. Каква е връзката между Йоан Кръстител и пророк Илия?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)