Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 157 (Transfiguration of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

н) Преображението на Исус на планината Ермон (Матей 17:1-8)


МАТЕЙ 17:1-8
1 След шест дни Исус взе със себе си Петър, Яков и Йоан, неговият брат и ги изведе на една висока планина от само себе си. 2 Той преобрази се пред тях. Лицето Му светна като слънце, а дрехите Му станаха бели като светлината. 3 Ето, Мойсей и Илия се явил да ги говорим с него. 4 Петър отговори и каза на Исус: "Господи, това е добре за нас, за да бъда тук. Ако искате, нека да направим тук три шатри: една за теб, един за Мойсей и един за Илия "5 Докато той още говореше, ето, светъл облак ги засени. Ето, дойде глас от облака, казвайки: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение. Го слушат. "6 Когато учениците, като чуха, те паднаха на лицата си, и много се страхувам. 7 Исус дойде и ги докосна и каза: "Ставай и не се страхувайте." 8, като подигнаха очи, не видяха никой, освен Исуса сам.

Шест дни след тяхното страдание от шок в резултат на новината за неизбежен процес на Исус ", смърт, и преподаването се лишават, Исус остави Своите ученици. Светските си надежди бяха втурнаха и те трябваше да се подготвят за преследване. Той избра три от тях и ги завежда на планината Ермон да се молят. Докато се молеше, Неговата поява се промени. Лицето му светело като слънце, защото завесата са били отнети от Неговата божествена същност. Неговата вечна слава стана ясно. Това преображение се проведе, докато се моли. Тогава учениците Му признава реалността на Неговия живот, които не могат да бъдат преодолени със смърт. Самият Исус преобразен пред Своите ученици, че те могат да станат някои от Неговото обещание да се повиши в слава.

Тези, които чрез вяра смисъл красотата на Господа може да не желаят да живеят там през всичките дни на живота си. Хубаво е като място в Божието свято присъствие - постоянно пребивава в святото място на Бог като ако в удобства на любимия си дом, а не като скитник загуби в тъмното.

Христос предсказал Неговите страдания и казал на учениците Си да се очаква едно и също нещо. Петър забравя това, или да го предотврати, желае да изгради шатрите на планината на славата, от начина, по който неприятности. Той все още настоява: "Учителю, да се пощади," въпреки че той е бил напоследък смъмри за това.

Изведнъж, Мойсей и Илия се появява с Исус. Мъртво светиите живеят, мислят, говорят, и служат на Бога в красотата на святост и слава. Този прекрасен външен вид, утвърден вярата на трима ученици, което потвърждава, че Христос е Господ на Мойсеевия закон и изпълнението на всички пророчества. Той ще умре като непорочен жертва е истинският Христос обещал на езичниците. Смъртта на Христос ще бъде в пълна хармония с Моисея, застъпникът на Стария Завет, и в съответствие с посланието на Йоан Кръстител, приготвилия за Новия Завет. Той също така ги насочва към факта, че Сам Бог иска синът му да умре, тъй като никой не влезе в славата Си, освен чрез Единението на Христос.

Моисей и Илия са били велики мъже и любими на Небето, все пак те бяха а духовни роби и слуги, че Бог не винаги е бил доволен. Моисей говори несмислено и Илия беше човек обект на страстите. Но Христос е "син", и в Него Бог винаги е бил много доволен. Моисей и Илия понякога са били инструмент за помирение между Бог и Израел. Моисей беше велик застъпник и Илия велик пророк предупреждение. В Христос Бог примиряваше света със Себе Си. Неговото ходатайство е по-разпространено, отколкото тази на Мойсей, и неговата реформация по-ефикасен от тази на Илия.

Петър изрази копнежа на всички хора за този райски среща със светещи духове в присъствието на славата на Христос, всички ние дълго да живее с Бога в небето. Това е, което нашите сърца шепот. Петър чрез изграждане на хижи за прослави патриарси, напълно забравят приятелите си и се искаше да се придържат към небето. Той не е бил в пълно съзнание, защото славата на Бога превъзхожда всяко разбиране.

Бог засенчи патриарси с облак на Неговата слава на светлина, живот и защита на. Колко хубаво би било, ако този облак на Божията любов, нашата нация, че ние може да падне за страх от присъствието на Светия и Му се покланят. О, че ние може да се чуе гласът на нашия небесен Отец, провъзгласявайки, че Исус Христос е Божията любов стана плът. Начин на Христос на кръста е Божият план да спаси света. Бащата бил доволен от послушанието на сина си, че Той може да изкупи света от Неговата изкупителна смърт.

Божия глас проникнали в сърцата на учудените апостоли. Но Христос прегърна Своите ученици и ги вдигна отново. Който слуша словото Му да умре за греховете си, но живеем за правдата. Нека забравим всички светила в нашия свят, и не виждам нищо, но Исус, истинската светлина на света. Виждали ли сте го? Той е центъра на сърцето си, фокус на живота си?

За разлика от Мойсей Своя закон и Илия с неговите пророчески прокламации, че Христос ще се забави завинаги. Нашите земни водачи ще се отклони, но Исус Христос остава същият вчера, днес и завинаги (Евреи 13:7-8).

МОЛИТВА: Небесни Татко, Ви прослави за преобразяването на Исус пред избраните ученици, както и за появата му като Спасителя в първоначалната си слава. Ние му благодарим, защото той се изпразни и умря за нас изпълнява обещанията си в Мойсеевия закон и откровения на пророците. Помогнете ни да види никой друг, но Исус, Своя единороден Син, че Неговата картина може да бъде запечатана в сърцата ни, че ние може да бъдат променени в пълна неговото послушание, и че можем да предложим Неговото спасение на хората около нас. Ние Ви хвалят, защото Христос, чрез Своята смърт, ни привлече от греха към славата.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос преобразен преди само няколко от на принципите си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)