Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 159 (Epileptic Boy Cured)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

п) Епилептичния момче излекувани (Матей 17:14-21)


МАТЕЙ 17:14-18
14 Когато стигнаха до народа, един човек дойде при него, коленичи пред Него, казвайки: 15 "Господи, смили се за сина ми, защото е епилептик и страда тежко, защото често пада в огъня, и често във водата. 16 Така че аз го доведох на вашите ученици, и те не можаха да го изцелят. "17 Je срещу отговори," Фаитхлесс и извратено поколение! Докога ще бъда с вас? Докога ще ви търпя? Доведете го тук, за да ме ". 18 Исус го смъмра, демонът излезе от него, и момчето оздравя в същия час.

Христос слезе от планината на преображението на долините на грешниците. На планина Той имаше разговор с Моисей и Илия, но в долината Той дойде при момчето, обладани от дявола. Тази промяна беше шок за учениците, които все още бяха пленени с мисли за това славно видение на планината. Христос ги върна към действителността в борбата да достави обладан от демони.

Учениците не може да освободи момчето или не хвърля нечистите духове от него, въпреки че те правят опити в името на Христос. Тяхната вяра е отслабена, тъй като Христос е говорил на Неговата смърт. Сърцата им бяха страхливи, и те са станали смути и нарушен.

Христос призовава такава духовна безпристрастност и липса на подаването на заявлението за насочване на Бог, "безверие"., Които не спазват във волята на Бога, но се опитва да направи собствена воля е егоистичен, инат невярващия. Баща си и си обладан от демони син, тълпи, образованите книжниците, и дори на учениците, не са в съответствие с Божията любов и Неговия план за спасение. Така те останаха слаби и без Христовата сила.

Победи на Христос над Сатаната са получени чрез силата на словото Му; меча, който излиза от устата Му (Откровение 19:21). Сатана не може да устои пред изобличения на Христос, въпреки че той има за дълго време, завладяха сърцата на хората. Успокояващо е, тези, които се борят с началствата и властите, че Христос ги е разоръжена и "направи публичен спектакъл от тях, триумфирайки над тях в него." (Колосяни 2:15).

Изследвай себе си! Какво пречи на вашия съюз с Исус? Защо е вярата ви слаби и безсилни? Любовта ти стане студено на мъжете и на Бога, и те все още не са умрели за стария себе си? Попитайте Христос, за да разкрие неподчинение и за преодоляване на непокорно сърце. Тогава Христос болните, които са в нужда от изцеление от Великия Лекар. Cрь на любящ баща, "Господи, аз вярвам, помогни на моето неверие!" (Марк 9:24)

Христос веднага отговори на молитвата на бащата, който е слаб във вярата, и изгони беса на сина си. Христовата сила не може да бъде забавено от нечист дух, ако искаме Исус с вяра да действа. Обърнат към Христос, дори и ако са нарушени и не може да направи нищо. Помолете Го да изпълни Неговата победа във вас и в тези, които са около вас. Да не стане обезсърчен или да отстъпи пред трудни обстоятелства, но вярвам в силата на своя Господ и да се молят за него настойчиво във вярата.

МОЛИТВА: Небесни Татко, духове и демони не може да стои в начина на любимия си Син, защото той е всемогъщ, смирен и свят. Ние Ви благодаря, защото Сина ви освободи обладан от демони момче от Сатана, и го изгони. Ние Ви молим да укрепи вярата ни, че в името на Исус, всички нечисти духове трябва да се движат от нашите близки и приятели, че те не трябва да се хвърлят в калта под властта на дявола, но да бъде напълно освободен да ви следват и пребъдат във вас завинаги. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус смъмри учениците Си за неуспеха им в леене на демона от момчето?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)