Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 151 (Jesus First Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

м) Исус Първа Предвиждане на Неговата смърт и възкресение (Матей 16:21-28)


МАТЕЙ 16:21-23
21 От тогава Исус започна да покаже на учениците Си, че трябва да отиде в Ерусалим, и много да пострада от старейшините, главните свещеници и книжниците, и да бъде убит, и на третия ден да бъде възкресен. 22 Петър го взе настрана и почна да Го мъмри, казвайки: "Далеч от Тебе, Господи! Това никога няма да се направи за вас. "23 А Той се обърна и каза на Петър:" Махни се зад Мене, Сатано! Вие сте препъни-камък за мен, за вас не настройвате ума си върху Божиите неща, но върху нещата, на хората"

След известен изповедта на Петър, Исус избави Своите ученици от надеждата, скрита в сърцата си, че Той ще се установи политическа християнска държава и контролира всички царства на света. Той им казал публично, че народът му ще се отрече от Него, и старейшините на юдеите Го отхвърлят и заговор срещу Него. Той ще претърпи горчиво и умират по ужасен начин. Неговата предстояща смърт беше под ръка, и светските надежди и очаквания на учениците трябваше да дойде до края.

От този момент Христос започнаха да гадаят и открито говори за Неговите страдания. Той вече е дал няколко съвета на неговите страдания, когато той каза: "Разрушете тоя храм, и когато Той говори за" Човешкият Син се издигна. "Но сега Той започна да го покаже, ясно и изрично. Преди това, той не е говорил за това, тъй като учениците са слаби и не можеше да понесе обявяването на нещо толкова странно и тъжно. Сега, когато те са по-зрели в знания и силни във вярата, Той почна да им казва реалността. Христос разкрива ума си към Неговите хора постепенно и пропуска светлина, тъй като те могат да го понесе и са годни да я получат.

Това откровение е като бомба по време на сватба. След показанията на Петър, че Христос е Син на Бога и Исус "решителен приемане на това заглавие, учениците, че на политически триумф над римляните начело с Христос. Вместо това те шокира с откровението на Христовите страдания и смъртоносни съдбата, че Той декларира, да ги.

Исус продължи своето пророчество и им показа тайната на Неговата сила и величието на Неговата победа. Той няма да умре като другите хора, но наистина ще възкръсне от мъртвите и се появяват телесни, може ясно да се види, че Неговото учение относно реалността на Неговото царство.

Христовата слава е скрита, и Неговите духовни планове не са лесно видима за умовете на хората. Петър не признават необходимостта от страданията на Исус, защото той, като останалата част от народа си, не разбират неизбежно изкупителна смърт на Христос от името на мъжете като единственият път към Бога. Признание, че Исус е Христос, Божият Син, е ключът на небето. Разкрива, че Христос е бил на кръста е на прага, в които се слага ключа, за да достигнат небето.

Питър взе Исуса настрана. Той е бил разстроен и объркан. Въпреки че Питър му се е обадил, "Господи, той почна да Го мъмри, изразявайки, че: това е невъзможно, за да мисля за смъртта, ние вярваме, че Вие ще триумфира краища на света, така че как може да се дръпне назад и да говори песимистично за победи и унищожаване? Може би Петър не слушайте внимателно до края на това, което се казва, че когато Исус говори за Неговото възкресение. Петър, като видя бездната на смъртта като гроб отвори да унищожи всички Неговата надежда, и исках да повлияят на Исус със сила да не отиде на кръста, но той избяга.

Сатана вече е изкушен Исус три пъти в пустинята. Този път, Сатана използва Петър, говорител на учениците, тъй като той стана горд, когато неговият Господ го благослови. Дяволът се стреми да използва Петър да запази Исус от кръста. Но Исус веднага позна гласа на изкусителя, го смъмри строго, и го прогониха казва: "Махни се зад Мене, Сатано! Ще се радват грешни човешки надежди в опозиция на Божията мисъл."

Всяка мисъл, която не е основана през кръста, няма никаква стойност. Който не приеме кръста, като единственият път към Бога е загубено.

Това решение срещу Петър ни показва, че в основата на църквата не се основава на неговата личност или неговия характер, но при Божия Дух работи чрез смелата му свидетелство. Исус искаше да се пречисти и задълбочаване на познанията на апостолите, така че учениците да разберат, че Божият Син е дошъл да умре. Именно чрез Неговата смърт за нас, че ще гради Неговото царство с изкупените грешници, без кръвта на Исус Христос не е път към Бога.

МОЛИТВА: Ние се покланяме Ти, Светия Божия Агнец, защото Вие не изберете удобен и лесен начин, но ти избра смъртта на презрение кръста. Вие не слушате за една секунда изкусителния глас на Сатана чрез Петър. Избави ни от нашето човешко мислене и ни отвори очите, че можем да видим спасението единствено в кръста си, и че можем да призная Твоята смърт като триумф на Бог над нашите грехове. Простете ни, всички наши грехове, които могат да се радват на вашата смърт, ви благодаря за нашето оправдание. Прославят за спасението на онези, които вярват в. Приемете нашите живее в знак на благодарност за Твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Какво предвид Исус като се обадите на Петър: "Сатана!"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)