Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 152 (Jesus First Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

м) Исус Първа Предвиждане на Неговата смърт и възкресение (Матей 16:21-28)


МАТЕЙ 16:24
24 Тогава Исус каза на учениците Си: "Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе и да вземе кръста си и Ме следвай.

Който отрича някой действа, ако той не го познава. Той не реагира на него и го пренебрегва напълно. Христос моли всеки, който желае да дойде след него, за да се отрече. Той не трябва да отговорят на неговите страсти и желания, които са противоположни на Божията воля, но би трябвало да отхвърлят си егоизъм, която е толкова естествено да го. Той трябва да изостави собствените си желания и да се потърси първо волята на Бога и Неговото царство. Бог иска от нас да се противопоставят на привлекателни реклами във вестниците и телевизията, които ни провокира да нечиста похот. Той ни освобождава да не остане егоцентрични и вече не е да се съсредоточи върху себе си, и ни води обратно към нашия Небесен Отец и да служат на хората в нужда.

Такова отричане слага край на илюзията, че човек може да се спаси от самия него. Нашите добри дела не прогони нашите лоши дела. Добрите дела освен Христос, работещи чрез нас се яви пред Божията святост като чист егоизъм. Гордостта ще остане в нас, освен ако ние отричаме нашите въображаеми права, да се осъдят и изповядваме нашата неспособност за разпространение на красива светлина на Бога.

Христос не освободи Неговите ученици от шока след Той им говореше за смъртта му. Тяхната загриженост е нараснал, особено когато чуха, че всеки един от тях трябваше да се отрече от себе своя кръст".

Това не е достатъчно за Христовите последователи да се откажат от себе си. Господ иска от нас да приемем собствения си кръст с желание и да го занесете в Христовата сила. Исус не говори за собственото си кръста, но за кръста на всеки един от неговите последователи. За римляните, наказанието на кръста е насилие мъчения, които обикновено се използват за непокорни роби, които се опитват да бунт срещу господарите си, или за чужди крадци. В тази заповед, Христос иска от нас да признаем, че ние заслужаваме ужасната смърт на кръст, защото ние сме били далеч от Бога, престъпил закона Му, и против Неговата доброта. Всеки човек заслужава мъките на кръста! Това признание включва нашите грехове, и намерения. Христос желае да ни води да се осъдим и признаем, че Той не заслужава смърт на кръста, но ние го направихме. Тогава гордост ще умре в нас, и ние ще бъдем в състояние да произвежда благодарност и хвала към Него, който е взел мястото ни на кръста, като нашите грехове, без да се оплаква. Павел казва: "Аз съм бил разпнат с Христос, то вече не аз живея, но Христос живее в мен." Това е само онзи, който се отрича и да поеме кръста си, който следва Исус и изпитва силата на Неговата благодат. Този, който счита себе си за добра, силна, атрактивна и приемлива за Бога по свое желание не ще бъде в състояние да следват Исус. Когато спирката на сила и мъдрост на човека, Божията сила е съвършена в нашата слабост. Блажени са бедните духом, защото тяхно е небесното царство.

МОЛИТВА: Небесни Татко, синът ти, ни накара да се осъдят, че ние оставаме счупен преди и си признавам, че не сме достойни се нарича Вашите деца. В същото време, ние сме утешени Тъй като вашият син мястото ни на кръста, че за да се оправдаем пред Тебе. Помогнете ни да се отречем от себе си, на практика, да вземем кръста си желание и доброволно, да следват Исус, където е Той, и да научат какво означава да бъде разпнат с Христос.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на себеотрицание и собствения си кръст?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)