Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 150 (True Faith is a Gift)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

л) Истинската вяра е подарък от Откровение на Отца (Матей 16:17-20)


МАТЕЙ 16:17-20
17 Исус му отговори: "Благословена си ти, Симоне, Жо-нах, защото плът и кръв не е разкрил това за вас, но Отец Ми, Който е на небесата. 18 Аз също ви кажа, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята монтаж и портите на ада няма да надделеят. 19 Ще ви дам ключовете на Царството Небесно, и каквото вържеш на земята, ще са обвързани в небето; и каквото и да пуснете на земята, ще са били пуснати в небето "20 Тогава той заповяда на учениците, че те трябва да не казват, че Той е Исус Христос.

Исус не отрече, че Той е истинският Христос, но потвърди изповед Петър и официално го благослови. Той получава това знание, нито от ума си, нито от собствения си опит, но и от пряко откровение на Светия Дух. Всяко истинско знание е работата на Божия Дух, който прославя Христос, и всички истинската вяра е дар от Бога, а не на логически анализ или фантазия. С приемането на титлата "Син на Бога" Исус нарича Твореца Своя Отец, но не е бащата чрез физическа връзка, както някои хора си мислят. Христос е духовен син на Бога преди всички векове. Христос е Син от вечността. Неговото раждане от Дева Мария не е началото на неговото съществуване, Той се въплъти, за да ни примири със Своя Отец.

Вярвате ли, че Христос е Син на Бога, че може да живее вечно? Ли се понякога призная това заглавие публично, че можете да живеете в радост? Именно чрез тази изповед, вдъхновен от Отца и чрез работата на Святия Дух, че църквата расте по всяко време. Тя не е построена върху слаба, нестабилна човек като Питър, но смели признанието му, че Исус е Христос и на Светия Бог Син.

Това свидетелство е по-силна от ада, и по-мощен от греха. Не духа и дяволът не може да се бори с тази божествена факт. Това име, "Син на Бога", развързва връзките на греха и доставя грешници завинаги. Който вярва в името на Христос влиза в жива църква. Който свидетелства за Него ще спаси затворници от ада. Този, който отхвърля това уникално име трябва да бъде под гнева на Бога завинаги.

Изповядването на Исус като Христос, Син на живия Бог, е ключът към вратата, която води към небето. Който вярва в тези думи и ги изповядай ще бъде спасен. Който отхвърля тях ще загинат. Необходимо е да се отбележи, че нито един човек, дори не Петър, може да отвори вратата на небето по свое желание. Но тези две свидетелства, че Исус е обещаният Христос, и че в Него се засели цялата пълнота на Божеството телесно, ни обедини с единството на Светата Троица. Онзи, който го следва да бъдат оправдани, и този, който провъзгласява Неговото име ще спаси много.

МОЛИТВА: Светия отец, ние ви благодаря, защото водят Петър да изповядат Христос чрез вдъхновение на Твоя Свят Дух. Го поведе към суперна природен изповед на осиновение на Христос към Бога. Моля, да отворим сърцата си и ООН разбирането, че можем да чуя гласа ти, да признае единството на Отца и Сина, и смея да свидетелстват за Твоята истина, че много може да се избави от греха си.

ВЪПРОС:

  1. Каква е основата на църквата и ключът към небето?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)