Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 142 (Defilement Within and Without)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

д) Оскверняване отвътре и отвън (Матей 15:1-9)


МАТЕЙ 15:1-9
1 Тогава фарисеите и книжниците, който дойде при Исус от Йерусалим, казвайки: 12 "Защо Твоите ученици не се подчини на традицията на старейшините? Защото те не си мият ръцете, когато ядат хляб. "3 Той им отговори:" Защо и вие не се подчини на Божията заповед заради вашето предание? 4 Защото Бог е заповядал: "Почитай баща си и майка си" и "Който злослови баща или майка, нека да се умъртви". 5 Но вие казвате: "Който може да каже на баща си или майка си," всякаква помощ, в противен случай може да са придобили от мен е дар от Бог "6 той не почита баща си или майка си." Вие сте направили заповедта на Бог невалидни заради вашето предание. 7 Лицемери! Добре е пророкувал Исаия за вас, казвайки: 8 "Тези хора привличат близо до мен с устата си, и Ме почитат с устните си, но сърцето им е далеч от мен. 9 И напразно Ми се кланят, като преподават като доктрина правила, направени от мъже"

Еврейските лидери се ядосал и страх от духовната сила на Христос, така че те търси слабите места в Своите ученици, за да Го осъдят. Книжници от Ерусалим подготвя капан за улов на Христос с мрежата на своите решения.

Неговите ученици са нарушили някои от правилата на старейшините, че последният е получен от Писанията. Учениците не си мият ръцете, преди те да яде хляб. Поради това тези учители не се оплаква за чистотата, но за престъпване на традициите, които считат всички, които не се мият редовно, тъй като нечиста, и неговата молитва и свидетелство за невалидни. Така те сключиха тяхното тълкуване на Писанията, които са по-важни от самите Писания, които не включват тези мита.

Книжниците и фарисеите са духовните водачи на еврейската религия, хора, чиято печалба е трябвало благочестие. Но те бяха големите врагове на Христовото благовестие. Те оцветени своето несъгласие с претенции за ревност за закона на Мойсей, когато всъщност те са само възнамерява да засили своя тирания над съвестта на хората. Те са мъже на гордост и мъжете на бизнеса.

Преданието на старейшините е, че хората трябва често да си мият ръцете, и винаги преди да докосвате месо. По този начин те поставят много на религията в тяхното тълкуване, ако се предположи, че месото, което докосна с немити ръце, ще ги оскверни. Фарисеите практикува това себе си и с голяма част от строгост, наложени върху другите. Това не е гражданска санкция, но е въпрос на съвест и грях против Бога, ако те не го направи. Равин Йосиф определя ", че за да яде с немити ръце е толкова голяма, грях като прелюбодеяние." Равин Акиба е затворник и вода, изпратено до него, така, за да си измие ръцете и да пият от него с месо. Един ден той случайно се е разлял-голямата част от водата. Той изми ръцете си с останалата част и остави себе си нищо за пиене, заявявайки, че той скоро ще умре, отколкото да престъпват преданието на старейшините. Не, те няма да ядат месо всеки, който не се измива преди месото. Тази силна ревност в толкова малък въпрос изглежда много странно, ако не сме все още виждат като заблуден ревност и до днес. Хората не само искат да практикуват собствените си традиции, но сила на другите да ги спазват и.

Христос не отговори на въпросите на юристи и такси на престъпление, но даде съдебно решение срещу тях, че те самите са престъпили заповедта на Бога от техните интерпретации. По този начин, той искаше да отворят очите си, че може да се върне към Него. Той даде да се разбере за тях, как те се пренебрегва любовта си и за техните родители, като не предоставя за тях. Те се посветили на събиране на пари, но твърди, че тази разпоредба е необходимо за собствените си религиозни служби. Така те забравили, че паролата на Божиите заповеди е любовта.

Христос, наречени юристи и книжниците "лицемери" Тази дума в цитираното гнева си, и въпреки, но Христос ги изобличи за тяхното лицемерие. Неговото изобличение, от Исая 29:13, заяви, че молитвите им са само думи, повтаря с устните си, празни от любов към Бога. Те говореха, без да мислят внимателно от това, което говори. Те се престорил на праведните, докато те всъщност са горд и надменен, което им се покланяте на безполезни и лишени от пестене на енергия. Те измамил себе си и своите последователи, преподаването безжизнените традиции без любов. Те изискват мъртвите религиозни задължения, които излязоха извън какво Писанията учат. Христос е описано две характеристики на лицемерите:

В собствените си изпълнения на религиозно поклонение, лицемер отива чрез движенията на наближава към Бога и да Го почитаме, но сърцата им са далеч от Него. "Фарисей отиде в храма, да се молим." Той не изглежда да стоят на разстояние, което тези, които "живеят без Бога в света" направи. Той кара хората чрез традиционните религиозни практики и те сляпо следват мислим, че Бог е чест. Въпреки това, те имат само "вид на благочестие, въпреки че те отричат силата му" (2 Тимотей 3:5)

Лицемери "преподават като учения заповеди на мъжете." Евреите тогава, както и на католиците в пъти, плаща същата отношение на устната традиция, тъй като те са на Божието Слово. Те учат заповедите на мъжете със същата благочестив обич и почит като Божието Слово.

Те не знаеха истината на спасението, въз основа на Божията милост и благодат, нито пък те имат подновяване на сърце. И все пак те се опитаха да се оправдават с актове, лишени от любов. Независимо от многобройните им молитви и значителен принос, Бог отхвърля преклонението им, защото той беше лишен от любов.

Ако нашата религия е напразно церемония на рецитации, предложения и безполезни дарения, колко голяма ще е суета! Колко тъжно е да живеят в лицемерна култура, където молитви и проповеди и тайнства "победи въздух" напразно. Това е случаят, когато сърцата на хората не са представени на Бога. Думи се губи служба (Исая 1:11). Лицемери "сеят вятър и пожънат вихрушка" (Осия 8:7). Те се доверяват на суетата, и суета ще бъде тяхната награда.

Вие трябва да изследваме вашите молитви. Получихте ли ново сърце, се пречиства чрез Христовата кръв, и изпълнени с любов? Прави ли ви избави от робството на човешките традиции и обичаи в истинската служба на Бога? Ли сте тези, които изповядват благочестие? Наистина ли обичат Бога с цялото си сърце и с цялата си мощ?

МОЛИТВА: Небесни Татко, Ти си известен нашите молитви и мисли. Простете ни преструвки и слепота, въпреки нечистотата и беззаконието в сравнение с Ваше Светейшество и любов. Пречистват нас в нашето вътрешно усещане, и да се създаде в нас ново сърце, изпълнено с любовта си, че можем да се молим с духовно контролира мисълта и не говори без да чуеш гласа на сърцето.

ВЪПРОС:

  1. Какво е грях на еврейския лицемери?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)