Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 141 (Peter Sinks Down)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

г) Петър потъва надолу в езерото (Матей 14:28-36)


МАТЕЙ 14:34-36
34 Когато те преминаха, те стигнаха до генисаретската земя. 35 Когато хората на това място го позна, те прати на всички, че региона около и да го всички, които бяха болни, 36 и го помоли, че те могат просто да докосне полата на дрехата Му. Колкото се допряха, бяха направени цели.

Силата на Божия Син разкрива себе си все повече и повече. Името му, лицето, и милост стана известен в цялата страна. Генисаретската вярвали, че ако те се допря до полата на дрехата Му, силата на Бог да се докоснат телата им. Исус отговори на търсенето им, и те са били излекувани чрез вяра без да каже дума, за която се говори. Той, който чуе словото на Бога - дори чрез брошури, книги или публикации и смята, че ще живее вечно.

Тези, които имам знанието на Христос се, трябва да направят всичко възможно, за да другите да го знаят твърде. Ние не трябва да ядат само тези духовни хапки. Е в Христа достатъчно за всички нас, така че няма нищо да се спечели, като го държи на себе си. Когато имаме възможности за освежаване на душите ни, ние трябва да събере толкова, колкото можем да споделите с нас. Все повече хора, отколкото смятаме, че може да отговори на тези възможности, ако те са били, но призова и прикани към Христос.

Христос е подходящ, за да донесе на болните. Къде другаде да отида, но на лекаря, "Слънцето на правдата, която е изцеление в крилата си?" (Малахия 4:2).

МОЛИТВА: Господи Иисусе Христе, Сине на живия Бог, ние Ти се покланяме, защото Ти си Господ на елементите. Ветровете и водата, която се подчиняват. Заболяванията си отива от Вашето присъствие. Простете ни малко вяра, и ни научи да вървим към вас, без отклонение, което ние не може да потъне в морето от проблеми, но стой по силите си. Моля, отделете ръцете ни, когато се препъне и падне, защото ние нямаме Спасител, но Вие.

ВЪПРОС:

  1. Защо някои вярващи, които се допря до полата на дрехата на Исус, много добре?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)