Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 138 (Feeding the Five Thousand)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

б) Хранене пет хиляди (Матей 14:13-21)


МАТЕЙ 14:13-21
13 А Исус, като чу това, той се оттегли от там в една лодка, освен в пустинно място. Когато множествата, като чуха, отиде подир него пеша от градовете. 14 Исус като излезе, и той видя едно голямо множество. Той смили се за тях, и изцели болните им. 15 Когато се свечери, учениците Му се приближиха до него, казвайки: "Това място е пусто и час вече е късно. Разпусни народа, че те могат да отидат в околните села и да си купят храна. "16 А Исус им каза:" Те не трябва да си отиде. . Можете да ги дам нещо да яде "17 го каза," Ние имаме само пет хляба и две риби "18 Той каза:" Доведи ги тук, за да ме "19 Той заповяда на народа да насядат на тревата; и той взе петте хляба и двете риби и погледна към небето, благослови, разчупи и даде хлябовете на учениците, а учениците даде на народа. 20 Те всички ядоха и се наситиха. Те взеха дванадесет кошници, пълни с това, което остава, останали от счупените парчета. 21 Тези, които ядоха, бяха около пет хиляди мъже, освен жени и деца.

Христовите ученици са се изплашили, когато Йоан Кръстител е бил убит, тъй като те са били негови последователи. Поради това, Сам Иисус се изолира с учениците Си да се молят. Той ги учи, че тяхната апостолска работа не винаги се извършва в кръга на вярващите, но винаги изисква обявяването на истината, дори това да им струва живота си. Но Христос не се получи да се насладят на усамотение за дълго. Народът скоро се втурнаха към него за утеха, напътствие и сила, особено след убийството на Кръстител, който е добре известен пророк. Сега, повече от пет хиляди души са събрани с Исус в пустинята заедно със семействата си, от глад за Словото на Бог.

Копнеж за спасение на света около вас повече, отколкото знаете. Къде ти е жал за тях? Силата на Бога, който работи във вас ви дава възможност за услугата, ако обичате губи. Свидетелство за Спасителя може да причини мъжете да се обърнат към Христос.

Христос не само да ги пожали, но Той им помогна. Много от тях са болни, и Той, от състрадание, да ги изцели. Той дойде на света, за да бъде велик лечител.

Вечерта привлече идваше и мощен речта на Исус все още не е завършен. Учениците от своя страна, става объркан. Те се боеше от народа ще стане гладни и следователно да създаде сериозни безредици. Те поискаха Христос да разпусни народа, но Христос им каза: "Можете да ги дам нещо за ядене." Тогава те изразиха тяхната липса на храна. Въпреки това, Христос казва, "Бреак хляба си за бедните, да проповядват на всички, че те могат да бъдат изпълнени, както и да споделят с тях това, което имате."

Тя ще бъде безвреден за да призная, с учениците, които имате, но малко с отношение към нуждите на хората около вас. Блажени сте, ако имате малко от Божиите дарове! Сложете ги под разположение на Христос, че Той може да ги благослови и с попълването на хиляди с тях.

Но забележете, което Исус направи. Първо, Той организира народа, а след това взе малкото, което трябваше и благодари на своя Небесен Отец с цялото си сърце за това. Това е тайната на чудото. Той благодаря за малко и стана много. После разчупи хлябовете с вяра, и преди да завърши, всички бяха изпълнени. Неговите ученици напълниха дванадесет коша с парчета, които бяха останали.

Христос погледна след парчета, които остават и не позволи на хората да ги остави на земята, тъй като някои богати хора, когато те хвърлят храна на остатъците с боклука.

Начин да имаме създание удобства е да ги доведем при Христос. Всичко се освещава чрез Неговото слово и молитва към Него (1 Тимотей 4:5). Неща, които ние даваме на Господ Исус е вероятно да просперират и да се възползват нас. Той ще направи с него, както пожелае, и това, което получаваме от ръката му ще бъде двойно сладки за нас. Това, което даваме в любовта, трябва да доведе до Христос на първо място, че Той може любезно да го приеме от нас, и любезно го благослови тези, на които е дадено.

Божието благословение да направи малко се извърви дълъг път. Ако Бог не благослови това, което имаме, можем да ядем, но никога не са достатъчно, за да бъдат удовлетворени (Агей 1:6).

Смятате ли, благодаря на Господ за малко, че Той е във вашите ръце? Подаване на всичките си таланти, време и пари, за да Исус. Бъди благодарен за Неговото изкупление, а след това ще бъдете удивени колко много Той укрепва малкото, което имате.

МОЛИТВА: Отче, ние се срамуваме от нашата малка вяра и слаба любов. Научи ни да видите глада на народа за материал хляб и духовна храна, че ние може да им помогне с нашите ограничени подаръци. Благослови ни и благослови всички наши жертви, които много могат да бъдат спасени и да получи вечен живот. Укрепване на нашата вяра и любов, че вашата сила могат да работят в нашата слабост днес.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус създаде хляба на петте хиляди души?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)