Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 139 (Jesus Walks on the Sea)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

в) Исус Разходки на море (Матей 14:22-27)


МАТЕЙ 14:22-27
22 Исус веднага накара учениците да влязат в ладията и да отидат пред него от другата страна, докато той разпусна народа. 23 След като разпусна народа, той отиде в планината от себе си да се молят. Когато се свечери, той беше там сам. 24 Но лодката беше вече в средата на морето, отчаян от вълните, защото вятърът беше противен. 25 В четвъртата стража на нощта, Исус дойде към тях, като вървеше по езерото. 26 А учениците, като Го видяха да ходи по морето, те се смутиха, казвайки: "Това е призрак!" И те от страх извикаха. 27 А Исус веднага им говореше, казвайки: "Усмихни се! Това съм аз! Не се страхувайте".

Това не беше намерението на Исус, че учениците Му попадат в същото изкушение, което направих множество, което беше хранят. Те не се грижи за Доставчика, но за хляба им е предоставено, мислеха само за лекотата на хранене, без труд. Не е имало реална промяна на сърца, и затова самите те обича повече, отколкото на Божия Син.

Исус се оттегли от тълпата и разделени Неговите последователи от тези, които са от решаващо значение, че те биха могли да се разсъждава върху значението на чудото, а не самата хляб. Тогава Христос се изолира от всички да се молят в пустинята и да признае чудото на Своя Отец. С това Христос му благодари. Как да ви благодаря на Бога за всички благословии и предпочита той ти е дал по време на живота си? Ние ще бъде освободен от гордост и надменност чрез благодари на Бог и Му се покланят.

Преди време, учениците се връщат към реалността. Ветровете поскъпна спрямо тях и морето се покачва. Те все още не са имали имения на Отец в небесата, но се оказаха сред морето от проблеми без Христос. Те смятат, че техният Спасител е далеч от тях, защото Той не е била видима за тях. Ние също понякога изпитват Тидеwатер срещу нас, тъмнината върху нас, и опасността около нас, но "не се боиш от внезапен страх" (Притчи 3:25).

Учениците трябва да са се молили призова в името на своя Спасител, който не е бил с тях, но той ги учи, че никога няма да забрави. Той дойде при тях през нощта от пръв поглед, тъй като те извика за спестяване на Бог. Учениците не признават Исус, защото те не са имали вяра, тъй като те се молеше. Те помислили, че е призрак, поради те трепереха и извика със страх и ужас.

Вярвате ли, че вашите молитви се отговори? Или пък се страхуват от духовете сред неприятности и проблеми? Христос идва близо до вас, дори и ако не Го види. Вярвате в него и ще бъдат защитени завинаги.

Самият Исус провъзгласи колкото за страхливите, казвайки: "Това е аз." Това изявление е добре познат на старозаветните хора като обявяването на Господ за Себе Си (Битие 3:13-14). В допълнение към създаването на хляб от малко, Самият Христос обявена за Неговите последователи като верен Властелинът на завета, шофиране всеки страх от тях и да ги записвате в бедствието си и неверие.

МОЛИТВА: Господи Исус, Ви прослави, защото отказал да бъде коронясан като цар, който може да осигури хляб. Продължи и през пътя на позора на кръста, за да ни включват от Вашата прошка и праведност по благодат. Искаш ли да не следвайте от алчността на хляб или пари, но от привързаност към вас и любов към вас, че можем да вярваме, че Вие сте верен Господ, който никога няма да ни остави, нито да ни изостави в дълбокото, черен мрак отчаяние.

ВЪПРОС:

  1. Какво прави изявление, "аз" означава в Библията?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)