Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 123 (Blasphemy Against the Holy Spirit)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

ж) Хула против Святия Дух (Матей 12:22-37)


МАТЕЙ 12:31-32
31 Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще бъде за дадени мъжете, но хулата против Духа няма да се прости на човеците. 32 Който говори дума против Човешкия Син, ще му бъде простено, но всеки, който говори против Светия Дух, няма да му се прости, нито в тази възраст, нито в това, което трябва да дойде.

Христос прави разлика между грехове. Той призовава неверието на от содомия на Содом. Той също така декларира, че грехът срещу Святия Дух е най-големият грях срещу слава на Бога и никога не може да бъде простено.

Всеки грях срещу Христос и Неговата църква, или против мъжете и себе си ще бъде простено от Божията благодат, ако е извършено непреднамерено и набързо, като греха на Саул, че е било извършено преди обръщането си. Саул е бил отговорен за пускането на Христовите последователи в затвора и ги принуждават към вероотстъпничество. Самия Христос по пътя на Саул и му каза: "Савле, Савле, защо Ме гониш?" Всеки грях Вие сте извършили преди жилище на Светия Дух във вас е обяснимо. Христос на кръста се молеше за убийците му, казвайки: "Отче, прости им, защото те не знаят какво правят." Бог не унищожи евреите за разпъването на Христос, но и за отхвърляне на работата на Святия Дух в тях след това, и за тяхната постоянна пренебрежително на поучението на апостолите. Те отхвърлиха на Божия Дух умишлено и насила, като има предвид, че за делата на Христа са толкова ясно и очевидно пред очите им, че простите хора може да ги разпознае. Този, който твърди, че Христос е сатанински дава добър знак за себе си като злонамерен и злобен, защото Христос е любов, кротост, и чистота. Който го нарича обладан от демони свидетелства срещу себе си, че той е обладан от демони, за духа на дявола винаги хули срещу единството на Светата Троица.

В Марк 3:28 и Лука 12:10 Христос говори за онези, които Го хулят. Онези, които хули Христос, когато Той беше тук на земята, го нарече "пияница", "измамник", "богохулник", и други подобни. Религиозните лидери са предразсъдъци срещу него и си представях зло във всичко, което Той е направил. Доказателство за Своята божествена мисия не е съвършена, докато след Неговото възнесение. Ето защо, при тяхното покаяние, те бяха помилвани. Някои от тях, които са били предатели и убийци му, се убедих, след изливането на Светия Дух.

Но ако, когато Светият Дух ги докосна с Неговите активно дарбата откровение, те продължават да хулят божествения дух, няма надежда, че те ще бъдат доведени до вярват в Христос.

Която се противопоставя на Светия Дух и закоравява сърцето си срещу милостив Гласът му не получават прошка. Посланието към Евреите ни предупреждава за такова втвърдяване, казвайки: "Днес, ако чуете гласа Му, не закоравявайте сърцата си" (Евреи 4:7). Като има предвид, че Сам Бог се обявява за Вас в Евангелието с влиянието на Неговия Дух, имате само да изберат едно от двете неща, или да го отхвърли или да се предадат на Него. Ли сте се предаде напълно на Исус?

МОЛИТВА: Господи Исусе, благодаря ви за обичаме враговете си и ги призовава да Ви. Те хваля, защото Ти ме обичаш, че съм грешник по природа. Можете прости всичките ми грехове и ме помаза със Святия Духа Си. Запомни ме от втвърдяване срещу обитаването и намерения на вкусно духа си и да ме предпази от отстъплението или богохулство. Аз се ангажират изцяло на вас, на ръцете си, и аз се радвам заедно с всичките светии, доверявайки Вашият скъпоценната кръв. Моля, доставяме нашите приятели и съседи от твърдостта на сърцата им и да ги доведе до покаянието на вяра и вечен живот в Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Как са защитени от греха срещу Светия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)