Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 119 (Healing of the Withered Hand)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

е) Изцеление на изсъхналата ръка в събота и заговор за убийството на Исус (Матей 12:9-21)


МАТЕЙ 12:9-13
9 Той отиде там, и дойде в синагогата им. 10 И, ето имаше един човек с изсъхнала ръка. Попитаха го: "е законно да се лекува в съботен ден?", Че те биха могли да го обвинят. 11 Той им каза: "Какъв мъж между вас, който има една овца, и ако това падне в яма в съботен ден, а не той ще хване за него, и го вдигнете? 12 От колко по-голяма стойност, след това е човек от овца! Затова е позволено да се прави добро в съботен ден "13 Тогава той каза на човека:" Протегни си ръката "Той я простря;. И тя стана здрава като другата.

Фарисеите, в очакване на Христос, защото Той смята любов в действие по-добре, отколкото формалното водене на ритуали и закони. Те не отворят сърцата си за Духа на Христос да признаят неговата благородна дизайн. Той е общ за ревностни мъже, които са прилепени към традициите на деноминацията си, за да не признае реалността и истината, тъй като е. Те пристигат на мястото на лечение на животни на по-добри от хората.

Христос, в Неговата предпазливост, тъй като Законодател със заглушител тълпи от фундаменталисти, и им показа, чрез практически примери от живота, че те са лицемери, и че произведенията на необходимост и милост за тях законно, дори и в съботния ден. Свята любов е по-голяма от събота и е по-голяма от традициите, които придружават съботата. Христос заповяда на човека с изсъхналата ръка да протегне ръка. Човекът повярва и послуша гласа на Христос. Той протегна ръка и е в състояние да се движи пръстите си. После вдигна ръка, за да прославят Бога. Той използва ръката си, за да направи своя живот, след като той е бил в състояние да го използвам. Тук отново Христос предлага Неговите дарове на бедните. Оздравял човек, както и всички хора, които са видели чудото благодарят на Бога, но учителите на закона, който се вкопчи в буквалния смисъл на закона, не би. Те не признае своето значение и смисъл, и не участват в обществения радост. Огорчение изпълнило сърцата им,, защото Христос изложени лицемерието им и разкри намеренията на сърцата си пред всички. Тези учители се проведе среща на Съвета и решава да убие Исус от Назарет, който изглеждаше да е заплаха за тях, в религиозната им положение, както и на отношението на хората на уважение към тях. Те предпочетоха да запазят своята практика, според тяхното тълкуване на дела на милосърдие, и те допуснал грешка при прилагане на целта и целта на закона, което е свято Божията любов.

Фундаменталистите не се решава да убие Христос само защото Той прие специални заглавия като "син на Давид," Син на Бога ", или дори" Господ", но защото Той излекува човек в съботен ден и разкри бедността на тяхното право за стопанисване и славното начало на нова ера на истинската любов.

Въпрос, зададен постоянно в днешно време е, "какво е законно и какво е незаконно?", "Какво е истина и кое не е вярно?" Ние не се намери в Библията достатъчен отговор на всеки въпрос. Въпреки това, всеки вярващ е в необходимостта от духа на разпознаване и дух на любов и правота. Ние се молим на Господа Исуса да ни даде отговор на нашите въпроси, които можем да следваме Неговите стъпки, дори ако се наложи да противоречи на мнения и практики на нашите семейства за целите на осъществяване на волята на Христос в интерес на любовта.

Христос не се страхуват враговете си, но разкри тяхната злоба и глупост. Той ги помоли да се мисли малко, защото никой от тях няма да успее да спаси собствената си овце, ако тя попадне в яма в събота. Жена, по отношение на неговото същество, е много по-добре и по-ценно, отколкото най-доброто от грубата същества. Човекът е разумно същество, може да знае, любящ и славеше Бога, и затова е много по-добре от овца. Жертвата на овца следователно не може да изкупи вината за греха на душата.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние ви прослави защото Ти ни освети, ни от лукавия, за да правите неща от милост. Христос ни обясни, вашето поклонение чрез неговия пример. Помогнете ни винаги знае Твоята воля, кое е вярно и това, което е вярно, че ние ще ходим в стъпките на любимия Син.

ВЪПРОС:

  1. Защо учителите на Христос практика смъртните присъди?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)