Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 118 (Disciples Pluck the Heads of Grain)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

д) Учениците късат глави на зърно в събота (Матей 12:1-8)


МАТЕЯ 12:1-8
1 По това време Исус отиде на съботния ден чрез зърно полета. Неговите ученици са били огладняха, почнаха да късат класове и да ядат. 2 А фарисеите, като видяха това, му каза: "Ето, вашите ученици правят това, което не е позволено да се върши в събота." 3 Но той им каза: "Не сте ли чели що стори Давид, когато той е гладен, и тези, които бяха с него, 4 как той влезе в Божия дом и изяде шоу хляб, които не бе позволено да яде ни той, нито за тези, които бяха с него, но само свещениците? 5 Или сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни? 6 Но аз ви казвам, че един по-голям от храма е тук. 7 Но ако знаеше какво означава това, "Милост искам, а не жертва", не би осъдили невинните. 8 Защото Човешкият Син е Господар на съботата."

Христовите ученици смятат, гладни, защото те не са имали богатство. Те се молеха на баща си: "Дай ни днес насъщния ни хляб" и доверен Бога и Неговата дневна провидение, вярвайки, че Той ще се обърне сърцата на хората в потоци вода.

Тъй като учениците чакаха за Божиите дарове, те започнаха да вземем лите на пшеница, защото те бяха гладни. , Че това не е кражба, тъй като Стария Завет законно право разрешава вземането на това, което е необходимо за храна, когато човек е гладен, но да я събират в контейнери се смята за кражба. Според Новия завет, тя не се счита за целесъобразно да докосне онова, което принадлежи на другите.

Фарисеите не се оплакват от учениците, скубане ръководителите на зърно, но за вземане и триене на съботния ден, които те считат за работа. Това е, според тяхното разбиране, нарушение на съботата и е достойно за смърт. Запазване на съботния ден е един от най-големите символи, които ги свързани с завета си с Господа, Който ги разделят и ги предпочитат други народи.

Но Христос, в Неговата предпазливост, да ги обясни, чрез изпит например на Давид и свещениците, че заповед да обичаме Бога и човеците е по-голяма от заповедта да се пази съботата. Той сравнява Своите ученици със свещеници и царе, за тези, бедните по дух, в действителност, Божиите духовни царе и жреци. Те също така е принадлежало на Новия Завет, разпоредбите, на които са различни от стария. Така Христос се нарича Господ на Саб баня, защото Той е донесъл нов закон - закона на любовта. Небесен законодател ни учи в този закон, че човек не е оправдано чрез спазване на заповедите, но само чрез благодатта на кръвта на Божия Агнец. Христовото учение освети нас да работим с любов и радост, дори и в събота. От любов е, че ние сме осветени.

Забележителен индикация, че християните не са под задължението на закона и с неговите разпоредби, съхранението им е неделя, вместо на съботния ден. Неделя е деня, в който Христос е възкръснал от гроба Му побеждаващ смъртта. Неделя е символ на божествения живот, обявен във възкресението на Христос. Той е в същото време в инструмент на нашата свобода от изискванията на Мойсеевия закон. Ние знаем, че не са оправдани, като поддържа, нито неделния ден, нито неделя, проклета който търси оправдание чрез закона, но онзи, който участва в Духа на Христос и живот се живее и да бъде осветена всеки ден и завинаги. Това не е ден, които са святи в християнството, но самите вярващи. Христос не освети времената и годините, но Той освещава Своите последователи, че те могат да ходят светая всички дни от седмицата, а не само в събота или неделя.

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодарим ви от дъното на сърцата ни за нас освещават и ни освобождава от официално поклонение. Пречист си Ти за това, че с нас всеки ден в нашата работа. Напълним часа с Твоята любов. Помогнете ни да разбират и да живеят в силата на възкресението на сина ви в живота ни, че можем да живеем в начина, по който вечно. Амин.

ВЪПРОС:

 1. Как е Христос Господ на съботата?

насмешлив поглед - 5

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Какво Исус заповядвам да го помоля настойчиво?
 2. Какво е съдържанието на органа, който Исус даде на принципите си?
 3. Какви са първите пет команди, които Христос даде на принципите си по отношение на проповядване?
 4. Кой ще приеме мира на Бог?
 5. Кои са нашите врагове, и какво обещание Исус ни даде, които ги касаят?
 6. Как да се преодолее вълните на преследване?
 7. Какво значи с изказването си, "Ученикът не е по от учителя си?
 8. Какво ентусиасти на Христос означава това?
 9. Как можем да преодолеем в нас страх от мъжете по отношение на нашето свидетелство?
 10. Какво съдба и божествено постановления означават в християнството?
 11. Защо се забранява да се боят мъже или смърт?
 12. Как трябва да преобразуваните се държи със семейството си, което заради вярата си в Исус?
 13. На какъв повод Евангелието на Матей се споменава говорим за кръста за първи път?
 14. Как е единството между Бога и онези, които вярват в Христос извърши?
 15. Какви са заплатите на пророка, праведните и Фол намалява на Христос?
 16. Какво научихте от поръчката на Христос да проповядва на изгубените?
 17. Защо Исус не освободи Кръстител от затвора?
 18. Защо е най-малко в царството на Бога, смята по-голям от Йоан Кръстител, последния и най-великия пророк на Стария завет?
 19. Защо Исус сравнение хората от времето си с децата?
 20. Защо Христос разгледа неверие в Него от греха на Содом и Гомор?
 21. Как Христос знаят, че Бог по същество, тъй като само Бог знае Христос?
 22. Какво е игото на Христос, че Той иска да наложи върху нас?
 23. Как е Христос Господ на съботата?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)