Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 114 (Answer to the Baptist’s Disciples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

a) Исус отговор на ученици Кръстител (Матей 11:2-19)


МАТЕЙ 11:16-19
16 Но какво ще сравня това поколение? Той прилича на деца, седящи по пазарите, които се обаждат на своите другари 17 и казват: "Ние свири на флейта за теб, и не играхте. Скърбяха за вас, а вие не се оплакват. "18 Защото дойде Иоан, яде, нито пие, а казват те," Той има демон ". 19 Човешкият Син дойде яденето и пиенето, и те казват," Ето, ! човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците "Но пак, мъдростта се оправдава от делата си".
'

Тълпата се втурна след Исус, а не от вяра, но от любопитство да видят чудесата. Те вече се втурнаха към пустинята, за да видите Йоан, странен човек, който призовава хората да се покаят и да бъдат кръстени. Но повечето от тях не се превърне от заобиколни пътища, но продължава в нечестието им. Те подигравателно критикува Джон, защото той е аскет и призова другите да себеотрицание. Тогава тълпата се подиграваха Христос, защото той яде и пие като другите, и свързани с известни грешници и революционери, така че те да могат да се покаят и да бъдат спасени. Много иска радост от Кръстител, и тъга от Христос. Те никога не биха могли да разпознаят тайната на своето призвание, защото детински, повърхностни и глупави тяхното поведение.

Христос, наречена лицемери, "деца", защото те не рутина факт от живота. Те изиграха и оплаква, но не знае причината за смъртта, веригите на греха, или робството на Сатана, че ги пленява. Те не копнеят за Христос и Неговото спасение, защото те се смятат за благочестив и праведен. Въпреки това, тези, които вярват в Христос, да разберат нещо от тайната на вселената, че Бог е източник на живот, че Той е техният баща, който прощава, и извор на вечен живот в Неговия Син Исус. Те вземат силата на Божия Дух и от четенето на Евангелието и живее вечно сред късата света.

По-голямата част от тях са глупави, безсмислено и игриви като деца. Бихте те, но се покажат мъжете в разбирането, щеше да има някаква надежда за тях. На пазара те седят или стоят в някои мястото на безделие, на други място на светската бизнес. За всички, това е място, на шума и отклоняване. Ако попитате причината, поради която хората се толкова малка полза от Божията благодат, ще откриете, то е, защото те са твърде ленив, за да се грижи, тъй като техните глави, ръце и сърца са пълни на света, се интересува от които " заглушават словото, и в крайна сметка се задавят душите им. По този начин те са по пазарите, и те седят там. В тези неща умове почивка, и от тях те решават да продължат да живеят.

Мислите ли, дълго Исус Избавител на света, и се радват, когато изслуша Неговото име? Или все още след дявола, който трепери от страх, когато изслуша името на Исус? Има ли вашата стабилност зависи от новините на деня? Ли се придържат към телевизионния екран? Или обичаш Бог, които желаят да се придържат към Него и с нетърпение очакваме с интерес и страст за Второто пришествие на Христос? Възможно ли е да се консумира с този свят само със събиране на своите суети на пари и грехове, да си губите ценно време? Или ще ви представя волята на Царя на царете, знаейки, че трябва да даде сметка на всяка стотинка и всяка секунда сте прекарали през живота си? Христос ви кани в Неговото царство, че може да бъде изпълнен с Неговия Дух, върши Неговата воля, и дава много плод.

В притчата се открои различните характеристики на служението на Йоан и Христос, които са двете големи светила на това поколение.

Йоан дойде траур, нито ядеше, нито пиеше, нито разговор, нито яде обикновени ястия, но сам в пустинята-ност, където "хлебния му беше акриди и див мед." Сега това, някой би помислил, ще говори на сърцата на хората, за трезвен живот, тъй като това е в съответствие с доктрината, той проповядва. Министър, че практиката на това, което той проповядва най-вероятно разбира, но дори и такива министри не винаги са ефикасен.

"Човешкият Син дойде ядене и пиене", каза той за тях. Христос е имал разговори с всякакви хора, които не се придържат към всеки своеобразен стандарт. Той е общителен и лесен за достъп, не се срамувай от която и да е компания, а понякога и участие в празници, както с фарисеите и бирниците. Онези, които не са поставени на разстояние от намръщи на Джон може би ще бъдете привлечени от усмивката на Христос. Тя ще изглежда апостол Павел научихме от това да стане "всичко за всички човеци" (1 Коринтяни 9:22). Сега нашия Господ Исус, Неговата свобода, не на всички осъди Джон, повече, отколкото Джон го осъди, въпреки че техният характер е толкова различен.

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодаря Ти, защото Ти ни даде духовното прераждане, за да познаем Твоята любов. Вие ни обединяват със сина си, че ние може да служи губи от силата на духа си. Простете ни, ако сме пренебрегвани Небесният ви разговор и да се претовари от тревоги и светски страх. Директно нашите забележителности към идването на Твоя Син, че не могат да се държат като деца, но се подготвят пътя за славното пришествие един.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус сравняват хората от времето си с децата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)