Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 115 (Jesus Rebukes the Unbelieving)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

б) Исус изобличава невярващите Градове (Матей 11:20-24)


МАТЕЙ 11:20-24
20 Тогава той започна да денонсира градовете, в които повечето от Неговите велики дела са били направени, защото те не се покаят. 21 "Горко вам, Хоразине! Горко вам, Витсаида! Защото, ако великите дела бяха се извършили в Тир и Сидон, които се извършиха у вас, те биха се покаяли отдавна във вретище и пепел. 22 Но аз ви казвам, че ще бъде по-поносима за Тир и Сидон на съдния ден, отколкото за вас. 23 Вие, Капернаум, които са възвиси до небето, ще отидат в ада. Защото, ако великите дела бяха се извършили в Содом, които се извършиха у вас, той би и до днес останал. 24 Но аз ви кажа, че ще бъде по-поносима за земята на Содом, в деня на съда, отколкото на вас".

Едно общество, могат да бъдат разделени на добри хора и лоши хора, забележителни хора и тези, които се разбърква несъгласие; грешници и праведни. Този, който наблюдава поддържа и притежава високо ниво на състоянието или значителна офиса на ръководството се счита за над бедните и прости хора. Но Христос, Който обича всички, има различен стандарт.

В изобличението му на градовете, Исус ни учи, че нашите стандарти не са прави по принцип. Тир и Сидон, например, имаше две важни центрове на идолопоклонство. Техните преподаватели бяха горди от техните каменни идоли, и се молеше за тях, те не знаят на живия Бог. Въпреки това невежество и идолопоклонство, Христос казва, че наказанието на хората от тези два града ще бъде по-малка от тази на големите и малките градове, които са го видели и чу думите Му, но не приемат и вярват в Него. Отхвърляне на Христос е най-големият грях в света, защото това означава отхвърляне на Божията любов, благодат, спасение и опрощение, което води, в крайна сметка, до отхвърлянето на небесния Отец.

Всички хора са, без съмнение, корумпирани и достоен за унищожаване, но кръвта на Христос ни очиства от всеки грях, и Светия Дух променя развратен в светец. Горко на всеки, който пренебрегва Божията благодат в Христос, за ада показа зъбите си на всички, които отхвърлят Сина на Всемогъщия.

Най-голямото престъпление от времето на Христос е извършено от лудория Наум, град на Христос, когато Той разкри, повечето от Неговите чудеса. По-голямата част от неговите хора не вярват в Божия Син, Който е в средата на тях. Те не вярват в Него, че те е видял въплъти Неговата любов и чул Неговите мощни думи. Те не скърбят за своите грехове, и Христос, изложени коравосърдечието на неговите хора и ги нарича от содомитите, които са били унищожени с огъня на Божия гняв за тяхната нечистота. Вечния Съдия сам е информирал хората на Капернаум на наказанието им и става ясно на всички, че неверието е голям грях хомосексуализма.

Големият учението, проповядвано от Йоан Кръстител, Христос и апостолите, беше покаяние. Целта на покаяние, както в прокламацията, и в траур, беше да накара хората да променят мнението си и начините им, за да остави греха си и умишлено се обръщат към Бога. По този начин те няма да бъдат доведени до вечно проклятие.

Христос изобличи градове за многото си грехове, така че той може да ги доведе до покаяние, но когато те не се покаят, Той ги смъмри за техния отказ да бъдат излекувани.

Горко на нашите градове и народи, ако те не приемат Христос въпреки изслуша Словото на Бога чрез излъчване, книги или показанията на вярващите сред тях. Решение е по-близо до тях, отколкото те могат да си представите, и Христос, вечният съдия Предупреждавам ви. Били ли сте се поддадоха на Христовия призив към покаяние? Съзнание за духовните си задължения?

МОЛИТВА: Светия отец, ние се покланяме Можете и да се покаете със сълзи на нашите грешни дела. Моля за извинение за нашата малка и слаба вяра. Ни се безплатно от нашата тъпота и освети нашите намерения, че може да приеме Твоя Син с Неговото спасение, да бъдат попълвани с Твоя Свят Дух, и да свидетелстват открито за предстоящото решение, така че всеки ще се покаят.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос разгледа неверие в Него от греха на Содом и Гомор?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:52 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)