Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 095 (Two Blind Men and a Dumb Man Healed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

11. Двама слепи и един ням човек изцелен (Матей 9:27-34)


МАТЕЙ 9:32-34
32 И когато те излизаха, ето, един ням човек, който е демон притежава му донесоха. 33 Когато бе изгонен бесът, ням човек говори. Множествата се чудеха, казвайки: "Нищо такова не се е бил наблюдаван в Израел!" 34 А фарисеите казваха: "чрез началника на бесовете, той изгонва бесовете."

Христос е не по-рано излекувал двама слепи, отколкото Той се среща с тъпи и обладан от демони човек, когото доведоха при Него някои вярващи. Това е най-вероятно този човек е така, защото той търси помощ, като се свържете с духове и магьосници.

Вижте как неуморен Христос е в правенето на добро. Как отблизо една добра работа друг! Съкровищата на милост, чудна милост, са скрити в Него, които непрекъснато се съобщава, но никога не може да се проветри.

Този човек бил под властта на дявола, така че той не можеше да говори. Вижте бедствен състояние на този свят, и как различните неволите на оскърбения! Христос е не по-рано отхвърли двама слепи, но Той се срещна с един ням човек. Колко благодарни трябва да бъдем на Бог за нашето зрение и говор! Вижте злобата на Сатана срещу човечеството, и в много отношения той започва. Когато дяволът получава притежание на душата, става мълчалив към нещо, което е добре.

Това бедно създание донесоха на Христос, които са получили не само тези, които сами по себе си в собствената си вяра, но тези, които били доведени до него от приятели, които имат вяра за тях.

Когато вярващ или църква приема духа на времето, либерална теология, или се хвали светски идеи, свидетелство за Спасителя ще дойде към края си. Когато четем вестници, съвременни книги и философски възгледи повече от размишляваме Словото на Бога, ние не трябва да се изненадвайте, ако тези духове могат да заемат нашите мисли. Духът на Христос желае да бъде във фокуса на нашите сърца чрез нашия размисъл от страна на Неговите думи. Ето защо трябва да различаваме духовете и да бъде нащрек. Подаване всеки дух, различен от Духа на Христос ще унищожи любовта си към Исус.

Вярващите петиция на вярващите, които донесоха тъпо премества сърцето на Христос към него. Така той изгони злия дух от него и разхлаби пречка на езика му. Когато започва постоянна молитва за вашата църква, Христос ще се отпуснеш езиците на хората от църквата и обществото. Той кара модерния дух, гордост и самомнение, че те ще свидетелстват за спасението на Исус с яснота и образцово поведение. никога да не Исус и да го оставя, че Той може да излекува много тъпи хора в наши дни и да ги направи светите свидетели на Христовото изкупление.

Някои Предполагам, че глупав човек е като животно, но това е погрешно. Той е, като всеки един от нас, поканен в спасението в Христос. В Христос, няма разлика между това и онова. Те всички са равни. Следователно, ние трябва да се грижим за тях и да ги уважаваме, както и Христос ги погледна и ги е обичал най-искрено.

Не се учуди в противоречие резултат на това, което Христос е направил. Безвредни похвали Христос защото Той пречиства вярващите и се проявява Неговата сила в тях. Но учителите на обществото и теологията се разсърди, за без тях, много хора са имали възраждане и помощ, която не е в съответствие с тяхната традиционна учение. Те се ядосал и твърди, че Исус ще бъде глава на демоните. По този начин, тези ужасни и злобен книжниците са загубили своето духовно зрение за чудеса.

Възразяващият каза, че глава 9 на Матей историята на немия демонична, и глава 10 овластяване на учениците да изгонват бесове и да изцеляват болните, също ги изпраща да правят други чудеса. След преображението се споменава само в глава 17. Люк, обаче, носи овластяване на учениците изпълняват чудеса в глава 9, а след това преображение, и в глава 10 и първата част на 11 глава той споменава и други чудеса. След това той свидетелства за чудото на немия демонична. При сравнение между двете евангелия, ние не намерим една и съща последователност от събития.

Ние отговаряме, че един от евангелистите се наблюдава специално чудеса, които Христос е направил за евреите. Той ги спомена първо и забави за инструктаж думи, като Матей. Друг евангелизатор записва учения и божествените речи пред чудеса. Независимо от това, Христос не вършеше много чудеса преди и след Неговото преображение и изгони много повече демони, отколкото на ням човек. Не можете да намерите всички чудеса на Христос във всяка Евангелието, за това ще изисква прекалено много книги.

МОЛИТВА: O милостив Баща, моля свържете се напълни с Твоя Свят Дух, че ние може да ви благодаря с разбираеми думи за благодатта на нашия слуха и говора. Отмахни от нас всеки нечист дух, че можем да представим на света ясно свидетелство за Исус Христос, нашият жив Спасител. Излекувай много от тези, които са притежание с духа на атеизма и мамят мисли, както и участието им с чародеите и дяволи. Благодаря Ти, че Исус изцели ням човек, по това време, като по този начин ви избави тези, ние ще ви донесем днес.

ВЪПРОС:

 1. Какво означава изцеление на ням човек?

насмешлив поглед - 4

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Защо Христос ни забранява да съдите другите?
 2. Как трябва да се обичат и служат на тези, които не искат да чуят Словото на Бога?
 3. Защо Исус ни поиска да се молят постоянно и настойчиво?
 4. Каква е тайната на златното правило?
 5. Защо е портата и път, водещ към нашия Отец в З тесен?
 6. Кой е измамник?
 7. Кой ще влезе в небето?
 8. Какво е единствената солидна основа за живота си?
 9. Защо Матю говорим за изцелението на прокажения като първата от Христовите чудеса?
 10. Защо е вярата на стотника страхотно?
 11. Какво означава изцеление на Петър свекърва?
 12. До каква степен остава Исус бедните и съдържание?
 13. Защо Исус предотвратяване на млад мъж да присъства на церемониите на погребението на баща си?
 14. Защо Исус смъмри учениците Си сред опасността?
 15. Какво научихте от освобождаването на обладани от демони от другата страна на езеро?
 16. Как Исус прощава греховете на паралитичен?
 17. Какво Христовия призив към Матю означава това?
 18. Кои са децата на младоженеца?
 19. Защо е невъзможно да се постави ново вино на Евангелието в стари мехове на закона?
 20. Как Исус възкресява мъртвите дъщеря на Мат Тю?
 21. Каква е тайната на изцелението на двама слепи?
 22. Какво означава изцеление на ням човек?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)