Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 094 (Two Blind Men and a Dumb Man Healed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

11. Двама слепи и един ням човек изцелен (Матей 9:27-34)


МАТЕЙ 9:27-31
27 Исус минавал от там, двама слепци, го последва, вика и казва: "Имай милост върху нас, син на!" 28 Когато той влезе в къщи, слепите се приближиха до Него. Исус им каза: "Вярвате ли, че аз съм в състояние да направи това?" Те му казали: "Да, Господи". 29 Тогава Той се допря до очите им, казвайки: "Според вярата ви да го направи за вас." 30 Очите им бяха отворени. Исус строго им заповяда, казвайки: "Виж, че никой не знае за това." 31 А те излязоха разгласиха славата Му по цялата оная страна.

Обещанието, дадено на Давид, че на кръста си Месията да дойде, е добре известен, и Месията, поради това често се нарича "Син на Давид." По времето на Исус е имало общо очакване на Неговото явяване. Тези двама слепци, знаеше и провъзгласена през улиците на Капернаум, че той вече е дошъл и че Исус е Той,, което влошава глупостта и греха на първосвещениците и фарисеите, които отричат и против Него. Тези двама слепци не можеше да види Него и Неговите чудеса, но чрез вяра те видя повече, отколкото хората със зрителни!

Христос е живял сред евреите, но само няколко от тях признаха, че е Месия, за по-голямата част чакахме политическа Спасител. Поради това, те остават слепи въпреки техните отворени очи и мислещи умове. Днес, много благочестиви хора и учени мислят, че знаят Исус, но те все още не възприемат Неговото свято реалност. Те не признават духа, който дава мир в сърцата си. Въпреки това, двама слепци, вярват, че Исус е потомък на Авраам, и че Той е божествен цар обещано в Стария Завет (2 Царе 7:12-14). Те викаха открито моли Той да ги изцели, но Христос не отговори веднага, защото Той ще изпита вярата им. Те преминали този тест, последва Исус и се държат близо до Него, докато стигнаха до къщата на Петър настоява за тяхната петиция. Тогава Христос почете своята ревност, като потвърждава вярата си чрез Неговата сила. Той ги попита дали те наистина вярваха, че Той е в състояние да направи такъв уникален акт, а те отговориха: "Да". Споделяте ли с тях днес от убежденията си и да реши, че Исус е този, който е в състояние да лекува и спести и направи насочваме нашите молби към Него, откровено и ясно въпреки опозицията около нас?

След изповед на вяра, Христос докосна очите си с ръка, и те почувствах Неговата любов и лечебна сила. Те Го видяха първото. Видът му имаше дълбок отпечатък в сърцата си. Те признават в Него всемогъщ Спасител и Цар, и вярата им в истинско духовно прозрение.

Странно е, че Исус им попречи на разпространението на новината за тяхното излекуване, но той не искаше хората да дойдат след Него, защото на чудесата. Неговата цел е да създаде в неговите последователи вяра, която се основава на покаяние първо, че сърцата им могат да бъдат променяни, подновяване на техните умове, и че те могат да станат без духовна слепота и ходи съзнателно в светлината на Бог. Ли любовта на Исус вие получавате своя духовен поглед? Или пък все още живеят далеч от него, сляп в мрака на греховете и без спасение?

МОЛИТВА: Благодарим ви, Небесни Отче, за отваряне на очите ни чрез благодат, за да те видя и да те обичат. Станахме децата си чрез вяра, така че, моля, нека продължим в любовта си да признае Твоята слава и падат пред престола на благодатта се молим за нашите съседи и приятели, че може да се достигне да ги излекува и да отвори очите им и техните сърца, така че те могат да ви види и опита Твоята милост и любов.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната на изцелението на двама слепи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)