Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 087 (Jesus Calms the Storm)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

5. Исус Успокоява буря и вълните (Матей 8:23-27)


МАТЕЙ 8:23-27
23 Когато той влезе в една ладия, учениците Му Го последва. 24 Ето, дойде при силна буря на морето, толкова много, че лодката е била покрита с вълните, а Той спеше. 25 Те дойдоха с него, и го събуди, казвайки: "Спаси ни, Господи! Ние умираме! "26 Той каза, че за тях," Защо се страхувате, маловерци? "После стана, смъмра вятъра и морето, и имаше голяма тишина. 27 мъже се чудеха, казвайки (Марк 4:35-41, Лука 8:22-25 и Деяния 27:22-34) "Що за човек е този, че и вятърът и езерото Му се покоряват?"

Христос можеше да предотврати тази буря и са подготвили учениците Си приятен проход, но, които не биха били толкова много за Негова слава и потвърждение на вярата си, тяхното избавление. Човек би очаквал, че като Христос с тях, те винаги ще имат благоприятен пасаж. Напротив, Христос ни показва, че успешното преминаване през океана на живота от другата страна с Него, силни бури трябва да се очаква по протежение на пътя.

Христос не винаги предоставят на Своите ученици с физически комфорт и лекота. И все пак той ги записва в разгара на бурята, бури и опасности, защото Сатана не пести усилия, за да се премахне защитата на Христос и изненада своите последователи със своите трикове, измами и капани. Християнската църква със сигурност е да се изправи, докато на земята, атаки, нарушения и разделяния.

Христос е бил заспал в лодката с мирни ум въпреки непосредствена опасност. Той спеше, за да покаже, че Той е живял като смъртен човек като нас, с изключение, че е безгрешен. Неговата изобилна работа Него уморени и сънливи, но защото Той нямаше вина, Той не е имал страх в наруши Неговата покой. Той, който ходи с Христос в кораба на църквата, през океана на живота, ще стане сигурно, независимо от видните опасности, за вярващите и могъщ Спасител е с него. Въведете лодката на Христос и не се страхувайте, защото Той е най-добрият кормчия. Ако те оставя да Го волана на живота си, той със сигурност ще ви доведе до сигурното пристанище на вечен мир.

Общение с Христос не ви предпази от внезапни или опасни бури, които могат да ви заплашват дори с потъването. Такива преживявания са обикновени. Ние трябва да се учим от тях, че църквата не е обезпечен от човека и никой не може да я защити, освен своя Господ и Учител, Исус Христос.

Опитните рибари продължават да изтощителна работа в разгара на бурята, изпразване на лодката на входящата вода, но когато груб морето ги покри с преобладаващо вълни, те се страхуват и нарушен и започна да плаче. Тяхната лодка се напълни с вода и да потънат. Те загубиха търпение, събуди спящия Исус и поклати виковете му: "Господи, спаси ни! Не виждате ли, ние сме в беда? Как спиш, докато ние сме на ръба на унищожение?"

Христос веднага стана от сън в средата на смъртоносни опасности. Той не ги спаси незабавно, но ги смъмри, за опасността не е така, защото на бурно море, но поради малката им вяра по време на тестването. Христос изисква от Своите последователи, смел и абсолютно доверие в грижата и защитата на техния небесен Отец във всеки един момент от живота си, от страх да не е в съответствие с Божията любов.

Христос смъмри бушуват ветрове и морето. Когато той им заповяда с думите си, за да се успокои, те се успокоиха и имаше голямо спокойствие. Ужаси стисна Неговите ученици, когато видяха това чудо, защото е видял доказателства, че Исус е Господ на природата, както и. Където Христос управлява небесния мир ще влезе в сърцата. Кога ще да се покланят на Исус, вярват в Неговото господство над природата, народи и проблеми? Ангажиране себе си към Него и ще живеят в мир сред смущения, защитени в ямата на смъртта.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Ти си Всемогъщия. Моля те, прости ми малко вяра по време на опасност. Укрепване на нашата любов за Вас, че Вие имате доверие в пълно доверие. Остани с нас, че ние не трябва да губят надежда по време на бедствие. Отворете очите ни, че ние може да се види и осъзнае, че триумф над всички правомощия, природа и трудни, и че ти обичаш хората постоянно.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус смъмри учениците Си сред опасността?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:31 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)