Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 082 (The Leper Healed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

1. Прокажен зараснали (Матей 8:1-4)


МАТЕЙ 8:1-4
1 Когато той слезе от хълма, последваха Го големи множества. 2 Ето, един прокажен дойде при него и му се поклониха, казвайки: "Господи, ако искате, можете да ме очистиш." 3 Исус протегна ръка и се допря до него, казвайки: "Аз искам да. Да се ​​чисти. "Веднага му се очисти проказата. 4 А Исус му каза: "Вижте, че ви кажа никой, но си отиват, да се покажеш на свещеника, и принеси дара, който Моисей е заповядал, като свидетелство на тях."

Това чудо е сглобявано записва като първото от чудесата на Христос, проказа гледа, сред евреите, като марка на Божия съд. Ето защо ние Мириам, Гиезий и Озия, поразен от проказа за някакво специално грях. Затова Христос, за да разкрие, че Той е дошъл да отвърне гнева на Бога, като грях, започна с изцеление на прокажен.

Тъй като това заболяване е трябвало да дойде веднага от Бога, така че тя е трябвало да се отстраняват незабавно от него. Поради това не е трябвало да се лекува от лекари, но бе поставен под контрола на свещениците, служителите на Господа, който трябваше да разгледа и да видим какво Бог щеше да направи (Левит 13:1 - 14:57). Последователи на Исус, се чудеше как Христос нека прокажен дойде близо до Него и не му отвърне, и как Христос прекрачили правилата и обичаите на своя народ, за да запазите този презрян и отхвърлен човек. Христос доказа себе си за Бог, като излекува много от проказа и разрешаване на Неговите апостоли, в Неговото име, да го направят (Матей 10:8). Това е един от неговите доказателства на неговото същество Месия.

Прокажен, който беше отхвърлен, смята, че с цялото си сърце, в силата на Христос, защото той беше чувал за чудодейните си действия и доверен Неговата божествена способност. Той Му се поклониха пред всички, казвайки: "Господи" Бедният човек измърмори му се поклони искат да бъдат почистени, си отваря сърцето и душата на щедростта на Христос и вярват в голямата Си сила. Той добави, че "ако сте готови, можете да ме очистиш." Христос незабавно откликна на тази обща преданост към Него. Той не се страхуваше, че са заразени, но докосна засегнатата кожа, въпреки съпротивата на множествата, които са се преместили назад със страх и уплаха. По този докосване до прокажения, Христос доказа Неговата божественост, казвайки: "Аз съм готов да бъде почистено," когато Той почистени и го излекува. Той не каза, като Елисей да Нееман, "Върви, измийте в Йордания" Той не тури му досаден, неприятен, за сметка разбира се от медицинско лечение, но говори силна дума на абсолютната власт и го изцели наведнъж.

В тази кратка декларация, ние виждаме обявяването на ефективна и от съществено значение волята на Бога. Той ни е създал и Той ще ръководи, лекува, освен освети и да ни усъвършенства. Бог е готов и работи към нас прочистване от корупцията, и Той има силата да ни спаси. Никога не забравяйте, че Христос отговори на молитвата на прокажения с ясни думи: "Аз съм готов. Да бъдат почистени" С изключителна мощност на Господа, проказата веднага напусна мъжа му засегнатата кожа е подновено и веднъж неактивни, безжизнен нервите на тялото му нараства.

Множествата бяха шокирани и се чудеше на силата на Исус и величието на могъщата Неговата любов. Те преживяха присъствието на божествена сила и видя в чудо доказателство за божествеността на най-великият лекар. Така Той ще ви докосне да ви чисти, ръката ви и ви подкрепят, че да повярвате, че Господ наистина ви обича и е готов с цялото си сърце, за да ви помогне и да ви пречисти със светена Неговата сила.

Спасителят изпраща излекувани на свещениците, че те биха могли официално потвърди победата на Бога над това ужасно заболяване, вярваме в Исус непрекъснато и свидетелствам, че Неговата върховна власт над греха и неговите резултати. Христос не обезсилва закона и с неговите заповеди, но изпълни със Своята любов и смирен дух.

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти, за Твоята воля се стреми нашето спасение и пречистване по всяко време. Искаш ли да се пречиства, за да ви се поклони и да обяви своя план за спасение в Исус. Моля, да ни научи на смелостта на вярата и пълно доверие, така че да можем да дойдем при Него и Му нашите проблеми, грехове и болести заради нашето изкупление, че ние може да се пречисти, искат от нас да бъде пречистен и спасен завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Защо Матю говорим за изцелението на прокажения като първата от Христовите чудеса?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)