Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 081 (Wise Man and Foolish Man)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

е) Мъдър човек и глупав човек (Матей 7:24-29)


МАТЕЙ 7:24-27
24 Всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще го оприличим на един мъдър човек, който е построил къщата си върху скала. 25 и заваля дъждът, придойдоха реките, и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя не падна, защото бе основана на канара. 26 всеки, който чуе тия Мои думи и не прави тях ще бъде като установи човек, който е построил къщата си върху пясъка. 27 и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна и бе голямо падане"

Вие ще бъдете изложени на бури и бури, независимо дали е морално или практически, за материалистично мислене нашия свят стои под Божия гняв. е оттеглил мира Си от света. Ние живеем сред беди, предшестващи Второто пришествие на Христос. Ако всеки орган казва: "Мир да бъде с вас", тогава той мечтае, Бог се бори срещу егоистичните грешници. Омразата се увеличава, глад върви и тежки грехове са често срещани в нашето общество. Как да се изправите, скъпи мой брат и сестра, в средата на тази страшна скръб?

Христос сте отговорили с успокоителна дума, " може да има мир. В света ще имате скръб, но дерзайте, Аз победих света "(Йоан 16:33). Не се страхувайте, Който възкръсна от мъртвите ви даде солидна основа за бъдещето си и бижу по-ценно от рубини, че е Светото Евангелие, в които вие намерите сили за живота и смъртта, за работа и почивка, радост и скръб. В Евангелието можете да намерите духовното лекарство за всички болести и заболявания. Ако използвате тези божествени думи като мото за живота си, ти ще станеш умен и мъдър. Нищо не може да се разклаща и ви ще остане непоколебим и спокойно сред на опустошителни наводнения на Божия гняв, защото вие знаете на търг глас на Исус казва за вас, "Син, дерзайте; вашите грехове са ви простени" (Матей 9:2). Христос е единствената солидна основа за бъдещето си.

Горко на човек, който гради живота си на философии и док, които не се основават на кръста, за да го мамят и да му разкаже за превъзходството и успеха на мъжете чрез собствените си творби. Те го карам да се възгордее, докато не избухва. Тогава той може най-накрая смятат, че няма нищо добро в себе си. Той бяга, безнадеждно, с песимизъм, завързани от страх, тича след всеки лъжлив и неверен лидер. Те говорят празни думи, които ги вдъхновяват с безполезни въображението. Множествата, които не са се научили и сграбчи евангелието на истината, ще се превърне в лесна плячка за фалшивия Христос и Неговата лъжепророка, и в същото време, богохулство на небесния Отец, Който е обичал и ги изкупи прекалено.

Но знаете ли гласа на Добрия Пастир, които нито викове, нито викове, но защитава и пази Неговите последователи чрез Неговата истина завинаги. Той ги укрепва за добри дела, с произход от силата на Неговата любов и Неговото търпение. Никой не може да ги грабне от ръката Му. Той и Отец са едно, и никой не може да ни грабне от ръката на нашия небесен Отец (Йоан 10:28). Христос живее и правила с Отца и Светия Дух, един Бог, сега и завинаги. Той ще дойде отново в скоро време да се вземат тези, които вярват и действат според Евангелието в духовния Неговото царство. Те чакат за Него очаквано, проправяйки пътя за Него с чисто поведение и представяне на плодовете на Святия Си Дух да Го. Всички други хора ще викат трепереше от страх, "Ако само бяхме слушали благовестието и повярвали в Христа, ние би бил спасен. Но сега на Божия гняв ще ни съди, и нашата решимост е ада завинаги! "

МАТЕЙ 7:28-29
28 Това се случи, когато Исус свърши тия думи, че народът се чудеше на учението Му, 29 защото ги поучаваше с власт, а не като книжниците.

Христос е истински човек и истински Бог, и всичките Му думи царуването. Те могат да се движат каменните сърца, с изключение на тези, които глад за правдата и ще изцели съкрушените. Ние днес имаме привилегията да разпространяват евангелието на изкуплението сред тези, които са готови за него, за да обясни величието на добротата на нашата уникална Спасител, който ще бъде вечен съдия в последното решение.

Разпространение на пълнотата на Словото на Бога в близост до вас, че много от тях могат да се записват в тези последни дни. Не преувеличавайте вашата интелектуална познания или вашата собствена способност. Прославяме Отца и Сина в силата на Светия Дух, един Бог, и вие ще изпитате това, което Исус каза: "И ето, Аз съм с вас винаги, дори до свършека на века" (Матей 28:20).

МОЛИТВА: O Светия отец, ние ви благодаря, че сте вдъхновени Вашите апостолите с думата на нашето спасение и ни дава ценен шанс да проникнат дълбоко в обещанията си и правото на Вашето Евангелието. Ти ни спаси чрез кръвта на Твоя Син и даде живот на нас с Твоята сила. Дръжте ни в Твоята любов. Благослови всички, които са жадни за Твоето спасение и ни използва от Ваша светлост, че ние може да се разпространи Евангелието на изкуплението в заобикалящата ни среда, че могат да подготвят заедно пътя за идването на вашия любим Син.

ВЪПРОС:

  1. Какво е единствената солидна основа за живота си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)