Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 079 (False Prophets)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

г) От лъжливите пророци (Матей 7:15-20)


МАТЕЙ 7:15-20
15 Пазете се от лъжливите пророци, които идват при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители. 16 От плодовете им ще ги познаете. Ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? 17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове. 18 добро дърво не може да доведе до лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. 19 Всяко дърво, което не расте добър плод, отсича се и се хвърля в огън. 20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Христос ни предупреждава срещу фалшивите учители, които подвеждат тези, които търсят правдата и техните високопарни думи. Сатана използва и фалшификациите, лицемери, които се преструват на човечеството и знания. Той ги вдъхновява с подарък от говорене пред публика, че те могат да черпят публиката с видения и пророчества и от магически сили извършва умни чудеса чрез тях. Хората обичат да видя чудеса и вярваме, след това бързо, но повърхностно.

Бъдете внимателни и не се ангажират с дух, нито доверие всяка религия. Разгледайте внимателно различните доктрини чрез благовестието, за църквата и нейните пастири не ви спести, живия Христос е единственият Спасител.

Който проповядва друго благовестие и не предлага прощение на греховете в кръвта на Христос е като вълк с разрушителна сърце, дори ако той се появява в мекотата на едно агне. По същия начин всеки свещеник или митрополит, който не проповядва новото раждане от Духа на Христос е престъпление към другите, защото Христос е умрял, че можем да получим вечен живот чрез вяра.

Който се опитва да ви подведе да изфабрикувани и фалшиви освещение чрез пост, поклонение, или милостиня е измамник, защото човек не е оправдано от собствените си действия, но чрез благодатта на Бог сам. Ако търсите спасение, не се придържат към богослови и проповедници, които ви носят в робството на закона и ритуали, които да отговарят на Бога чрез услугите за хората и външни отглеждането на определени дни. Такова легализъм не носи освещение. Вие сте само осветена от изкупителната смърт на Христос, и Той е доволен от вашата вяра в Неговата кръв.

Оставят настрана ангелски видения, светещи изяви, блестящи светлини, и всякакъв вид на спиритизма. само на Христос, Сатана може да се превърне в ангел на светлината, съблазнява мъжете и очарователни чудеса, за да привлече много и да ги отнеме от Разпнатия. Ако чувате гласове или сънища, не се притеснявайте за тях, защото Сатана е зли идеи можете да прожектирате в ума си, така че може да се мисли избран пророк и могъщ реформатор. Като резултат, които стават гордее със себе си и да погледнат надолу върху другите. Не забравяйте, че ти си бил голям грешник на земята. Отговор на изкусителя, че вие сте слаби и малки, но са спасени в Христос, и той ще се откъсне. Имате няма светската чест, място или позиция в спасението на Христос, който ви казва, "Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе и да вземе кръста си и Ме последва." (Матей 16:24)

Всеки свещеник или проповедник, който привлича публиката си към себе си с пристрастие е на долната дух, за истинските посланици на Христос се превърне вярващите да гледаме на себе си вярата в лицето на Христос. Така че, не бъдете впечатлени от величието на никого, да търсят и следват само стъпките на Разпнатия. С плодовете на техните лица, техните думи и действия и хода на разговора им, ще ги познаете.

Ако знаете дали е прав или не, наблюдава как те живеят. Творбите им ще свидетелстват за тях или срещу тях. Книжниците и фарисеите седна в стола на Мойсей и преподава закона, но по-голямата част от тях са горди, алчен, невярна и репресивна. Затова Христос предупреди учениците си, за да се пази от тях и на техния "квас". Ако някой претендира да бъде пророк и животът му е корумпирана, че опровергава претенциите му. Лъжепророците мразят кръста на Христос. Каквото и да изповядват, своя Бог е коремът. Те не са вдъхновени нито изпратен на истинския Бог. Техният живот е доказателство, че нечист дух ги води. Те може да декларира Божия закон, но техните действия противоречат на думите им.

Бъдете внимателни, не мисля, че от себе си може да доведе хората до Христос. Ако не отхвърли всичките си грехове чрез верен покаяние и държи далеч от източници на духовна смърт, ще остане подведен скитник. Посъветвайте се с Вашия Господ да ви даде съкрушено сърце и повече от Неговата святост и милост, че не може да проповядва собствените си идеи, но живеят смирено и доволно в силата на Светия Дух. Тези, които мразят враговете си и презират невежите не са от Бога. Вечният изпрати Своя милостив Сина на света да спаси и укрепване на грешен бедните. Онези, които търсят чест и уважение не са последователи на Христос. Той винаги е почитал Неговия Отец като баща му го почита завинаги. Точно както Той не събира нито събирайте пари, но остана съдържание, ние също не трябва да се мамят с идолите на богатство и лекота, но се трудят и да се стремим да получите ежедневна храна, за да поддържа живота ни. Павел се е представена като пример. Чистотата на сърцето си и чистотата на речта си, са ясно доказателство, че си произход е от Бога, за който говори със силата на Светия Дух да живеят щастливи и защитени.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, ние Ви благодаря, защото Твоя Син ни е спасил от легнало и егоцентризъм, и Неговите пратеници ни поведе към Вас. Моля, отворете сърцата ни Духа на истината, че ние не може да се заблуди, но да могат да разпознават духовете, да носи добри плодове, а не обидя никого, но ги насочи към Исус, единственият Спасител.

ВЪПРОС:

  1. Кой е измамник?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)