Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 078 (The Two Ways)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

в) Два начина (Матей 7:13-14)


МАТЕЙ 7:13-14
13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води към погибел, и мнозина са онези, които влизат през нея. 14 Колко тясна е портата и повторно пътя, който води към живота! Малцина са онези, които го намират.

Бог Ви кани да дойдем при Него. Но къде е вратата на З? Христос казва: "Аз съм вратата" и никой не може да влезе в небето, ако не приемат любовта на Бог, въплътен в Исус. Той е отнел греховете си. В Него, да дойде при Бога, очистен от греха си. Без да се отърве от греховете си, не могат да преминат през тясната порта. Ние трябва да изповядваме греховете си, че Той може да ни очисти. Кръстът е единствената порта, водеща към небето.

В широк широк смисъл, ще има изобилие от свобода. Тази врата стои широко отворени, за да изкуши много хора да отидат на заблуждаващи пътя си. Можете да отидете в тази врата с всичките си страсти. Това не дава проверка апетитите си, страстите си. Може да ходи в пътищата на сърцето си и в очите на очите си "(Еклесиаст 11:9), която дава достатъчно място. Той е по-широк смисъл, защото няма нищо за хеджиране на тези, които ходят в нея, но те се губят и се скитаме безкрайно. По-широк смисъл, в него има много пътища, има избор на грешни начини, които противоречат един на друг, но всички пътища края в тази широка начин.

Има много хора, които отиват от тази врата и ходи по този начин. Ако следваме народа, ние ще направим зло. Ако отидем с тълпата, тя ще бъде по грешен начин. Това би било естествено за нас да отидем с потока и да направя, като по-голямата част. Тези, които следват широкия път със сигурност ще влязат в Ада. Ние не трябва да ги придружава, тъй като ние сме по пътя си към небето.

Начинът, по който да следваме Исус не е лесно. Той винаги изисква голямо внимание да следи отблизо лидер в планината, ако долините от лява и дясна отвори устата си, за да преглътне пътниците. Не се страхува от опасностите, като ви преведе през височини и долини на живота си. Следвайте вашия лидер Исус. Да бъдат обвързани с Него с въжето на вярата, че не може да падне в ямата, но стигнат до върха, Всевишния, целта на живота си.

Последователите на Христос са сравнително малко. Хората не рутина, че начинът на Неговата любов е красива. Те се впускат в начините на фалшиви страсти и надежди, неподчинение на Бог и скитащи в широкия път до дъното на ямата, мисля, че те са добър, праведен, след правилния път, а не в необходимостта от един милостив Спасител. Тези, които живеят без Бог не са истинска радост и няма трайно щастие. Те се наслаждавам, пиян и прелюбодействуват пътя си и след това ги води директно до вечно проклятие.

Къде отиваш? Кой път да следвате? Начинът, по който води към Бога или друг начин, което води до злото? Не отговаряйте бързо, за благочестиви фарисеите, по времето на Христос, вярвали, че билет за рая е в джоба си. Те се въздържа от пушене и пиене, пуснати на скромни рокли, молили без прекъсване, на гладно за много дни и нощи, които се предлагат дарове и жертви и даде доказателства на глас. Но въпреки всичко това, тези външни действия на поклонение не са достатъчни. Те бяха най-приближените до пламъците на ада, защото те вървяха в очевидна гордост. Сатана може да ги управлява чрез тяхното самодоволство, директно надолу в огъня на ада.

Духовната отдих е портата, по който ние следваме тесния път, в който ние започваме живота на вярата и благочестието. С новото раждане ние преминаваме от състояние на грях в състояние на благодат. Това означава, че "тясната порта" трудно да се намери и трудно да се получи, като преминаването между две скали. Господ ще ви даде ново сърце и нов дух, но старите неща трябва да отмине. Наклонът на душата ще бъде променена, корупционните навици и обичаи, прекъснати, това, което са правили всички наши дни трябва да се спре. Ние трябва да плувате срещу течението. Отдела трябва да се борят с пробит от вън и от вътре. Понякога е по-лесно да настроя човек срещу целия свят, отколкото срещу себе си, и все пак това трябва да бъде така в преход. Това е "тясната порта", защото трябва да се наведа, или не можем да отидем в него. Ние трябва да станем като малки деца. Високите мисли трябва да бъде съборен. Трябва да се съблекат и да отрече себе си, света, старецът. Ние трябва да бъдем готови да се отрекат всички за интереса ни в Христос. Портата е тясна за всички, но за някои тя изглежда по-тясна, отколкото за всички останали, като богатите, или тези, които отдавна са предразсъдъци към религията. Портата е тясна. Благословен да е Бог, той не се държи с огнен меч, нито затвори, нито заключени срещу нас, тъй като скоро ще бъде (Матей 25:10).

Този въпрос е доста посочено друго. Животът и смъртта, доброто и злото са пред нас, както и начините и двата му края. Нека въпросът да бъде в своята цялост и се счита безпристрастно, и след това изберете този ден, който ще ходиш. Въпрос се определя и не търпи дебат. Никой, в себе си, би избрал да отиде на бесилката, защото има по-гладка, с приятен начин да го, нито да откаже офертата на двореца и на трона, защото има по-груб, мръсен начин да го. Но такива нелепости, тъй като те са мъже, извършили, в опасенията на душите им. Не се бавете, следователно не се обсъжда по-дълъг, но влиза в тясната порта, хлопайте от искрени и постоянни молитви и се стреми, и тя ще се отвори. Вярно е, че можем да не ходи, нито да сляза, без помощта на Божията благодат. Но също така е вярно, че благодатта се предлага даром и не ще се забави до тези, които го търсят. не е логично, но и духовна. Тя ще бъде дадено свободно от нашия Отец в небесата.

МОЛИТВА: O чудесен баща, Вие сте свята любов. Моля те, прости ми земните тревоги и пренебрегването на другите. Помогни ми да се прибегне да разпнат Христос, така че той може да ме освободи от тежестта на моето бреме, така че мога да вървя заедно с всички деца по пътя на светостта, след Княз на мира. Нарисувай ми към Вас в въпреки страховете и изкушението, за сина си се е привързан към мен в новата Неговия завет.

ВЪПРОС:

  1. Защо е портата и пътя, водещ към нашия Отец в небесата точно?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)