Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 080 (Application of the Law)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
4. Кратката от Конституцията на Небесното царство (Матей 7:7-27)

д) Прилагане на Закона от силата на духа (Матей 7:21-23)


МАТЕЙ 7:21-23
21 Не всеки, който Ми казва: "Господи, Господи" ще влезе в Царството Небесно, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. 22 Много ще ми кажете в този ден, "Господи, Господи, не пророкуват на ваше име, в името си изгонвам бесовете, и в твое име там много велики дела? 23 Но тогава ще им каже:" Никога не съм знаеше. Махнете се от Мене вие, които работите беззаконие"

Христос сте записали, че можете да живеете радостно според Неговия Закон. Вашата вяра в Спасителя сте свързали с Него. Неговата смърт докаже, че силата на Святия Си Дух може да живее в тялото ви. Тогава как сте сигурни, че сте дете на Бога?

Вашият принадлежащи към Бога се появява все пак си молитва, за децата на Бог не плачат през цялото време други религиозни, "Господи, Господи", нито "Учителю, магистър." Те наричат Бог, "Отче наш в небето." Света Дух свидетелства на вашия дух, че Бог е вашият Отец и ние сме Негови деца. Те поставят своите въпроси и себе си в Неговите ръце, доверете се на Неговата постоянна грижа, конвертирате и да станат активни в Негова служба. Те влизат дълбоко в добрата новина на благовестието и расте в доверие, любов и се надявам. Христос не ни освободи да реформират нашите нечестиви действия от страна на нашата собствена сила, но да се посветим на Святия Дух, Който създава ново създание със своите плодове в нас. Той ни води към Неговата църква като активни и смирени членове.

Имало е лъжец, които са започнали да вярвате в Христа. Неговите приятели, преди това да кажа, че осемдесет процента от изреченията му са били преувеличени, но след обръщането си, един от приятелите му каза само, че двадесет процента от своите слова са били преувеличени. Съкрушен вярващ се зарадва. Той попитал Христос се със сълзи да го спаси напълно от преувеличение и да го накара да важи за всяка дума и писмо и право в цялото му същество.

Ако откриете някаква слабост или дефект в собствения си характер, тя спомена за Христос. Признай си го с покаяние и да го помоля да се излекува и да ви освети, след което отхвърли, с разделителна способност и сила, всяко беззаконие.

Вашият пребъдване в Христос може да стане чрез себеотрицание, нищо добро жилище в нашата природа. Не се гордеем, за гордост е грехът на Сатаната. Не се опитвайте да се хвърли на демони от обладани от демони използвате човешка сила, да не би да излезе и да се вселява във вас. Христос е единственият, който е в състояние да изгонват нечистите духове чрез Светия Си Дух. Понякога Господ използва искрено свидетелство за доставка и спести тези в робство.

Господ ви кани да бъда верен свидетел на Неговите действия днес. Не търсете от Него ненужни знания на бъдещето, разкривайки повече от това, което е обявена чрез Библията. Доверете се на ръководството на вашия Отец и не мисля, че са важни в себе си. Не се опитвайте да освободи нашето общество от глад и несправедливост чрез собствените си усилия. Слушайте внимателно към духа на Евангелието, който Ви помага да проповядва на другите и да извършват полезни дела. Ако Христос поканена да изпълни благословен действия, за да се прослави Своя Отец, Той ще ви разреши чрез собствената си власт. Но не забравяйте, че вие, в себе си, са безполезни и че подаръци не са за теб. Божията любов се излива в теб. Той е дошъл от извън себе си като голям подарък за безполезно живота си. Разгледа внимателно химн на любовта в 1 Коринтяни 13, за да признаят, че атрактивния подарък от публични изказвания и планината отстраняване на вяра не ви спести. Това е любовта на Светия Дух, с произход от вярата в Христа, който ви позволява да стоите твърдо в нея и доведе до плодовете на вашето спасение. Спазваме в САЩ, а след това в Исус като браншовите пребъдва в лозата, и Господ ще Неговите плодове в. Това е волята на вашия Небесен Отец, че сте се съединили с Неговия Син Исус и живеят в него и той в теб. Какво голямо обещание, че може да се превърне в истински вярващ, с божествена любов и сервиране с кротост и търпение.

Не се подвеждайте от лъжливите пророци, които извършват големи чудеса, изцеления и изгони демоните (дори и в името на Исус), но не призная спасение чрез разпнат Божият Син! Те са отделени от Божия Агнец!

Горко на религиозни съмишленици множествата, които мислят, че са в завет с Бога и не след Исус в живота си. Горко на старейшините в църкви и общества, които се гордеят и не се държи смирено, като измиване на краката техните придружители, но ги съдят строго. Горко на онези, които са надарени в говоренето със силата на интелекта си, но не обичам смирен и бедни. Те ще получат тежко решение в отвъдното.

Любовта е завършването на закона. Вярата ще приключи, когато Христос отново идва в нашия свят, и надеждата ще приключи, когато виждаме нашия Спасител и нашата славна Отец, но любовта остава безсмъртен, защото Бог е любов. Ето защо, се стремят да бъдат изпълнени с божествена любов, която може да се показват в живота си, че са наистина истинско дете на милостив вашият Отец и честен брат на Исус Христос. Той е съдия в Деня на Страшния съд и Той прави разлика между праведни и неправедни, между тези, които служат на нуждаещите се, и други, които се обслужват. Продължи да практикува любов, което е окончателно доказателство за вашата истинска вяра.

МОЛИТВА: O Светия отец, благодаря Ти, защото Ти си излива Вашият собствен любов в сърцата ни чрез Светия Дух, дадена ни. Моля, да ни очисти кръвта на вашия любим Син. Простете ни, нашето нетърпение и се притеснявате за нашата надменност и себе си. Ни карат да пребъдваме в Исус, че ние може да изпълни Твоята воля в Неговата сила и да продължи в провидението Неговото ръководство и защита. Спести много от нашите приятели и врагове и да ги освободи от лъжите на Сатана.

ВЪПРОС:

  1. Кой ще влезе в небето?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)