Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 074 (He Who Knows His Lord)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
3. Победата над нашите лоши намерения (Матей 6:19-7:6)

в) Кой знае своя Господ, съдии себе си, други - не (Матей 7:1-6)


МАТЕЙ 7:1-5
1 Не съдете, така че вие няма да бъдете съдени. 2 Защото с какво по рода си решение съдия, ще бъдат съдени и с каквато мярка мерите мярка, тя ще се измерва за вас. 3 Защо гледаш съчицата, която е в окото на брата си, но не смятат гредата, която е в твоето око? 4 Или как ще ви кажа брат си, "Позволете ми да извадиш сламката от окото си" и ето гредата в твоето око? 5 Лицемерецо! , Извади първом гредата от окото си, и тогава можете да видите ясно как да извадиш сламката от окото на брата си.

Исус е страдал от коравосърдечие, лицемерие и гордост, които са били в Своите ученици и в хората като цяло. Той им заповяда да не съди никого, но първо се съди. Законът на Христос разкрива нашите лоши и нечисти намерения, техните причини и решения, които произтичат от тях. Исус иска да реформира източника на нашите мисли и да поднови сърцата ни, на първо място, че мисълта, словото и акт да бъде реформирана напълно.

Ние трябва да се съди първият себе си, и да съди нашите собствени действия, но ние не трябва да съдим нашия брат и сестра. Господ не ни е дал власт над другите, да ги съди. Ние не трябва да заседава в съдилище, за да направим нашата дума закон за всички.

Ние никога не трябва да бъде прибързан в решението, нито премине съдебно решение, при нашия брат или сестра, без ясна причина със сигурност не, ако това е само продукт на собствената си ревност и зле природа. Не бива да мислим най-лошото от хората, нито да заключим такива отблъскващ неща от думите им, чрез тях изопачаване на.

Ние не трябва да се съди безмилостно, неудобно, нито с духа на отмъщение и желание да сторят зло. Не можем да съдим състояние на човека от един-единствен акт, нито на това, което той е сам по себе си, от това, което той ни е да, защото в нашата собствена кауза, ние сме склонни да бъдат частично.

Ние не трябва да съдим сърцата на другите, нито техните намерения, защото това е прерогатив на Бога, за да се опита сърцето, и ние не трябва да се намесят в позицията му като съдия. Ние не трябва да бъдат съдии на вечния им състояние, нито ги наричат лицемери, прелюбодейците, корабокрушенци или порицани, което се случва извън нашата граница.

Ако съдим другите, ще бъдат съдени еднакво. Онзи, който злоупотреби с пейка, ще се нарече в бара. Тези, които са най-осъждаща са често най-осъдени, всеки ще има камък, за да ги хвърлят обратно в. Който има ръката си и езика си срещу всеки човек, на ръка на всеки човек и езика срещу него. Никаква милост ще бъде показан на репутацията на онези, които не показват милост към доброто име на другиго.

Трябва да призная, че ние съдим другите, бързо и повърхностно и разгледа слаб или силен, лошо или добро, полезно или вредно. Ние често се мразят и ги отхвърли, заявявайки, че погрешните думи за тях. Човекът действа, както ако той беше вечния съдия. Той осъжда другите и се смята за добър и достоен на разбиране и допускане на други. Христос отхвърля такова мислене рязко и го осъжда като неподчинение по много причини:

Ние не знаем вътрешната фона на мъж или наследените фактори, получени от неговите предци или ефектите на заобикалящата среда, която участва в образуването му от детството. Който съдии ще бъдат съдени с каквато мярка мерите, той използва. Затова, бъдете внимателни да не мине решения набързо по някой, който не може да се съди и да се унищожи чрез вашите безмилостни решения.

Това не ни попречи да смъмря други, когато упражняват грехове и примеси поради корумпирани тяхното общество. Някои приятели практика мръсотия и изневяра с помощта на обществото, в което живеем като извинение. За тези братя и сестри, можем да кажем, "Ти не трябва да съди света и други, но съдите себе си."

Това, което е по-ужасно е, тези, които небрежно съответства на света. Те залагат, се наслаждавам и прелюбодействай, и ако ги попиташ за тяхното поведение, те биха отговорили: "Това е социална необходимост, чрез които се научим да живеем в съгласие с партньора си в бъдеще, по-добре да сте сигурни, отколкото после да съжаляваме." За тези, можем да кажем, "Кой ти каза, че този партньор ще продължи по-късно обещанието си и да се оженя за теб, след като са могли да удовлетворят желанията си и да не се преместят в други, като пчела, която се движи от едно цвете на друго търсите за тяхното нектар.

Бог е най-милостив. Той обича дори прелюбодейците и крадци и се опитва да ги спаси. Ако са длъжни да преминат решение при някой, нека да се прави бавно, с любов и правота, а не с насилие, грубостта и омразата. Други трябва да се усети вашата любов и уважение чрез своите думи и поведение.

Ако всеки се знаеше, както Бог ги знае, те ще бъдат срамува от собствената си нечистота, високомерие, скъперничество и на ограниченото им знания и умения в областта на науката и изкуствата. Всеки човек трябва първо да се разгледа честно в светлината на святостта на Бога, че той може да стане смирен, осъзнава собствените си грехове и за погубения си държавни, отвратен от себе си, разпределени в неговия горд душа и никога не съдите другите по-дълго, но съди сам първо . Блажен е оня човек, който се отрича и да поеме своя кръст всеки ден и следва Исус. Тогава гордостта си идва към своя край, и той не съди другите, докато той признава за първи път и призна собствената си корупция. Покаянието проправя пътя за взаимното разбирателство и любов, и който получава духовно разбити е в състояние да помогне на непрекъсната с неговата доброта и любов и да ги насочи към любящ Спасител, най-големият психиатър.

Христос призовава всеки, който счита себе си за да бъде по-добре от други, лицемер, без да подозира, на реални въпроси, тъй като той все още не се възприема собственото си състояние. От друга страна, Христос доставя който прибягва до Него, че е готова да го приеме, от самомнение и го пренася във вечното жилище на Неговата любов. Който вярва в Сина на Бог не се осъди, но който не вярва в Божия Син вече е осъден, защото той отхвърля самопожертвователен депутат в окончателното решение и пренебрегвани Неговото вечно умилостивение подготвени за света.

МОЛИТВА: O Вечния Съдия, бъди милостив към мен, голям грешник! Са съдени и презрян много от моите приятели и лидери. Моля те, прости ми гордост и ме очисти от надменността, че може да се промени и да стане милостив към всички, тъй като Вие сте милостив към нас. Ако аз трябва да взема решения за живота на някого, моля те дай ми мъдрост, любов и обсъждане, че мога да се науча волята си първи. Моля, да ми помогне да се съди и себе си отрича първо, да вземе кръста си всеки ден и да следвате.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос ни забранява да съдите другите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)