Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 073 (Trusting the Providence)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
3. Победата над нашите лоши намерения (Матей 6:19-7:6)

б) Доверявайки се на Провидението на вашия Небесен Отец (Матей 6:25-34)


МАТЕЙ 6:25-34
25 Затова ви казвам, не се безпокойте за живота си: какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото? 26 Вижте небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират. Небесният ви Отец ги храни. Не ви ли е много по-голяма стойност, отколкото те? 27 Кой от вас, с грижене да добавите един момент си живот? 28 Защо са загрижени за облекло? Разгледайте полските кремове как растат. Те не се трудят, нито предат, 29 но казвам ви, че нито Соломон във всичката си слава не се е обличал като един от тях. 30 Но ако Бог така облича полската трева, която днес съществува, а утре я хвърлят в пещ, не ще ли много повече да облича вас маловерци? 31 Затова не се безпокойте, казвайки: "Какво ще ядем?", "Какво ще пиете?" Или "С какво ще се облече? 32 за езичниците търсят след всички тези неща, понеже небесният ви Отец знае, че имате нужда от всички тези неща. 33 Но първо търсете Божието царство и Неговата правда, и всичко това ще ви се даде, както и. 34 Затова не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе. Собствените си зли Всеки ден е достатъчно.

Това е един от най-прекрасните проповеди на Христос! Дръжте го в сърцето си! Колко голяма е тази реч на Исус на нашето доверие в грижата на Небесния Отец. Той, който чува и смята, че тези думи, ще получат вечен мир, който живее в сърцето му. Като бебе, което се доверява на грижите на земния си баща, така че Исус иска да ни донесе в нашата вяра, за да се доверите напълно в нашия Бог Отец и Неговата вечна любов за нас.

Той, който е изпълнен с любов към Бога, освободен от изкушението за събиране на пари за себе си и непрекъснато се жертва с мъдрост, ще бъдат изкушени от Сатана по различни начини. Сатана ще му прошепне: "Вашите пари не е достатъчно за вас! Кой ще се грижи за теб, ако се разболеете? Вашите дрехи се носят, и цените са високи. Икономическото развитие се движи от една криза към друга. Себе си сигурна, проучване, да положат всички усилия, освен парите си, за да живеят приятен начин на живот."

Но на Божия Дух побеждава прекомерна загриженост с вашите притеснения и ви насочва към бащинска грижа на Бог, който изглежда изцяло за вас. Това не означава, че ще седи празен, без да работи, чакайки Бог да отвори прозорците на небето. И все пак, любовта на Христос освобождава трябва да се стремите и да работят в дух на спокойствие, без страх и алчност. Общение с Христос ви освобождава от грижите си и след това ви съветва да се доверите на любовта на вашия Небесен Отец, Всемогъщия Създател.

Гледайте птиците, тъй като те взема това, което не засадят и лесно лети където и да намерят храна. Освен това вашият небесен Отец ви дава възможност да се обърнат към Него, Той сам ще се грижи за вас и се грижат за вас. Той мисли за вас и може да ви даде подходяща работа и ви помага да остане кротък и верен.

Небесният ви Отец ви е дал прекрасно тяло, пълен с живот, който все още е загадка, които не са изследвани от учените все още. Сте гледали отглеждането на цветя и овощни дървета, които разказват за величието на Твореца? Погледни на растенията под микроскоп и да се учим от тях. Мирис на роза и да научат, че всичката тази красота и системата на Вселената е само отражение на славата на могъщата Създателя, който води звездите в пътищата си и знае броя на атомите, се обърна основата си. Той също така ви познава, ще ви води и ви обича, Той е вашият духовен баща. Всичко в света е създаден, все пак, ти си роден от нетварната Неговия Дух. Той е пожертвал Неговият уникален Христос за вас. Възможно ли е, че той може да забравите? Невъзможно е вашият небесен Отец, за да не мисля за теб всеки миг от живота си. Вашите притеснения и скърби се считат малко вяра, и си мърмори жалбата е отказ за Неговата доброта. Божията любов е по-широк и по-дълбоко от морето. Неговата милост е като небето. Той ви казва: "Не бой се, защото Аз те изкупих, Призовах те по името ти, вие сте мои" (Исая 43:1).

Медитирайте върху думите на Бога и Неговото проучване спасение. Проникнат в учението на Христос и служат на Божието царство в дейността си. Свалете всеки неверие, тревога, огорчение и оплакване, и доверие вашият небесен Отец, Който се грижи за вас вярно. Христос ви повдига ви тревожи, и Светия Дух Ви дава, че не може да се разклати в часа на тестване. Невярващите търсят материални неща, но вие сте призовани от Бога. Отвърни лицето Си от земните въпроси и държат здраво, за да насочва ръката Си и пребъдвам с Него във вечния живот. Вашето тяло определено ще умре един ден, но това не е краят, за вашия духовен живот е скрит с Христа в Бога. Не допускайте страх и притеснения, независимо дали е голяма или малка, за да се преодолеят вашата вяра, стоим твърдо в провидението на вашия Отец, защото Той е готов да ви даде това, което е необходимо и достатъчно, за да живеят и да Му служим и да Го почитаме с си продължава доверие.

Се занимава с Бога и Неговите принципи и животът ви ще се настрои автоматично за наличието на Бог освещава. Проучване на поредица от петиции в Господнята молитва и можете да научите смисъла и целта на божественото царство в живота си и интереса на вашия Отец в. Халлоw Неговото име, помислете Неговото царство и разпространението на Евангелието в речта, в молитва, в експлоатация и в жертва. Не се притеснявайте за себе си на първо място, но прославя правдата на небесния цар и свидетелства за права и силата на Неговото царство, че много загубени тези, които могат да влязат в обширната територия на спасението. Тогава царят се грижи за загрижеността си, носи отговорност за вас и благославя всяка точка на живота си.

МОЛИТВА: Отче, ние Ви благодарим за бащински Твоята благост, постоянни грижи за нас и за опрощение на греховете. Ние Ви благодарим за помощ в трудни житейски ситуации и ни дава това, което е достатъчно в живота и вечността. Моля, да ни пази от жалбата и от малко вяра. Укрепване на нас с голямо доверие във вашата любов и да ни освободи от прекомерна се притеснявате за себе си, така че ние наистина търсим Твоето царство и разпространението на Твоята правда първата и последната.

ВЪПРОС:

 1. Как Христос ни предпази от потъване и поддаване на притеснения?

насмешлив поглед - 3

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Как да пазим светата Божия закон?
 2. Кой е убиецът според Закона на Христос?
 3. Как сме освободени от изкушенията, които ни водят до чистотата на ООН и прелюбодеяние?
 4. Кой е прелюбодеец според Закона за Христос?
 5. Как можем да станем вярно в реч, действия и поведение?
 6. Как Христос ни избави от закона за отмъщение и ПУ-нишмент?
 7. Кои са издават сами?
 8. Как можем да бъдем перфектни, тъй като нашия Отец в небесата е съвършен?
 9. Какво е радикалната разлика между Закона на Мойсей и Закона за Христос?
 10. Как трябва да се жертва пред Бога Отца?
 11. Каква молитва ще бъде отговорено от нашия Отец в небесата?
 12. Как можем да осветите името на Отца?
 13. Какво мислите, когато се молиш, да дойде Твоето царство? "
 14. Каква е волята на вашия Отец в небесата?
 15. Какво петицията за "ежедневния хляб" включва?
 16. Какви са тайните в молбата за прошка?
 17. Как се от злото в живота ни?
 18. Как да прослави Бога Отца?
 19. Какво е наложително за продължаване в общение с нашия Отец в небесата?
 20. Какво гладно означава в Новия Завет?
 21. Защо не можем да служи на Бога и на мамона едновременно?
 22. Как Христос ни предпази от потъване и поддаване на притеснения?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)