Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 071 (Fasting Joyously)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

д) Постът радостно (Матей 6:16-18)


МАТЕЙ 6:16-18
16 Освен това, когато бързо, не бивайте като лицемерите, с тъжни лица. Защото те помрачават лицата си, че те могат да бъдат видени от хората да се гладно. Най-вероятно аз ви казвам: Те са получили вече своята награда. 17 Но, когато ти бързо, помажи главата си и умий лицето си, 18, така че да не се възприемат от мъжете да бъдат гладно, но от вашия Отец, Който е в тайно, и вашият Отец, Който вижда в тайно, ще възнагради вас.

Христос говори особено в тези стихове на частни пости, като конкретни лица предписват за себе си, тъй като свободна воля предложения, които обикновено се използват сред благочестивите евреи, някои гладно ден, около две, всяка седмица, други по-рядко, тъй като те усети нужда. На тези дни те не ядат до залез слънце, а след това много пестеливо. Това не беше фарисея пост "два пъти в седмицата, но се хвали с това, че Христос е осъден (Лука 18:12).

Спасението на душата не зависи от вашият пост, молитви, милостиня, или поклонение. Христос сте записали свободно и напълно чрез Своята смърт на кръста, и Той ви подновява с Неговата благост. Христос изля Своя собствен Дух в сърцето си, така че не е нужно да увеличите своята святост чрез пост, поклонение и богослужение, защото Христос има напълно и перфектно очисти! В общението на Христос, ние сме помаза със Светия Дух на нашия Небесен Отец.

Защо ние постим? Нашият пост не е предназначен да оправдае или да се очисти. Това е знак на покаяние, покаяние и моление. Постенето е молитва в рамките на вашата същност. Ако нервите на стомаха треперят от глад, и духа си винаги остава ориентирана към Бога, душата ви ще стане свободен от неговите тежести, облекчение, вяра, молитва и благодарност. Той, който пости, прониква в Божията благодат, става свободен от решения и да се покланят на Бог с веселие.

Постенето е похвална практика, а ние имаме причина да съжалявам, че обикновено се пренебрегва сред християните. Старият Анна "служеше Богу с пост" (Лука 2:37). Първите християни го практикува често (Деяния 13:3; 14:23). Частен пост е акт на себеотрицание и умъртвяване на плътта, свято отмъщение върху себе си и унижение под ръката на Бог. Зрели християни, изповядваме от техния пост, че те са далеч от какво да се гордеем, че те дори са недостойни за ежедневната им хляб. Той е средство за ограничаване на плътта и неговите желания и да ни направи раздвижено в религиозни учения, като пълнота на хляб е в състояние да ни направи сънливи. Павел е бил "в пост-често" и така той "държи под това тяло и го внесоха в подчинение."

Но бъдете внимателни, когато гладно. Нека душата ти да бъде изпълнен със Словото на Бога, а не с човешкото въображение и илюзии. Сатана се доближава на гладно вярващ, преструвайки се, че святост, неверни и фалшиви блестящ благочестието, които бяха разкрити от Исус, когато изкушени от Сатана в края на Неговото поклонение в пустинята. Постенето не ви спаси. Тя е само на Божието Слово, която прави своя пост част на вашата вяра, че може да получи нова сила от милостив вашият Господ.

Лицемери се престори, че постенето, когато е имало нищо, че разкаяние или смирение на душата в тях, което е животът и душата на митото. Своя макет пости, шоуто и сянка, без да веществото. Те взеха върху себе си, за да бъдем по-скромни, отколкото са в действителност и се опитват да заблудят Бог, което е голямо оскърбление за Него. Бързо, че Бог е избрал, е ден, да смирява душата, а не да вися на главата си като тръстика, нито за човек, който да си постила вретище и пепел под себе си, ние сме съвсем погрешно, ако ние наричаме това бързо (Исая 58:5).

Те обявиха пост и да го управлява, че всички, които ги видях да си вземат бележка, че е гладно ден с тях. Дори и в тези дни са се появили по улиците, като има предвид, че те трябва да са били в домовете си. Те засегна наведен поглед, меланхолично изражение, бавно и тържествено темпо и напълно себе си обезобразен, че мъжете може да видите колко често те постиха и може да ги превъзнасям като благочестиви, покрусен мъже.

Да не говорим на хората за вашия пост, за да се препоръча на добро мнение за мъжете. Се появи с ежедневието си изражение, маската и облеклото. Изглежда приятно за Бог да ви среща и ви прави партньор в победата на Христос чрез вярата си чрез пост. Тогава ще бъде изпълнен с радост от присъствието на Бог, и няма да се провали в практиката на благочестието.

Нашият Небесен Отец се провъзгласява за онзи, който се моли, пости и прониква в словото на евангелието. Това е най-голямата стъпка на вдъхновение, за вас може да признае Бог Отец при провеждането на Христос, Той каза: "Този, който ме е виждал, видял е Отца." Това е копнежът на сърцата ни, за да Го видят, Светият Оне, както е Той.

Знаете ли, че Всемогъщият Бог обитава и в последователите на Христос, защото те са заедно в храма на Своя Свети Дух? Този божествен Дух не дойде при вас в името на вашия пост или молитва, но в резултат на вашата вяра в изкупителната смърт на Исус.

Този, който пости може да комуникира Христовата сила на другите. Чрез молитва, вяра и гладно злите духове трябва да напуснат, притежавани, тъй като името на Христос с власт изгонва бесовете.

Не позволявайте вашият пост да бъде ограничено до храна и пие само. Ъб петно от порнографията, нечисто, непрекъснато пушенето и лошите навици, като по този начин ви спести парите си и да се превърне в състояние да го жертват за разпространението на царството на вашия Отец в небесата. Вашият глас "въздържал се" от опустошителни неща понякога е по-важно от пост и държи далеч от храни и напитки. Отделете си време и способността на Бога без претенции и ще намерите плодове на Неговата слава, растящи в други.

МОЛИТВА: Отче, Имате намерение да живее в нас с любезното Дух. Ние с радост Ти се покланяме и весело благодаря Ти, защото Ти си ни покани да Фел-лоwшип. Моля да ни научи да се държи както ти е угодно, да се молим за другите и бързо с радост и доверчиво, че много може да се освободи от границите на Сатана и да получат вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво е гладно означава в Новия Завет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)