Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 072 (Collecting Money for Oneself)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
3. Победата над нашите лоши намерения (Матей 6:19-7:6)

a) Който събира пари за себе си служи Сатана (Матей 6:19-24)


МАТЕЙ 6:19-21
19 Не събирайте съкровища за себе си на земята, където молец и ръжда ги консумират, и дето крадци подкопават и крадат; 20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец, нито ръжда консумират, и дето крадци не подкопават и крадат; 21 за гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето.

Някои от богатите събере съкровищата си с алчност и скъперничество. Те строят големи къщи, носете ценни рокли и увеличи богатството си чрез непочтени финансови методи. Те използват пари, за да умножи богатството си, за да стане заедно с техните племе, мощни кланове и отхвърля другите със силата на техните свойства. Крадците също не спи. Те хитро и лукавство, се опита да открадне парите на богатите и да се избегне и отвращение честен труд. Те се скрие от светлината на деня и да се мамят, подобна на богатите, които желаят щастие, величие и знаменитост от кражба на пари или ценни стоки, но те скоро ще умре като другите хора и не се ползват богатствата си завинаги.

Трябва да бъде мъдър и да научат, че само за нашето съкровище на небето е безопасно. Той няма да се разпадне; молец и ръжда не ще го изяжда, и сила и измама не може да ни лиши от него. Крадците не могат да подкопават и крадат. Е радост горе и след промените и шансовете на време - за наследство нетленно и нонперишабле.

Къде е съкровището ти, на земята, нито на небето, там сърцето си ще бъде. Ние сме затова да е прав и мъдър в избора на нашето съкровище, защото темперамента на нашите умове, и следователно тенор от живота ни, ще бъде съответно плътски или духовен, земен или небесен. Сърцето следва съкровище, тъй като иглата следва магнетит или слънчоглед слънцето. Когато съкровището е там стойност и уважение, любов и привързаност, че желания и стремежи, от начина, по който вървим. Господ ще бъде твое съкровище и големите награди, които ще бъдат съсредоточени в Него с всичките си намерения и мисли, като по този начин ще станат свободни от материалното и земното и да получи небесното съкровище.

Бедните не са по-добре, отколкото богатите са, тъй като те искат да притежават това, което богатите вече иМатей Двамата изграждат бъдещето си въз основа на земните свойства. Те рядко смятат, че душите им са вечни и са в нужда от духовна храна. Всичко е към края си, освен Бог. Христос прошка предлага по-голяма сигурност за живота си, отколкото къща, направени от цимент и желязо, които могат да бъдат унищожени от бомби и отстранени от земетресения. Вашата вяра е по-важно от вашите дипломи, вашата любов в Святия Дух е по-ценно от сумата на кредита в банковата си. Ваше разположение на нуждаещите се прославя Бога. Вашите предложения няма да увеличи съкровище в небесната банка, тъй като Бог е своя дял, и Той е най-голямото съкровище.

Нашата възраст е станало материалистично. Мъжете са в крак с развитието на икономиката и съвременните открития, гледайки напред към благосъстоянието, забравяйки Святия Бог и Неговия закон. Светият Дух не е с тях и те се запълват с нечистия дух от този свят. Онзи, който е най-вече загрижен със земни печалби е в робство на духа на тъмнината. Бог те е създал по Негов образ. Да го погледне. Тогава Неговата слава ще бъде отразено в блясъка на очите си. Но ако се обърнеш очите си далеч от вашия Господ и се стремят към пари, вашите желания и примеси ще ви поробят, и очите ви ще се промени в тъга и мрак.

Злини в себе си не означава само пари и материя, но дух против Бога, както и, което Христос нарича несправедливо "мамона", който надделява над онези, които не продължават в Бога. В действителност, той, който става богат, може да намерите много шансове на света се отвори, за да задоволи желанията си. Мамона ви вдъхновява да извърши ужасното нечестие и прелюбодеяние. Богатите могат лесно да доведе до корупция и нечисти действия. Това е милостта на Бога, че не можем да видим какви шокиращи престъпления и примеси хора се ангажират по време на една нощ с парите си в нашите градове. В противен случай, ние би излязъл на нашите умове като резултат виждат такива действия. Боже, от своя страна, е търпелив и е в състояние да понесе дори и нечисти мъже.

Господ ви съветва да се върне към Него, че Той може да те прегърна и да ви освободи от вашия идол на мамона, не можеш да обичаш Бога и на мамона в същото време. Молитвата ви ще станат невалидни, ако се довери вашата подкрепа на пари. Можете да се доверите на Бога или богатствата си, един от тях е търсен и предпочитан от вас. Изследвай себе си и да признае колко време и пари да похарчите да служи на Бога, и колко да похарчите от тях за себе си, колата си и си увеселителен. Ние всички сме в изкушението да се превърнат в роби на мамона. Ние се мамят повече, отколкото ние знаем и да се поклонят на мамона идол радост с треперещи ръце, когато ние се зареждаме с такова богатство. Бог помага да се освободи от робството на пари, които не трябва да бъдат обсебени от нея, но трябва да пребъдваме в Христос и Неговото спасение. Пресветото е уникално богатство за живота си, така че не се стреми да се почитат в обществото. Търси висока степен в служба на Господа, харчат за бедните и да се жертват за тях, както и Христос пожертва Себе Си за вас.

Някои вярващи се опитват да служат на Бога и на мамона. Те не се отбележи, че Христос потвърди пред тях, че никой не може да им служат. Така да поиска от Господа на славата, за да ви помогне, че ще Го обичаме и че Той ще ви водят и предоставят за всички ваши нужди. Готови ли сте да се покланят на Бог сам? Или все още спиране между двете страни? Прибегне до Христос, който не корона разделена сърце.

Матей 6:22-23
22 Светило на тялото е окото. И тъй, ако окото ти е здраво, цялото ти тяло ще бъде осветено. 23 Но, ако окото ти е зло, цялото ти тяло ще бъде помрачено. Ако преди светлината, която е в теб е тъмнина, то колко голяма ще е тъмнината!

Окото е светило на тялото и лампата символизира светлината. Окото е светлина, чрез която човек вижда всичко. Окото е огледало, с което можем да забележим, чувства, мисли и усещания на мъжа и жената. Ако те ни обичат, ще видим, любовта им вид. Ако те ни мразят, ние ще усети омразата в очите им. Ако някой има гняв, ярост или злоба в сърцето си, това ще се появи в очите им. Ако той има чувства на жестокост, агресивност или отмъщение, а очите му ще ги разкрие. Измамата се появява в очите му. Гордост и арогантност блясък в очите му, както и ревност, завист и дори отвращение, нетърпение и други чувства.

Какво тогава е смисъла на "ако окото ти е добре?" Добър "означава, създадена от Бог, без добавянето на грешните човешки усещания, без добавянето на злоба, лукавство, желание и гордост, с тези добавки е не е добро.

Нека дадем още един пример. Нашите първи родители, Адам и Ева, очите им бяха чисти в началото. Дървото за познаване на добро и зло е в средата на градината (Битие 3:3). Те трябва да са преминали от него всеки ден без никакви проблеми, но когато изкушението на змията е добавен в техните чисти очи, че те "трябва да бъде като Бог, да познавате доброто и злото" (Бит. 3:5), окото е не повече чист. По този начин "като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите и едно дърво да се желае" (Битие 3:6) всичко е напълно променен, за окото е загубил своята чистота. Точно както поглед върху дървото е променено, виж им един към друг е променено, както добре.

Така че, когато окото ти е вид, без каквато и добавяне на желание, изкушение или скрити мисли, цялото си тяло е светло. Но когато всичко друго се добавя към окото си, като гняв или отмъщение, функции за промяна и повишава кръвното налягане. Вашите чувства напуснат докосване на тялото си, а след това тялото ви ще изглеждат тъмни.

Покайте се бързо, ако сте ядосани, депресирани или в повърхностен радост! Върни се към Исус. Той е вярна и пътеводна светлина за вас и вашите очи.

МАТЕЙ 6:24
24 Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или иначе той ще бъде посветена на един а другия ще презира. Вие не може да служи на Бога и на мамона.

Христос разкрива общото казват за нас, "Никой не може да слугува на двама господари", много по-малко два бога, за един или друг момент кръст или техните команди ще противоречат един на друг. Докато двамата майстори вървят заедно, слуга може да ги следвайте, но когато част, той ще последва един от тях. Той не може да обича и да спазват и се придържайте към двете, както би трябвало. Ако една, а не друга, това или онова трябва да се сравнително мразен и презиран.

Думата "мамона", посочени в оригиналния текст е сирийски дума, която означава "печалба", така че каквото на този свят е, или се отчита от нас да бъде печалба, е мамона. Каквото и да е в света, похотта на плътта, похотта на очите и гордостта на живота, е мамона. За някои, лекота, спорт и забавления са мамона - другите си отличия и промоции. Похвали и аплодисменти на мъжете е мамона фарисеите. Чувствен, светска себе си, е мамона, че не може да се сервира във връзка с Бога. Защото, ако се сервира, той е в конкуренция с Него и в противоречие с Него.

Христос не казва, "трябва" не, но "не може да" служи на Бога и на мамона. Не можем да обичаме и двете, или да се държи за двете, или да притежават както в ритуали, послушание, обслужване, доверие и зависимост, защото те са в противоречие една до друга. Бог казва: "Сине мой, дай ми сърцето си." Мамон казва: "Не, той ми даде." Бог казва: "Бъди доволен с такива неща, като имате". Мамон казва: "Хванете колкото можете от панаир или от нечисти средства. "Бог казва:" Не ограбвате, никога не лъжат и да бъде честен и справедлив в отношенията си. "Мамон казва:" Cхеат собствения си баща, ако можете да получите от него. "Бог казва:" Бъдете благотворителни . "Мамон казва:" Дръжте вашия собствен този дар не ни помага изобщо ", казва Бог," се безпокойте за нищо "Мамон казва:" Бъдете внимателни за всичко ", казва Бог," Дръжте вашата пресвета събота или неделя. "Мамон казва," използването на този ден, както и всеки друг на света."

Така несъвместими са заповедите на Бога и на мамона, така че ние "не може да" служи едновременно. Нека не компромис между Бог и Ваал, но изберете за себе си този ден, които ще служат и да спазват по ваш избор.

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти за това, че пациент с нас, ние материалистите. Моля те, прости ни наклон и любов за пари. Да ни освободи от доверието на нашите притежания. Научи ни да обичаме и доверие само на вас да ви дадем всичко от себе си и Вие печелите, единственото съкровище, и награда в живота и вечността. Уверете се, ни дава свобода да даде доброволно с мъдростта на нуждаещите се около нас.

ВЪПРОС:

  1. Защо не можем да служи на Бога и на мамона едновременно?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)