Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 070 (Seeking Reconciliation)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

г) Неизбежното Цел на помирението (Матей 6:14-15)


МАТЕЙ 6:14-15
14 Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас. 15 Но ако вие не простите на човеците съгрешенията им, нито вашият Отец няма да прости вашите ТрЕС-пасове.

Колко срамно, че Исус трябва да ни казва често, че прощава само любовта е изпълнение на закона. Ако ние съзнателно се откаже от Божията любов, Всемогъщият ще се превърне в непознат за нас, и ако ние се втвърдят сърцата ни срещу него, ще падне в съда.

Моля да се разгледа, скъпи приятелю. Бог ли ви се поднови и да ви изпълни с Неговата милост? И как изглежда това подновяване?

Нашият Небесен Отец е призовал да се разпространява на небесния мир около вас, за децата на Бог са миротворците. Има ли всеки мъж или жена, които ви мразят? Това ще бъде най-важният човек в живота си, защото Бог е изпратил го да ти тестват и да се разгледа сърцето си, дали гняв и отмъщение все още са в теб. Мощен дух се стреми да смаже омразата си, да преодолеят вашата злоба и да ви научи на толерантност, прошка, внимание, търпение и кротост, че можете да приемете този твърд човек, наистина го обичам, радвайте се, всеки път, когато се срещнем с него, да го покани в къщата си и го направи се чувстват като у дома си. Прошка от Бога е подадена на всеки човек, и прошка ни един към друг е в основата на Новия Завет. Винаги, когато това условие не се реализира, няма да има жилище на Божието царство. Любов към врага е плод на вашата вяра. При липса на прошка противоречат на работата на Святия Дух в теб и около теб. "Обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за тези, които ви обиждат и гонят." Cаррь този милостив заповед и да стане или остане син или дъщеря на Бог и брат или сестра на Христос.

Но, ако държат на втвърдяване сърцето си, като отмъщение, което разгневява врага си и да се отнасят с него с презрение, грубост и категоричността, са във вражда с Бога и ще се отрече Христос още веднъж. Всички ваши молитви и благочестие след това ще се появи като лицемерието и лъжата.

Когато Павел е бил хвърлен в затвора заедно със своя приятел Сайлъс, те пееха химни на Бога, макар краката им бяха впити в запасите, така че потече кръв от тях. Въпреки това, те обичаха бъркалки и държача на затвора и се помолил за тях. Земята се тресеше,, сърцата се промениха, и вратаря на затвора се покаяха. Когато Стивън е бил убит с камъни, той се помоли за убийците му, за всички деца на Бога вика на разпънатия: "Отче, прости им, те не знаят какво правят" (Лука 23:34).

Божията любов ни е простил на всички наши грехове. Който съответства с него и да отвори сърцето си врагове, вижда небето отворено, както Стивън и изпитва силата на Бог по време на работа точно както и Павел и Сила, чието търпение да доведе много хора до реализация и да се признае, че Бог е Отец. Изследвай себе си. Позволявате ли на Божия Дух да живее и действа в живота си?

МОЛИТВА: Отче, ние се покаят, със съжаление на нашите сърца и с истински резолюция. Моля те, прости ни гордост и да ни научи на святост, прошка и кротостта на Твоя Син. Помогнете ни да прости на всеки човек, за всяко престъпление, като ни прости, тъй като сте ни заливат с доброта, милост и доброта. Промяна на омраза в нас с Твоята любов и милост.

ВЪПРОС:

  1. Какво е наложително, за продължаването ни в общение с нашия Отец в небесата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)