Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 067 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


МАТЕЙ 6:12
12 Прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници.

Блажен е оня човек, който признал собствените си грехове и да ги призна. Посъветвайте се с Вашия Небесен Отец, за да ви прости вашите нечестиви мисли и действия, и вярваме, че вашата молитва е чута, защото Христос ги е очистил на кръста. Приемете благодатта на Христос в съвестта си. Светият Дух ще ви утеши и да потвърдят Божият мир. Изповядай всичките си грехове и да вярваме, че те са простени в Христос. Той ви е оправдано завинаги. Знаете ли, благодаря на вашия Отец в небесата за богат прошка за вас въз основа на изкуплението на Христос?

Петицията за прошка се отнася само за престъпниците и атеисти, или пък да обхваща и децата му обосновани? Ако Светият Дух живее във вас, Той ще ви разкрие дълбините на злите си желания, степента на вашите преувеличения, изобилието на своята приказка лагер, отровата на омразата и планина от гордостта си. Децата на Бога са в отчаяна нужда да търси освещението в кръвта на Христос във всеки един момент на всеки ден. Никой човек не е чист пред Бога по свое желание. Христовата жертва е единствената основа за нашия живот с Него. Не е комфорт на нашата съвест, освен чрез кръвта на Агнеца, заклан за нас. Христос не научи Господната молитва само за грешници, но Той го научил първо към Неговите последователи, които са знаели и призна, че Бог е Отец. Ето защо ние се молим всеки ден, че Той ще ни очисти от всяка лоша мисъл, казвайки и акт.

Ако благодатта на Спасителя, получи прошка на своите собствени грехове, са били утеши в преодоляване си егоизъм и са били освободени от своите нечисти актове, вие ще откриете на пето петицията на Господнята молитва, че Исус води, че не само да просят прошка му за личните си грехове, но също така и да го помоля да прощава други грешници, когото познават. Не е добро. Всеки човек се нуждае от верен Спасител. Са натоварени с застъпвам за всеки престъпник и нарушител на закона, така че да бъде верен застъпник.

Самият Христос произнесе тези думи. Защото на Неговата изобилстващи любов, Той взе върху Себе Си всичките грехове на света и ходатайства за нас, пита в молитвата му, "Прости ни дълговете ни!" Христос разбира под това моление Неговите ученици, хора и цялото човечество. Той прие дълговете ни, както ако те бяха на себе си и понесе наказанието вместо нас. Колко голямо е Неговото скромно любов, че Пресвета участва в нашето бреме (2 Коринтяни 5:21).

Благословен да бъде Господ Исус за този уникален петиция, че помага на всеки, който се моли да призная, че той е истински грешник и че той заслужава наказание от Бога. Всеки покаял се човек, който се произнася тази петиция с вяра и убеждение няма да остане горд, тъй като той е признал, че той е виновен като всички хора. Тази петиция ще ни освободи от лицемерие и гордост, ако признаем и да изповядаме, че сме грешници, оправдани чрез благодатта на Исус Христос.

Къде е нашето хваление? Как да му благодарите? Кога ще прослави обща амнистия?

Как човек знае, че Творецът е простил греховете си? И как човек се уверете, че неговите прегрешения са напълно заличени далеч преди идването на Деня на решението? Как се оправдано вечно пред Бога и Неговите-гелове? Вие няма да получат трайно сигурност, с изключение на разпнатия Исус Христос. Той е Божият Агнец, който отне греха на света. Той е заместник в решението. Той е този, който страда вместо вас. Неговото изкупление установи пълния си праведност. Той помири света към Бога. Който вярва в Него получи свободно прошка и вечен обосновка.

Ако искате да благодаря на Христос за цялостна Неговото изкупление и заключителни прощение на греховете ви, прости и вашият противник, както Исус Христос е простил на вас. Неговата любов ви направлява да обичаме враговете си. С това, вие възприемате тайната на прошка в Неговата любов.

Баща ти е ви призовавам да прощаваме на всеки човек, да го благослови и да се молим Бог да бъде милостив към него. Тази дълбока промяна в начина, започва със смъртта на Христос на кръста и се осъществява всеки ден чрез вашата вяра и прошка.

Ако вие не се прости вашите врагове всичките им престъпления, ще се лиши от благодатта на Отца ви, за, в петицията си в Господната молитва, вие казвате, "ми Прости точно както аз прощавам ми длъжници." Ако не го направиш забравяме престъпленията им, престъпват върховенството на тази молитва, както себе си, осъждаща казва: "О, Отче, прости ми, но не забравяйте, моите грехове, тъй като не съм забравил другите." Ако очевидно прости им, тогава ще се питат Бог, за да се справят с вас по същия начин. Този малък думата "като" е най-опасната дума в Господнята молитва, затова се уверете, че ти я дам практически ефект в живота си.

Бог не изисква невъзможни актове от вас, за да Му се покоряват. Той очаква от вас да бъде обновено и ще стане милостив, както Той е. Това е принципът на любовта, за да живее не само за себе си, но да живее за другите, включително недостойните. Всички прощават ти се греховете прости противника си, така всичките му недостатъци и прегрешения срещу вас, отново и отново, както и вашият Отец в небето прощава.

МОЛИТВА: О Светия отец, Ви хвалят, славят и се радвам на нежна духа си, защото Ти си ни е простил и всички да се покаете, всяко престъпление, от изкупителната смърт на Своя възлюбен Син на кръста. Прекланям се пред Твоята любов и се стреми да го въплъщават в живота ни. Ние се опитваме да благослови нашите врагове, тъй като ни благослови. Моля, помогнете ни да прости престъпленията им срещу нас, като ни прости във величието на Твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Какви са тайните в молбата за прошка?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)