Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 066 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


МАТЕЙ 6:11
11 Дай ни днес ежедневния хляб.

Нашият природен същество е база за нашето духовно благосъстояние в този свят. Ето защо, като Божии деца ни е позволено да се молят на нашия Отец за необходимата подкрепа и комфорта на сегашния си живот, които са дар от Бога.

Христос не сънува. Той живял като истински мъж на тази планета. Той имаше орган, който усети глад и необходимите грижи, внимание и останалите. Той знаеше, че е трудно за болни, гладни и слаби, за да се хвалят и служат на Бога с радост. Христос не презира човешкото тяло. Той направи храм на Светия Дух и ни нареди да се запази и да го използвате в нашата услуга за служение на Бога.

Исус не ни научи да търси богатство и богатството, така че нашите кореми могат да бъдат запълнени с ревелриес и пиянство. Той не ни води към аскетизъм и въздържание, че можем да си представим, че бихме могли да освети нашите тела чрез побои, глад и жажда. Той ни учи доволство да се молим на нашия Отец, "Дайте ни нашата ежедневна храна, напитки, дрехи, работа, почивка, пребиваване и нуждите на живота." Думата "хляб" обхваща всички повреда, духовни и физически потребности на човека. Ние не сме животни, които са изпълнени само с храна и напитки. Имаме нужда от приятели, книги, изкуство и здраве. Ето защо Исус ни учи да попитам смирено и доверчиво за всичко, което е необходимо, за да запази живота си, не да се хвалим или живеят лесно, но да живее за Бога и Неговата служба радостно и доволно с потребностите на живота.

Исус настоя, че петициите на Господнята молитва не споменава името на първия човек, "Аз", той го заменя с множествено число "ние" за Святия Дух ни учи пука и умолявам за другите. Бог е не само моя Отец. Той е Отец на всички верни, без да се прави разлика. Неговата любов не се ограничава само до мен. Тя обхваща всички хора. Святият Дух ни освобождава от егоистична молитва, така че да не може да поиска нашата собствена хляб от баща ни, но също така попитайте за насъщния хляб и благословение за цялото човечество. Той ни подготвя да споделим с никого.

Човек не е господар на собствения си живот. Той не е нито собственик на къщите си, нито господар на времето си и мускулите. Той е създание на Бога и дете на своя Небесен Отец. Това е така, защо си му, с всичко, което имате. Вашият Небесен Отец сте създали за служба на любовта и Той очаква, че можете да споделите вашите подаръци заедно с вашите братя и сестри. Вие не можете да Попитай баща си само за да ви помогне и да спаси душата си, ако не питам същото за другите. Тайната на вашия успех е да се търси първо царството на Бога и Неговата правда, а след това другите неща трябва да се добавят към вас.

Тъй като верен на труда е условие за получаване на насъщния хляб, ние питаме нашия Отец, за да се даде на други хора и да ни почтена работа.

Нашият Небесен Отец е невероятно богат, но поради алчността и коравосърдечието на Неговите деца, Неговите благословии често се забавят. Святият Дух ви настоява да се молим за гладните и нуждаещите се. Попитайте за дневни и оставете скърбите на утрешния ден, за могъщия си любящ Отец се грижи за вас.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, ние ви благодаря от дълбините на нашите сърца, защото не ни наказват с глад за нашите грехове. Моля те, прости ни егоизъм и да ни научи да споделим нашия хляб с гладните и нуждаещите се. Изпълни ни с Твоята любов, че няма притеснения могат да ни безпокои, но ни помогне да ви имам пълно доверие в нашия живот и смърт. Моля, да ни даде достатъчно пари, за да се разпространява евангелизаторски публикации, като духовна храна за мнозина. Ние също ви благодаря за всяка помощ и насоки ни дават. Предоставят на всеки нуждаещите се лице почтена работа, че той може да ви служи усърдно и упорито.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава петицията за "ежедневния хляб" включва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)