Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 068 (The Lord’s Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
2. Нашите задължения към Бога (Матей 6:1-18)

в) Господната молитва (Матей 6:9-13)


МАТЕЙ 6:13
13 Донесете не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. …

Небесният Отец никога няма да подведе нито да доведе някой в изкушение, за Неговата свята любов ни спасява и не ни унищожи. Но ако едно от Неговите деца не реагира на бутане и изобличението на Святия Дух в чистота, истина и любов, и остава в инат и гордост, а след това Бог допуска нечестивите да падне в грях и срам. По този начин, той признава, че той не е добре в себе си, но корумпирани и нечестив от детството си. Той вика, покайва се и се връща към своя Отец моли прошка и иска пълната му промяна и освещение.

Небесният ви Отец иска да ви промени в Неговия образ. Христос ви даде собственото си име. Той ви нарича "християнин", че може да се държи като помаза със Святия Си Дух и да стане светец в любовта и ноу радостта на мир и търпение вид. Когато се реализира в нито една част от силата на баща си, защото на вашето коравосърдечие, Бог не намира друг начин, но да се даде възможност на изкушението да духна върху вас, като болест, страдание и бедствия. Той ви накаже, че може да се вслушвате в разума и се върна покаяние и търсят спасение и освещение в Неговата сила.

Ако попитате за себе си и за всички вярващи, подновени репен значение и от изкушения и от извършване на грешки, ще се иска подновяване, както и освещаване на сърцата. Павел, след като тълкуване на принципа на обосновка подробно в посланието си до римляните, изяснява освещение и обновяването на умовете на вярващите, за да представят телата си в жертва жива, благоугодна на Бога (Римляни 12:1-2). Тогава трябва да бъдат коригирани, за това е волята на Бога, нашето освещение. Светият спиртни непрекъснато ви увещава да се отрече себе си високомерен и да се изпълниш със смирените Божията любов.

Изкушения около теб са многобройни, за филми, реклами, книги, дрехи и цял живот са се превърнали в един вик срещу Божията святост. Wиcкед мисли, които противоречат на заповедите на Господа излезе на нашето сърце. Ние всички се нуждаем молитва да се пазят от изкушения. Така че, нека го произнесе съзнателно и вярваме в това, което казваме в нашите молитви. Последния гол на всяко изкушение е неподчинение срещу волята на нашия Бог и излизането на завета Му, да живее независимо от Него.

Християнски души са заплашени от опасността от изпадане в много анти-Христос изкушения. Който чуе благата вест, той вярва и преживява своята сила, но не действа съгласно задълженията на Божията любов и под ръководството на Духа Господен, закоравява сърцето си. Ето защо те намеря, в страни, които са имали благодатта на Стария и Новия Завет, повече атеисти, отколкото можете да намерите сред народите, които все още не са чували за Божията благодат на кръста. Бъдете внимателни да не се втвърди сърцето си срещу гласа на Святия Бог. Не се противете на чертежа на Неговия Дух към прошка, целомъдрие и истина.

Не си мислете, че сте силни, умни и добри, защото ние всички сме невежи, слаби и нечестивите в духовните дела. Признаят неспособността си преди небесният ви Отец и вярват в авторитета и помощта на Христос. Това е начина, по който Божият Син преодоля Сатана казва: "Синът може да направи нищо за себе си." Гордият ставаме жертва на дявола, но кротките се покаят и се оправдахте в името на Христос, ходене в силата на Неговия Дух. Той ще обитава в необятните простори на своя Господ завинаги и да станат защитени в огъня на изкушенията и мрачен орган на смъртта, за живота на Бог ще издържи в него.

Не си мислете, че сте в състояние да преодолеят Сатана, защото ние сме слаби и безпомощни пред падналия ангел на светлината. Дяволът е "по-стари" от вас и знае всички трикове, лъжи и изкушения. Попитайте Христос, завоевателя на смъртта, триумфално над дявола, за да ви накара да партньор в Неговата победа. Който вярва в мощната Исус ще застане от страна на тържествува. Той е нашият подслон, в Него ние сме сигурни. Христос нарича Сатаната "злото", защото той е източник на всяко зло. Нищо не е с произход от него, но унищожаване и корупцията. Светът се намира в битката между Отца на небето и злото, между доброто и злото. Точно както първата дума в Господнята молитва "Отче", а последният е "злото", живота си отива между тези две думи, които изразяват голяма Божия характер и характера на своя враг, Сатана. За кого ли Ресорт?

Не търсят спасение от излъже властта на Сатана само за себе си, но, моля ви, че цялото човечество може да се освободи от властта на тъмнината и да се премести в царството на Божието семейство. Христос е могъщ освободител. Той изкупва супплиcатинг Неговата църква от скришни органи на тъмнината. Потърсете идването на Святия Дух върху приятелите си, че те могат да бъдат запълнени с истинска любов, без Святия Дух не могат да направят нещо добро.

Когато Христос дойде в слава, ние ще напират към Него с повелителен вик, в Неговото присъствие орган на Сатана е най-накрая приключи. Тогава нищо не ни отделя от любов към Бога, нито смърт, нито грях, нито изкушения. В тази последна петиция ние настояваме, че Христос идва скоро, да се прояви царството на Своя Отец публично със силата на Неговата слава. Ето защо целта на Господнята молитва е да осъзнаем, царството на нашия Отец в небесата, която преодолява всички противоречащи правомощия.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, Вие се покланяте за Твоята любов, за спасението на любимия Твоят Син и за силата на Твоя Свят Дух. Моля, преодоляване на непокорни сърцата ни и да ни освети напълно. Изпълни ни с добродетелите си, че ние не може да стане жертва на Сатана. Ние всички сме неуспешен и безполезна в светия борба, но мощния си Дух ни освобождава, определя много други от затвора на дявола и носи всички нас в царството на Твоята любов, че ще участва в триумфа си над лукавия.

ВЪПРОС:

  1. Как се от злото в живота ни?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:02 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)