Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 051 (Purpose of the Sermon on the Mount)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

б) Целта на Проповедта на планината: Прилагане на Закона за Бог (Матей 5:13-16)


МАТЕЙ 5:14-16
14 Вие сте светлината на света. Град, разположен на хълм, не могат да бъдат скрити. 15 Нито ти запали лампата и го постави под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщата. Шестнайсет Дори и така, нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.

Колко голяма е благодатта на Христос! Той е направил светлината по рода си любов и лъчите на Неговото свято истината, за да светят в Неговите последователи. Не мисля, че нова светлина вътре в себе си е твой. Това е подарък на своя Господ. Не се крий своя божествен дар, опасявайки се от противопоставяне на мъжете, защото Христос ти е дал постоянно привилегия и се надяваме да бъде осветлението в песимистични нашия свят. Не се срамувам като запалена мач, за да се вижда от километри, дори и в най-тъмната нощ. Когато християните се срещат в общение, споделяне на вярата си, те са като един град, който е разположен на хълм, блестящ като група от блестящи звезди ръководни блуждаеха съдове за безопасността пристанище.

Христос ви приканва да бъде светлина за тези, които в тъмнината. Той да ви промени в свидетел на неговите добродетели и ви дава възможност да обявят името му в дома си, във вашето училище и във вашия офис. Един млад вярващ е работил във фабрика, където хората са безбожните. Те се опитаха да го разглезите с нечисти думи. Приятелите му го предупреди: "Оставете тази работа, за да не падне в ямата на мизерията", но той им отговори: "Аз не съм сам там. Христос стои от мен, да ме защитава и живее в мене. Той обеща, че няма да ме напусне, а когато съм там Той също така е, затова ще се уплаша от злото".

Божественият цар на царете заповядва да събирам смелост и да излъчва светлина във вас. Така че не се криеш или да пазят себе си от погледа, но увери като изпратен от Бога, на вашите съседи и колеги. Се срещам с хора и да говоря с тях в ръководството на Светия Дух. Какво може хората да виждат в теб по цял ден? Христос ясно да свети в тебе?

Христос се кани да живее чист живот. Тогава хората ще почитат Бога за Неговата доброта и сила в себе си и ще вярват по силата на собственото си поведение, дали Духът Божий живее във вас.

Като светила на света, последователи на Христос са блестящи - и те са наблюдавани от всички, които ги познават. Някои наблюдатели им се възхищават, да ги поздравя, радвайте се в тях и да се стремят да ги имитират. Други ги завиждам, ги мразя, да ги порицае и се стремят да ги унищожи. Всички вярващи трябва да се обхожда пред човеците. Те са примери на боговете дар за света и да се избегне всичко, което не е наред, защото те са постоянно гледани.

Христос ви даде шанса и привилегията да участват в прослава на Своя Отец в небесата. В проповедта на планината четем в този стих за първи път голямата тайна, че Всемогъщият Бог е нашият Отец! Светият нито е далеч от нас, нито страх за нас. Неговата божествена любов ни се явява в ръководството на "Отец" Исус дава възможност на хората да вярват в бащинството на Бог чрез поведението ни в ръководството и силата на Светия Дух. Вие имате право да бъде доказателство за единството на Светата Троица или причина за неверието и нежеланието на другите. Според вашата природа сте грешник от детството си, но Духът ви се променя от един изгубен човек в тъмнината в син на светлината. Духът на Исус жилище във вас чрез вашите думи и се появява, че трябва да бъдат изпълнени в най-голямото обещание според думите "Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него" (1 Йоан 4:16).

Нашата светлина трябва да свети - с добри дела. Нашите постъпки може да предизвика другите да мислят и за Христос. Ние трябва да вършим добри дела полза на другите, а не че ние може да се разглежда. Ние сме казали да се молим в тайна, и какво се крие между Бога и душите ни, трябва да се държат на себе си. Но каквото и да е отворена и очевидно за очите на хората, ние трябва да се стреми да направи съобразени с нашата професия и похвално (Филипяни 4:8). Нашите приятели не трябва да "чуят" нашите добри думи, но и "виждат" нашите добри дела, че те могат да бъдат убедени, че религията е повече от гола име, и че ние не само изповядваме нашата вяра, но стой под властта от него.

И все пак, с каква цел нашата светлина трябва да свети? , Че тези, които виждат добрите ви дела, могат да не са склонни да ви прослави, но да прославят вашия Отец, Който е на небесата. Славата на Бог е голямата цел, ние трябва да имаме предвид за всичко, което правим. Ние не трябва да се стремят да прослави Бога за себе си, но ние сме призвани да направим всичко възможно, за да донесе на другите да прославят нашия Отец в небесата.

Нашите добри дела биха могли да води другите, за да прославят Бога, нашия Отец. Нека да видят добрите ви дела, че те могат да разпознаят силата на Божията благодат в себе си и да започне да му благодаря за неговите лъчи на благочестието в теб. Нека да видят вашия вид поведение, че те могат да бъдат убедени на истината и превъзходството на християнската религия и да се провокира от свещена ревност да имитират добрите ви дела и да прославят свят Бог.

Вярващите в някои трудни страни не са в състояние да изразят вярата си открито пред консервативни фанатици, но си мълчи поведение е жива свидетелство за Спасителя и Небесния Отец.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, Ти си свети светлина. Сте изпратили бъде обичан Син Исус като блестяща светлина в нашия свят. Бяхме в тъмнината, но Духът на Твоя Син ни обзаведен с божествена светлина. Моля, нека свети вашата виделина в заобикалящата ни среда, че много хора ще бъдат освободени от греховете си и да се превърнат в приятни светлини. Ние Ви прослави за голяма Твоето спасение и да се потърси Вашият насоки в най-доброто използване на светлината, че никой няма да се превърне в невярващ, защото от нашите действия, но признава в нас. Амин.

ВЪПРОС:

 1. Как може да бъде светлина в света?

насмешлив поглед - 2

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Какво е приемливо покаяние?
 2. Какви са принципите на проповядване и живота на Йоан Кръстител?
 3. Кои са фарисеите и садукеите?
 4. Какво е Създателя очакват от вас да се направи?
 5. Защо Христос е в състояние да кръсти със Святия Дух?
 6. Каква е разликата между кръщението със Святия Дух и кръщението с огън?
 7. Защо Исус кръстен в река Йордан, въпреки че той е невинен?
 8. Как "Света Троица" се обяви в долината на река Йордан?
 9. Защо не Исус да правят хляб от камъните, въпреки че той е в състояние да?
 10. Защо не Христос се хвърли от върха на храма?
 11. Защо Исус цел на Сатана да се покланяме само на Бог?
 12. Защо Исус повтори добрата новина Кръстител: "Покайте се, защото небесното царство е под ръка"?
 13. Какво е влиянието на Исус призвание, "Аз ще ви направя ловци на човеци"?
 14. Защо наричаме Матей 4:23-25 малкия Евангелието или обобщението на Евангелието?
 15. Защо Христовия закон започва с думата "Блажени" вместо "Да" или "Не"?
 16. Защо бедните духом, влиза първи в небесното царство?
 17. Защо ще кротък и не мощен наследят земята?
 18. Как Христос утоли нашата жажда за правда?
 19. Как можем да променим от егоистично е милостив?
 20. Как можете да станете чисти?
 21. Как ще Христос да използвате, за да донесе мир на другите?
 22. Как пропагандаторите на Евангелието на мира опит понякога агресивна опозиция?
 23. Какви са заплатите, изплащани на преследвани вярващи?
 24. Какво означава това, че Христос ви кани да бъде "солта на земята?"
 25. Как може да бъде светлина в света?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)