Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 050 (Purpose of the Sermon on the Mount)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

б) Целта на Проповедта на планината: Прилагане на Закона за Бог (Матей 5:13-16)


МАТЕЙ 5:13
13 Вие сте солта на земята, но ако солта изгуби вкуса си, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо, освен да се изхвърли вън и да тъпче под краката на мъжете.

Храна без сол не е характерен вкус. Такъв е света, когато няма активни последователи на Христос. Тя губи истинската любов. Тъй като сол запазва храна от гниене, така че посланието на Христос и неговите носители от прекратяване на света в пълен мрак. Точно както сол компенсира загубата на някои вещества на тялото, Евангелието изгражда нов живот в тези, които са мъртви в греховете. Без сол, човешкият живот не може да бъде поддържан. Вярващите трябва да имат живота си, подправени с Евангелието. Учението на Евангелието е "сол", това е проникване, бързо, ярки и силни. Тя достига до сърцето. Тя е почистване, наслаждавайки се и го предпазва от гниене.

Солта също изисква жертви (Левит 2:13) и в мистичен храм Езекиил (Езекиил 43:24). Сега Христовите ученици, като се научих учението на Евангелието и са наети да го преподават на другите, като сол. Мисли и чувства, думи и действия, всички са да бъде подправено с благодат (Колосяни 4:6).

Това е, което те трябва да бъдат сами по себе си. Какво трябва да бъде на другите? Те не трябва да бъде само добър, но вършат добро и влияние върху съзнанието на хората, а не да служи на светските интереси на техните собствени, но, че може да превърне другите в вкус и се насладете на Евангелието. Човечеството, разположена в невежество и беззаконие, е неприятен, готови да се разлага, но Христос изпрати учениците си, които от живота си и свидетелски показания са били сезон с познания и благодат, и така да го направят приемлив за Бога, на ангелите и за всички, които желаят божествения дух.

Ако не, те са като солта, която е обезсолее. Ако вие, които трябва да сезон други са себе си отвратителен, лишен от духовен живот, благодат и жизненост, състоянието ви е тъжно, защото вие сте в катастрофално състояние. "С какво ще се осоли?" Солта е лек за неприятна храна, но няма спасение за отвратителен сол. Христос ще даде човек с вкус, но ако този човек ще се изправи и да продължи професията от него, и все пак остават плоски и глупави, безочлив и блудкав, не предават друго учение и няма други средства могат да се прилагат, за да го накара да чубрица.

Ако солта изгуби вкуса си, тогава е добре за нищо. Каква е ползата да го бъдат пуснати, в което няма да направи повече вреда, отколкото полза? Като човек без чувство, така че е християнин без благодат. Той е изправен пред разруха и отхвърляне. Той се "изгони" - изгонени от църквата и общението на вярващите, където той е петно и тежест, и той ще бъде отхвърлено, тъй като тъпче под краката на мнозина.

Христос ви кани да участва в изграждането и запазването на един нов свят, сред корупция на нашата цивилизация. Така че, не бъдете измамени от мисълта, че можете да промените хората от нашата земя от помощта на вашите способности, за всеки, който се доверява на човешките дейности губи посланието му, да доведат до успех с думи и поведение, и хората му се присмиват. Така че не отхвърлят посланието на Евангелието само тя създава в себе си способността да бъдем солта на земята, в противен случай хората ще ви отхвърлят поради неискреността на вашата любов.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава това, че Христос ви кани да бъде "солта на земята?"

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)