Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 047 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:9
9 Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада.

Седмият пръстен на камбаната на Божията наслада ви призовава към служба на мира. Вярващите не живее за себе си. Той не се отпуснете в мързел и егоизъм. Той по-скоро излиза като ходатай между Бога и човеците, и приканва загиването в мир с Бога. Кажи на хората как небесния мир дойде да живее в сърцето ти. Наречете ги с вяра и надежда. Тогава вие сте в хармония с Духа на Христос и вие ставате брат на Христос, Който чрез Своята смърт помири света на Бога Отца Си. Той иска да разпери мир по целия свят. Бог в Неговата любов получава в Своя небесен семейство, а след това ви изпраща на другите да донесе послание за мир към тях. Но никога не забравяйте, че няма мир без кръст, и този, който желае да направи мир без Князът на мира със сигурност ще се провали.

Миротворците се нарекат синове Божии. Вечен Господ ще ги приемат като "Неговите синове" и да ги изпращате като миротворци в свят, пълен с омраза. Самият Бог е Бог на мира; Своя Единороден Син е Князът на мира, Светият Дух е дух на мир. Бог е открил Себе Си за нас като прощава нашия Отец, но Той няма да приеме тези, които са неумолим в тяхната вражда един към друг. Ако миротворците са благословени, горко на мирните прекъсвачи!

Христос никога не е възнамерявал да имаме Неговото разпространение религия с меч или огън, или наказателни закони, или да признае, фанатизъм, или невъздържан ревност, тъй като марка на Своите ученици. Деца на този свят обичат да ловят риба в мътни води, но децата на Бога са "Мир вземащите", "тихо на земята" (Псалм 35:20).

Имаше критичен възражение с мотива, че има разлика и противоречие между този стих и думите на Исус: "Аз не дойдох да поставя мир, а меч" (Матей 10:34). Христос е истинският принц на мира, който заповядва на всичките си последователи, "Обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат," и "Който ти удари плесница по дясната буза, обърни другата да го" и "Казвам ви, не, да се противете на злия човек, "и подобни стихове (Матей 5:38-48).

Той все пак казва: "Аз не дойдох да донеса мир, а меч". Неговата цел в тази декларация не е да се създаде разногласия и спорове или за премахване на любов и мир. Неговата цел е да се направи ясно разграничение между святост и нечистотиите. Не може да има споразумение между Неговата чиста честен дух и корумпираните принципите на тези, които са се отклонили от истината и са се отклонили от правия път, като е лежала. Христос е дошъл да се прави разлика между истината и неистината, между светлината и тъмнината. Много млади вярващи се борят с този призив на Христос. Те няма да умре в борбата със себе си, но ще пострадат в борбата им с техните близки и приятели, които искат да ги отвърне от истината. Колко често нов вярващ е действал в опозиция на родителите си от любов за собственото си спасение. Колко често предпочитат да следват Евангелието вярващ и като резултат разгневи неговите роднини, приятели и родители, защото той очаква с нетърпение това, което е по-трайно и по-добре.

ВЪПРОС:

  1. Как ще Христос да използвате, за да донесе мир на другите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)