Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 046 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:8
8 Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.

Чистите по сърце? За какво мечтаете на ден и нощ? Христос иска да очисти сърцето си, да очисти вътрешните си мисли и да ви изпълни с чистотата на Неговия Дух, че похот и сребролюбец-не може да се преодолее. Той иска да влиза в свободата на децата на Бога и да признае, че е невъзможно да живееш в чистота от нашите собствени усилия. Въпреки това, от Божия Дух може да преодолее злите желания на душата и тялото, езика си истински, да контролира мислите си и да усъвършенствате вашите чувства.

Истинската вяра носи чистота на сърцето. Тези, които са вътрешно чисти, показват, че са под властта на чист и непорочен религия. Истинското християнство се намира в сърцето, в чистотата на сърцето, очистването на сърцето от нечестието. Ние трябва да се издигне към Бога, а не само с чисти ръце, но с чисто сърце (Псалм 24:4-5).

Исус се изповяда: "Вън от сърцето произхождат зли помисли, Мур-ците, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули" (Матей 15:19). Ако нашите сърца са източник на нечистотата ни, имаме нужда от ново сърце, очисти съвестта си, която ще бъде предоставена от изкуплението на Исус и Неговия дар на Светия Дух.

Бог обещава, че ще видим Неговата слава не, защото на постигнатия вашата доброта или твоята собствена правда, но тъй като кръвта на Христос очиства от всеки грях (1 Йоан 1:7) и Неговият мощен Дух ви помага да се преодолеят капризите на плът. Радостта на всевиждащия Бог е обещал на тези и само тези, които са "чистите по сърце." Няма, но чистите по сърце, се отпускат да видят Бога, и няма да има вечна радост за нечистите, които няма да видят Бога . Какво удоволствие може да неосветени душата във визията на святия Бог? Тъй като той не може да издържи да гледа на беззаконието им, така че те не могат да издържат да гледат на Неговата святост. Нищо нечисто не може да влезе в новото небе, а само тези, които са "чистите по сърце," всички, които са осветени, които имат желания, предизвикани от тях, които нищо друго, освен пред Бога ще задоволи. Божията благодат не ще остави тези желания са неудовлетворени.

Участвате ли в борбата на Духа на Бог срещу греховете си? Който победи, от името на Исус да види Бог, нашият небесен Отец и ще бъде с Него завинаги. Имате ли дълго, за да видят Бога, или искаш да се стреми да се върне в нечисти и корумпирани стария си живот? Хайде да си Господ милостив, и той ще ви очисти чрез кръвта на Исус Христос, която ни очиства от всеки грях "(1 Йоан 1:7). Той е верен за вас, дори и ако се промъкнат в грях отново неохотно.

ВЪПРОС:

  1. Как можете да станете чист? (1 Йоан 1:7)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)